USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aktif Bank 'Ekonomide Aktif Kadınlar' projesini başlattı

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, "Ekonomide Aktif Kadınlar, avrat girişimciler düşüncesince yaşama geçirdiğimiz müşterek mikrofinans projesi. Projeye önceki evrede 1.000 avrat müteşebbis ile başlayacağız. Programın sürdürülebilir olmasını istiyoruz." dedi.

Aktif Bank 'Ekonomide Aktif Kadınlar' projesini başlattı
04-03-2022 15:29
İstanbul

Aktif Bank, "Ekonomide Aktif Kadınlar" angın acemi projesiyle, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı teşrikimesai ile namüsait gelirli mikrogirişimci bayanların dirimsel getirici faaliyetlerinin sürdürülebilir bulunmasına katkıda bulunacak.

Ayrıca küresel bilim hizmetleri firması Experian'ın vereceği "Finansal Geleceğini Yönet" isminde terbiye programı ile de hanımlar girişimcilik yolculuğunda destekleyecek.

Projenin lansman toplantısı Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, Aktif Bank Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz, Experian Genel Müdürü Samile Mümin ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin içeriğine bağlı bilim sağlayan Adaca, bayanların istihdama katılmasının önemine ayraç ederek, ekonomideki varlığını güçlendirmesi düşüncesince hanımlara verdikleri desteklerden bahsetti.

Dünya Bankası'nın yayımladığı dışa vurum ve istatistikler üzerine yorum işleyen Adaca, 2019 datalarına göre, kadının istihdama paydaşlık payı listesinde Türkiye'nin maksut yerde olmadığının altını çizdi.

"Projeye ön etapta 1.000 avrat müteşebbis ile başlayacağız"

Adaca, bayanların istihdamdan ve üretimden ırak kalmasının iklim ekonomisi ve bireylerin hayatlarına bulunan menfi etkilerine ayraç ederek şunları kaydetti:

"Bugün tanıttığımız projenin üstünde epeydir çalışıyoruz. Proje, avrat girişimciler düşüncesince yaşama geçirdiğimiz ortak mikrofinans projesi. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ve Experian ile projeyi kurguladık. Amacımız, dezavantajlı ve mali sistemin ortak parçası sıfır kadınların, hem ailelerinin hesaplı refahı için, hem öz girişimcilerini akçalanmış kılmak düşüncesince duydukları gereksinimi ortak mikrofinans programı ile baş başa kendilerine ulaştırmak.

Projeye ön etapta 1.000 avrat müteşebbis ile başlayacağız. Programın sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Aktif Bank adına gelişigüzel bölgede eşey eşitliğinin önemine inanıyor, insanoğlu kaynakları politikamızdan toplumsal günah sahasına derece hanımlara müteveccih aksiyonlarımızı tasarruf kılmak düşüncesince çalışıyoruz.

Bu tatlılıkla yaşama geçirdiğimiz ‘Ekonomide Aktif Kadınlar’ projesinin en ehemmiyetli amaçlarından biri, bankacılık sistemine engelleme sıfır namüsait gelirli mikrogirişimci hanımları mali düzene ve ekonomiye kazandırmak. Kurguladığımız mikrokredi projesiyle bayanların emniyet skorlarını ve mali profillerini oluşturarak, onların bu mikrokredi sonra mali enstrümanlara ulaşmasını da kolaylaştıracağız. Yaratılan bu mali önceki ve Experian çeşidinden verilecek eğitimin de gücüyle, bayanların işlerine müteallik donanımlarını artırmayı, mikrogirişimcilik serüveninde başarıya ulaşmalarını ve hâlâ iri girişimlere atılmalarında onlara enfrastrüktür sağlamayı hedefliyoruz. Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde bu projeyi duyurmaktan büyüklük ve alım çalım duyuyoruz."

"İlk evrede bin hanıma 2 milyon TL emniyet kullandıracağız, maksadımız 3 yılda 5 bin hanıma ulaşmak"

Aktif Bank Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz, ön evrede Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ile teşrikimesai ile bin hanıma 2 biner TL edinmek kıl payı mecmu 2 milyon TL mikrokredi sağlayacaklarını, 3 yılda 5 bin hanıma algı hedefinde olduklarını aktardı.

Mikrogirişimci hanımlara hem sürdürülebilir dirimsel tekvin aynı zamanda girişimcilik yolculuklarında dayanak olacaklarını dile getiren Yılmaz, şu detayları verdi:

"Öncelikle kullandıracağımız faizsiz ve 12 ay vadeli mikrokredilerle, hızlı manada iş kuracak avrat girişimcilere kapital desteği sağlayacak ve mali profillerini oluşturacak, peşi esna Experian iş birliğiyle 'Finansal Geleceğini Yönet' isminde eğitimi vererek müşavirlik da sunacağız. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın servet gösterdiği 65 ilde yürüteceğimiz projenin ilerleyici evrelerinde ise iş geliştirme, iş düşüncesince lüzumlu materyal alımına müteveccih emniyet süreçleri de tasarlıyoruz.

Bunun yanı esna hayvancılık ve ekincilik denli seçenek sektörlerde de müteşebbis edinmek talip hanımları şümul engelleme etmeyi hedefliyoruz. Uzun soluklu olmasını amaçladığımız bu projenin feyiz ölçümleri sonrasında, hâlâ ortak tomar hanıma ulaşmayı, onlara hem kapital aynı zamanda terbiye hesabına dayanak olmayı planlıyoruz."

"Dünyanın katı aşırı ülkesinde hanımlara dayanak olmaya çalışıyoruz"

Ekonomide Aktif Kadınlar projesinde toprak almaktan alım çalım duyduklarını tamlayan Experian Genel Müdürü Samile Mümin, şu ifadeleri kullandı:

"Experian olarak, dünyanın katı aşırı ülkesinde benzeri projelerde mali kapsayıcılık yönünde hanımlara dayanak olmaya çalışıyoruz. Bizim projedeki esas rolümüz, mali hizmetlere bu plan vesilesiyle ulaşabilecek kadınların, krediye erişimlerini derinlemesine vadede de muhtemel kılacak terbiye desteğini vermek.

Projenin inovatif tarafında ise hâlâ evvela emniyet kullanmamış ve sektörde rastgele ortak tavsiye mektubu bilgisi sıfır insanların değerlendirilmesini kolaylaştıracak seçenek data kaynakları üzerinde, partnerlerimizle baş başa emek vermeyi hedefliyoruz."

"Dar gelirlilerin dirimsel getirici faaliyetlerde bulunmaları desteklenmeli"

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı adına 2003 yılından bu yana yoksulluğun azaltılmasına müteveccih namüsait gelirli bayanların dirimsel getirici faaliyette bulunmalarını sağlayacak şekilde, ağız ağıza güvene alakalı olarak, fakat art mutavaat mikrokredi verdiklerini aktardı.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'deki mikrokredi uygulaması, ön kere Diyarbakır'da başlatıldı. Bugüne derece 65 il 94 şubede, 200 binden ortak tomar serseri müteşebbis kadının hızlı müteşebbis olmalarına araştırma görevlisi olacak şekilde, mecmu adına 1 bilyon 274 milyon liralık mikrokredi dağıtımı yaptık. Verilen mikrokredilerde art devir payı yüzdelik 100'dür.

Hibe şeklindeki yardımlar; çalışamayacak halde bulunan bireylere nakdi ve ayni halde yapılmalıdır. Ancak çalışabilecek halde bulunan dört başı mamur namüsait gelirliler ise Aktif Bank'ın meydana getirdiği denli mali adına desteklenmelidir. Dar gelirli bayanların dirimsel getirici faaliyetlerde bulunmasını müzaheret kılmak amacıyla, Experian’ın vereceği ‘Finansal Geleceğini Yönet’ isminde terbiye programı da aşırı kıymetlidir. Aktif Bank ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kolektif gerçekleştirdiğimiz ‘Ekonomide Aktif Kadınlar’ projesinde toprak almaktan iri büyüklük duyuyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler