USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akkuyu NGS'nin 4 çelim ünitesinde icraat bitmeme ediyor

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, 4 nükleer çelim ünitesinde çalışmaların ayrımsız anda bitmeme ettiğini, Mersin'in 2 sene sonradan Türkiye'nin "enerji cenneti" biçimine geleceğini belirtti.

Akkuyu NGS'nin 4 çelim ünitesinde icraat bitmeme ediyor
29-11-2021 17:18
Mersin

Mersin'in Gülnar ilçesinde inşası bitmeme fail Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki (NGS) akıbet gelişmelerin ve proje detaylarının anlatılması düşüncesince genel ağ üstünden "Açık Kapı Günü" etkinliği düzenlendi.

Zoteeva, devre içi planlı yayına sahadan gönderilmiş olduğu mesajında, Türkiye'deki evvel nükleer kuvvet santralinin inşaatını iptila fail her insana sahanın kapılarının açmaktan devlet duyduklarını belirtti.

İnşaat sahasındaki çalışmalara yer veren Zoteeva, "Şu an bu sahada 13 bin ad çalışıyor. İşler ve sahn tamamı hızıyla bitmeme ediyor. Faal çalışmalarla güzeşte değme gün Türkiye'yi zamanı müşterek noktaya elan da yakınlaştırıyor. Bu zamanı bekçi da müşterek numara ünitenin devreye alınacağı 2023 tarihi. Biz şu an 4 nükleer kuvvet ünitesinde emekleri koşut namına yürütüyoruz. Bu da müşterek nükleer santralci inşaatı açısından benzer sıfır müşterek örnek. Güven ve alım çalım ile açıklamak istiyorum ki bizim nükleer santralimiz, dünyada nükleer sektördeki yapım sahalarının en büyüğüdür." ifadelerini kullandı.

Genç nesillere etraflıca seneler bitmeme edecek emin müşterek çaba deposu iletmek düşüncesince çalıştıklarını tamlayan Zoteeva, şunları kaydetti:

"Şu an bura tozlu ve az buçuk patırtılı yalnız bunlar rastgele müşterek şişman bünye inşaatında görebileceğiniz muvakkat sıkıntılardır. Çok geçenlerde ayrıca 2 sene sonradan bura bundan böyle müşterek 'enerji cenneti' biçimine doğacak ve Mersin, Türkiye'nin gururu olacak, zira Türkiye'nin evvel nükleer kuvvet santrali burada işletiliyor olacak. Nükleer santralimiz sağlam, güvenli, çağdaş müşterek tesistir. Buna şaşırmamak icap zira tesisin inşaatı, bu çeşit santrallerin kurulumu dair 75 salname deneyime eş Rus nükleer uzmanları ile misafirperver, hevesli ve becerikli Türk inşaatçılarının kuma çabaları ile yürütülmektedir. Burada çalışmakta bulunan yapım işçilerinin yüzdelik 80'inden dahası Türkiye vatandaşıdır."

Zoteeva, nice ülkenin, nükleer enerjinin en emniyetli ve yeşil enerji istihsal tipi bulunduğunun farkına vardığını tabir etti.

Yayına eklenen Akkuyu Nükleer AŞ Yapı ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin de Akkuyu NGS'nin, Türkiye'nin en şişman projelerinden bir tanesi olduğuna ayraç ederek, şu halde bitmeme etti:

"Şimdi ilkin 1. birim deli dolu namına nesir ediliyor. Nükleer reaktör tazyik kabı da karışma peyda etmek az daha teknolojik ekipmanın birtakımı anne bileşenleri müesses durumda. Şu an kuvvet ünitesinin reaktör bölümünde duvarlar ve zeminler nesir ediliyor. Buhar üreteçlerini ihdas hazırlıklarımızı yapıyoruz. 2. ve 3. kuvvet ünitelerinin inşaatı planlanan halde ilerliyor. 3. ünitenin inşaatı bu sene 10 Mart'ta başladı, burada da gözle görülmektedir müşterek gelişim var. Reaktör kısmı ve türbin binasının asliye plakalarının betonlanması tamamlandı ve birim binalarının duvarları nesir ediliyor. 4. ünitede, reaktör binası düşüncesince kazı emekleri bitmeme etmekte olup, türbin binası ve başka tesislerin temelleri hazırlanmaktadır."

Konuşmasının peşi sıra Sezemin, etkinliğe genel ağ üstünden ve Gülnar, Silifke ile Erdemli hars merkezlerinden meydana getirilen bağlantıyla katılanların sorularını yanıtladı.

Bir katılımcının, çarpıcılık üretiminin ne devir başlayacağıyla ait sorusu üstüne Sezemin, "Biz, şu an projemizin dayanağı bulunan hükümetler arası anlaşmalara mucibince cereyan ediyoruz. Anlaşmaya mucibince müşterek ünite, lüzumlu tamamı izinler ve yapım lisansları alındıktan 7 sene sonradan faaliyete geçmelidir. Anlaşmaya mucibince müddet 2025'te dolacak ancak Türkiye düşüncesince 2023'ün ne derece ehemmiyetli müşterek gün bulunduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla 2023 senesinde müşterek numara ünitenin inşaatını ikmal etmek istiyoruz." dedi.

Sezemin, sahadaki yapım ve anahtar çalışmalarının daim namına denetlendiğini de kaydetti.

Etkinlik kapsamında meydana getirilen "sanal tur"da da Akkuyu Nükleer AŞ'de etkin mühendisler hasret Arslan ve Ahmet Yasin Öner, yapım sahasındaki alanları gezdirerek, bilgiler verdi.

Proje çerçevesinde nükleer enerji dalında pedagoji bilimi meydan Türk öğrencilerle de videoteyp konuşma görüşmesi yapıldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler