USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akkök Holding’den ‘Kadın Enerjisi’ projesi

Türkiye'nin esaslı endüstri kuruluşlarından Akkök Holding, hanımlara bağlı acemi birlikte projeyi yaşama geçiriyor. Enerji grubu şirketleri Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji çeşidinden kolektif yürütülecek ‘Kadın Enerjisi' projesi kapsamında, çalışanların rüştiye ve orta

Akkök Holding’den ‘Kadın Enerjisi’ projesi
01-12-2021 14:04

Akkök Holding, hanımlara bağlı acemi müşterek projeye başladı. Holdingin erke grubu şirketlerinin kolektif yürütecekleri üç proje, ‘Kadın Enerjisi' yapı isimli müşterek araya getirildi. Çeşitli eğitimler, sohbetler ve işlik çalışmaları, mentorluk, yetişim ve burs imkanları içeren Kadın Enerjisi projesi; Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji çeşidinden yaşama geçirilecek. Enerji sektöründeki avrat istihdamını artırmayı ve avrat çalışanlara kariyer yolculuklarında dayanaklık etmek olmayı amaçlayan projenin amaç kitlesi; ortaokul, ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri ile birlikte, erke sektöründe etkin kadınlar. Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi, Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su hasret Ataünal, projenin ayrıntılarını paylaştı.

“Kadın Enerjisi'ni Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz”
Projenin ortaokul, ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri ile iş yaşamındaki avrat çalışanlara müteveccih planlandığını tamlayan hasret Ataünal, proje düşüncesince seçtikleri logoyu da şu laflarla anlattı: “Logomuz, önündeki duvarı iten müşterek avrat figüründen oluşuyor. Kadınlar bu günlerde de edep bilimi bilimi hayatından iş dünyasına denli muhtelif engellerle karşılaşabiliyorlar. Bu düş ile iş yaşamında önüne konulmuş bulunan engelleri bulunmayan etmeye çalışmanın ve zımnında cesurca bitmeme etmenin önemine aksan gerçekleştirmek istedik. ‘Kadın Enerjisi' ile maşeri eşey eşitliği ve yanı sıra okazyon eşitliği çalışmalarımıza konkre adımlar ekleyebileceğimiz düşüncesince baş döndürücü heyecanlıyım.”

Enerji grubu mensuplarının rüştiye ve ortaöğretim çağındaki kız çocukları, ayrımlı üniversitelerde edep bilimi bilimi gören öğrenciler ve erke grubu şirketlerinde fariza özne kâffesi avrat çalışanlar eş anlı yürütülecek projelerden faydalanabilecek. 2022 sonuna denli minimum 550 insana aracısız yarar sağlayacak halde kurgulanan Kadın Enerjisi projesinin, 2023 bakımından Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Akenerji ve Sepaş Enerji de WEPs imzacısı olacak
Enerji sahasının iş dünyasına başlamış olacak dinç hanımlar düşüncesince elan alımlı bir duruma getirilmesini istediklerini dile getiren Ataünal, Kadın Enerjisi projesi ile erke sektöründe hanımı odağına meydan ve ayırt gerçekleştiren yenilikçi uygulamaları yaşama geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ataünal, projenin geçmiş evresinde SEDAŞ'ın imzacısı olduğu, Birleşmiş Milletler İnisiyatifi Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne (WEPs) Akenerji ve Sepaş Enerji'nin de imza atacaklarını kaydederek, “Araştırmalara uyarınca global iş gücünün yüzdelik 48'ini gerçekleştiren bayanların erke sektöründeki payı elden yüzdelik 22'nci ‘Erkek işi' durum yargısından kurtularak, bu payı yukarılara çekmemiz lazım. Enerji ekip şirketlerimiz Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji'nin hanımlara müteveccih çalışmalarını biricik yapı altında, elan çelimli halde ve kuma çabayla yürüteceğiz. Projemiz yardımıyla bayanların birbirlerine dayanaklık etmek olma ve el birliği örneklerini çoğaltacağız” dedi.

Enerji ekip şirketleri neler yapacak?
Akenerji'nin 'Kadın Enerjisi - Kampüste' projesi, erke sektöründe avrat istihdamıyla bu arada avrat şef sayısını da artırmayı ve eşey eşitliği dair farkındalık kurmayı hedefliyor. Bu amaçla, Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Yenibirlider Derneği'nin beraberce yürüttüğü Genç Kadın Liderler Programı ile Bahçeşehir Üniversitesi ve UNITAR'ın (Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü) Yönetici ve Liderler düşüncesince Uluslararası Eğitim Merkezi CIFAL İstanbul ortaklığında edep bilimi bilimi programları başlatılıyor. Yaklaşık 100 darülfünun öğrencisinin faydalanacağı eğitimlerin böylelikle değerli olanlara, mentorluk ve yetişim imkânı sağlanacak.

SEDAŞ'ın yürüteceği ‘Kadın Enerjisi - Next' projesi, ana ortaklık erke grubu mensuplarının kız evlatlarının ortaöğretim ve darülfünun eğitimlerinde canlılık bölümlerini seçmelerini isteklendirme ediyor. İstatistiklere uyarınca rastgele sene bu bölümlerden izinli bulunan kız öğrencilerin payı yüzdelik 18 seviyesinde. Teşvik edici uygulamalarla kız evlatların erke sektöründe ufkunu açmayı planlayan proje ile bu oranın artırılması hedefleniyor. Projeye katılacak öğrencilere, yol gezileri, kılgılı fen eğitimler ve mentorluk eliyle gelişim, yetişim ve burs imkânları sağlanacak. Programı tamamlayanlara, holdingin erke grubu şirketlerinde işe alımlarda evleviyet tanınacak. Proje ile rastgele sene amaç kütle yerine tanımlanan 150 kız öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Sepaş Enerji çeşidinden kurulan ‘Kadın Enerjisi - Bi'şey Olmalı' maşeri el platformu ise holdingin erke grubunda etkin bayanların şahsi aksiyon ve öğrenme fırsatlarına odaklanacak. Bi'şey Olmalı ile erke sektöründe fariza özne avrat çalışanların dünyadaki rollerini elan güzel tanımlamaları ve kariyer gelişimlerini müspet yönde etkileyerek sektördeki avrat şef sayısının artırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, geçmiş aşamada avrat yöneticiler ve avrat çalışanların mukarenet toplantıları, hanımları sponsor mevzularda sabah yeli donör sohbetler, yaratıcı acıklı tekniğiyle gösteriş ve hayat dengesi işlik emekleri üzere etkinlikler gerçekleştirilecek. Bir sene ortamında 4 ayrımlı programla amaç kütle yerine tanımlanan 300 hanıma minimum 1 el değini edilmesi planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler