USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Akkök Holding, 2022'de de envestisman ve satın almalara bitmeme edecek

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Dördüncü, "Akkök Holding'i 2022'de de ülke içi ve ülke haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar bekliyor. DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak acemi istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor." dedi.

Akkök Holding, 2022'de de envestisman ve satın almalara bitmeme edecek
29-12-2021 11:44
İstanbul

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, kimya, emlak ve erke dalında çalışkanlık yayınlayan Akkök Holding'i 2022'de de yerleşme içi ve yerleşme haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar beklediğini belirterek, "DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak acemi istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını haiz acemi ortak ip tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da acemi ortak satın alması gündeme gelebilir." dedi.

Ahmet Dördüncü, İş Dünyası Sohbetleri kapsamında AA muhabiri ile 2021 değerlendirmelerini ve 2022'den beklentilerini paylaştı.

2021'in, tamamı dünyada salgının etkilerinin bitmeme etmiş olduğu ortak sene bulunduğunu özetleyen Dördüncü, kimya sektöründe dezenfektan incelmemiş maddeleri ürettikleri düşüncesince ortak hayli dip tempoyla çalıştıklarını ve bu durumun performanslarını ivmelendirdiğini söyledi.

Dördüncü, bu sene kimya sektöründe ehemmiyetli yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlatım ederek, "Aynı biçimde erke alanındaki şirketlerimizin de 2021'deki neticeleri kıvançlı ediciydi. Diğer taraftan dağınık dalının müstevli kaynaklı yaşamış olduğu teessürat zımnında alım satım merkezi yatırımlarımızın bulunmuş olduğu emlak sektöründe kızgın ortak sene geçirdik." sanarak konuştu.

Akkök Holding'i 2022’de de yerleşme içi ve yerleşme haricinde ehemmiyetli yatırımlar ve satın almalar beklediğini aktaran Dördüncü, şunları kaydetti:

"Gelecek hedeflerimiz doğrultusunda sürdürülebilir ve metin büyümemize ulama sağlayacak derinlemesine vadeli yatırımlara odaklandık. Stratejimizle ahenkli ve mütemmim niteliğe erbap yatırımlarla Türkiye'ye dış satım ve istihdam kabilinden bölgelerde kuvvet katmaya bitmeme edeceğiz. Satın benimseme etme yatırımlarımız gelecekte de bitmeme edecek. Dünyanın izlemsel karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, istihsal kapasitesini artıracak acemi istihsal hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Dünyanın lider, Türkiye'nin ise ortak tane akrilik elyaf üreticisi bulunan iştirakimiz Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını haiz acemi ortak ip tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da acemi ortak satın alması bahis konusu gündeme gelebilir. Özetle, kadro şekilde senenin sonuna derece toplamda 300 milyon dolara yaklaşan envestisman planlaması yaptık."

Dördüncü, yatırımları temdit stratejileri doğrultusunda istihdamlarını da yüzdelik 15 artırmayı öngördüklerini vurgulayarak, "Bu yatırımlarımız kararında bünyemize kattığımız firmaların katkısıyla 2022’de mecmu istihsal kapasitemizi de yüzdelik 16,8 artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu sene çelimli yatırımları yaşama geçirdik"

Ahmet Dördüncü, Akkök Holding'in 70 senedir Türkiye hesabına ehemmiyetli yatırımlar gerçekleştirdiğini, bu doğrultuda 2021'de de çelimli yatırımları yaşama geçirdiklerini kaydetti.

Akkim Kimya'nın dünyanın önde mevrut karboksimetil selüloz üreticilerinden USK Kimya'yı bünyesine katarak anorganik gelişme stratejileri doğrultusunda ehemmiyetli ortak atak attığını anımsatan Dördüncü, 63 milyon dolar tutarındaki bu yatırımla Akkim'in yıllık dış satım ve cirosunu ehemmiyetli ortak biçimde artırdığını anlatım etti.

Dördüncü, bu sene faziletli ek değere erbap katışık üretip ihraç fail Epsilon Kompozit'in yüzdelik 51'lik hissesinin de Akkök Holding ve anne ortakları çeşidinden satın alındığına ayraç ederek, şunları söyledi:

"Epsilon, havacılık ve defans özellikle edinmek neredeyse muhtelif sektörlere müteveccih faziletli teknolojili katışık kısımlar ve parçalarının istihsal ve montajını gerçekleştiriyor. Airbus, Bell ve KAI kabilinden arsıulusal iş ortaklarının birlikte evcil defans şirketlerine de görev veriyor. Epsilon'un katışık ihracatı da Türkiye'nin bu ehemmiyetli alandaki ithalatını ve dışa bağımlılığını azaltacaktır. Bu ortaklığımızın da sınai sektörlere karbon elyaf katışık çözümleri sağlayıcı ortak gayrı iştirakimiz DowAksa özellikle edinmek üzere, kadro şirketleriyle iş birliğini levent uzadıya bize ehemmiyetli avantajlar kazandıracağına inanıyoruz. Global müşterilere erbap Epsilon ile katışık dalında arsıulusal yarışta liderliğe güçlenmek hedeflerimiz arasında."

Holding şekilde borsaya ferahlama dair yaklaşımlarından da bahseden Dördüncü, "Borsa, ırak olmadığımız ortak alan. An bakımından Akkök Holding'in 4 nüsha bölüt açıkça iştiraki bulunuyor. Tabii ki borsada zamanlama aşırı önemli. Şimdilik deli dolu ortak planımız olmasa da akilane devir ve şerait oluştuğunda acemi ortak atak hazırlamaya hamam bakabiliriz." dedi.

"2022 sene sonu gelişme tahminim yüzdelik 4 ila 5 arasında"

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Dördüncü, Türkiye ekonomisinin 2022'de gine müstevli önceleri gelişme payı bandına girmesini beklediğini belirterek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"2022 sene sonu gelişme tahminim yüzdelik 4 ila 5 arasında. Önümüzdeki zamanın riziko haritasına bakarsak; geçtiğimiz aylarda Avrupa Birliği ile imzalanan yeşil mutabakatla gündeme mevrut ve sanayide hava değişikliğiyle ilişik alınacak önlemler zımnında endüstri tarafında ağırbaşlı ve kızgın ortak transformasyon sürecine tedarikli olmamız icap ettiğini söyleyebilirim. Ayrıca, incelmemiş husus tutarları ve geri görev maliyetlerdeki artışın birlikte kurdaki dalgalanmalar da önümüzdeki sene ortaya çıkma ehemmiyetli riskler ortada toprak alıyor. Ancak bilançosu berk bulunan firmalar hesabına bu çeşit risklerin acemi bazısı fırsatlar doğuracağını derpiş etmek mümkün. Akkök Holding şekilde lüzum millî gerekse arsıulusal pazarlardaki yatırımlarımızla etkinliğimizi sürdürerek Türkiye ekonomisine bedel yaratmaya bitmeme edeceğiz."

Bu senenin ortak gayrı ehemmiyetli hususi durumunun de iş modellerinde yaşanmış bulunan değişimler olduğu için bahseden Dördüncü, ev-ofis sistemi rastgele güzeşte güneş yaygınlaşırken kendilerinin de çelimli sayısal madun yapıları sebebiyle engin çalışmayla işlerini değerli halde yürüttüklerini kaydetti.

Dördüncü, kadro şirketlerinden Aktek Bilişim'in 1.400 çalışana sakıncasız ve faziletli performanslı madun çatı hizmeti sağladığını, salgının alacağı seyre gereğince engin emek vermek modeliyle ilişik doğacak planlamalarını tamamlayacaklarını söyledi.

"Gelecek stratejimizin temelinde sürdürülebilir kalkınma var"

Ahmet Dördüncü, müstevli süreciyle sürdürülebilirlik teriminin öneminin şimdi güzel anlaşıldığını, tamamı firmaların doğacak planlarını sürdürülebilirlik ekseninde kurgulamaya başladığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarıyla (SKA) belirlenen hedeflerin aşırı uzağında olunduğuna dikkati çekici Dördüncü, "Bu sebeple bundan sonra geleceğimiz düşüncesince farkındalık yaratmaktan öteye geçerek herkesi taahhütlerini vermeye ve bu doğrultuda lüzumlu aksiyonları yaşama geçirmeye çağırma ediyorum." dedi.

Dördüncü, Akkök Holding'in doğacak stratejilerinin temelinde sürdürülebilir kalkınma bulunduğunu belirterek, konuşmasını şu biçimde tamamladı:

"Çevresel ve içtimai tamamı boyutlarıyla ele aldığımız bu kavramı, kurumumuzun organizasyonel yapılanmasının tamamında beledi halde benimsiyoruz. hususi piyasanın sürdürülebilirlik alanındaki üniversal ilkelerinin belirlenmesine ve benimseme görmesine evleviyet fail Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin altında imzamız bulunuyor. Ayrıca, geçtiğimiz ilkgüz ayında dünyanın en iri sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Global Compact'in çağrısıyla dünyanın ciharıyek yanındaki iş liderlerince açılan Yenilenen Küresel İşbirliği Bildirisi'nin de imzacıları arasındayız. Böylelikle, kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımımızı üniversal standartlarda tutmayı hedefliyoruz. 2008 yılından bu yana, rastgele sene derneşik şekilde Sürdürülebilirlik Raporu yayımlıyoruz. Açıklık, şeffaflık, feyiz ve aritmetik verebilirlik ilkeleriyle hazırlamış olduğumuz raporlarla çevresel performansımızı değerlendirme ve düzeltme imkanları yakalıyoruz. Öte taraftan Aksa Akrilik, Akkim, Akenerji ve gayrı tamamı iştiraklerimiz de özlük sektörlerinde önderlik fail mekân dostu sürdürülebilirlik emekleri gerçekleştiriyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler