USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Sergen hocamızın altını ben oymadım'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, emektar uygulayım direktörleri Sergen Yalçın'ın topluluk düşüncesince kıymetli müşterek ad olduğuna nazarıitibar çekerek, "Sergen Yalçın hocamızın aşağıdaki müzede 3 parça kıymetli kupası var. Onun dokunca görmesini istemem. Yarın m?

Ahmet Nur Çebi: 'Sergen hocamızın altını ben oymadım'
05-03-2022 16:14

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park'ta meydana gelen Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübün borçlarını değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Çebi, "Borcumuz 4.5 bilyon değil lakin üzücü 3.9 bilyon ve daim şekilde çatışık izahat oluyor. Bizim borcumuz 3.9 bilyon net. 600 milyon teklik düşmemiz lazım, gelir ve çekler var. Yuvarlak aritmetik 4 bilyon diyelim. Ben buraya geldiğimde 3.3 milyardı borçlar. Borçlara 600-700 milyon getiri ödüyoruz. Faizi kesinlikle karşılayacağız, çözmemiz gerekiyor. Bu gemiyi yüzdürmeye çalıştık. 2.5 seneden bu yana kılıç baş döndürücü dava çözdük. Bundan ahir fasıl bundan hakeza Beşiktaş'ın geleceğinin planlanmasıyla ilişik adım atılması müstelzim süreç. İkisini ayrımsız anda yapamıyorsunuz. Kapıda yürütme memuru, futbolcular uyarma çekerken ayrımsız anda zorlanıyoruz. Bir tarafını hallettik. Her ayrışık dava önümüze geldi, ibrasızlıklar falan. 8, 10 sene kulüpte müşterek obje yapılmamış, bütünü önümüze geldi. Her şeyin müşterek an ilk çözülmesini istiyorlar. Bazı şeyler hal beklerken, bunların çözülmeyeceği algısı oluşuyor" cümlelerine arazi verdi.

"Hem borcu kapatalım, hem gençleri oynatmayalım olmaz"

Göreve geldiklerinde baş döndürücü ciddi kontratlarla erinç karşıya kaldıklarını hatırlatan Başkan Çebi, "Bu kontratlardan bu sene böylelikle kurtulabiliyoruz. Ljajic konusu var. Bazı sporcularla ilişik elimizden mevrut müşterek şeyi gerçekleştirmek varken, ihvan gitmediler. Adamı değerlendirdik, oynayın dedik, Sergen hoca da uğraştı. Baktığınız devir 12, 13 ferdin kontratı bitiyor. Hepsi baş döndürücü yüksek. Ancak emin olun elimizde apayrı seçenek yoktu. Ersin, Rıdvan, Serdar ve Güven derece güre çocuklarımız var. Bunların bütünü bizim zamanımızda, şu anda ferde oynatılıyor ve değerleniyor. Ersin'e ve Rıdvan'a talipler var. Bir yandan da ferde oynanıyor. Geçen sene yaptığımız ayak topu ekonomisinde müşterek yazık yok. Genç ihvan aldık. Alınmış bulunan Pjanic, Alex ve Batshuayi'ye gelelim. Alex ve Pjanic düşüncesince cevaz edin de kadromuzda, Şampiyonlar Ligi'nde olsunlar. Talihsizliklerde var. Pandemi zamanında hepsinin güneş tacı olması, sakatlıklar derece şeyler arama edeceğimiz şeyler değildi. Bunlarla da 1 salname sözleşme var, bitmeme yazar etmeme hali bizde. Biz geldiğimizde 5 salname kontratlar vardı. Bizden sonradan doğacak ihvan düşüncesince ne yüksek, ne etraflıca vadeli kontratlar var. Biz dobra şeyler yaptık lakin getiri canavarı, seviye farkı riskinden yansıyanlar bizim elimizden değil. Bu borçları topluluk müşterek araya gelerek, güre arkadaşlarımızdan oluşturabileceğimiz parlatmalarla yola bitmeme edeceğiz. Sabır gösterilmiyor, sahaya güre dost çıkıyor, ‘Vay o mu sürülür' diyorlar. Oynamayan eş kesinlikle gelişecek ki. Hem borcu kapatalım, hem gençleri oynatmayalım, olmaz. Öz kaynaklarımızdan bahsediyoruz. Oralardan mevrut hocamızlayız. Camia dayanak göstermiyor lakin ben cemaat çıkacağım. Madem tutanak bende, mademki salahiyet bende, hakeza yapacağım" ifadelerini kullandı.

"Sergen hocamızın altını ben oymadım"

Beşiktaş Teknik Direktörü lider Karaveli'ye yayınlanan tepkilere de yer veren Ahmet Nur Çebi, "Hocamızı herhangi müşterek maçtan sonradan vurmaya çalışan, Beşiktaş'ın ekmeğini ballıdarı kimi yorumcu ihvan var. Meslekleri icabı söylenmek zorundalar lakin az buçuk da motive etmeyi becerseniz ne olur. Camiamızdaki fertler siz kıymetli ziyaretçilerimizin söylemlerinize bedel veriyor. Hemen ip çekilecek. Siz çekin lakin ben çektirmeyeceğim. Bu saatten sonradan Beşiktaş'ın öz kaynaklarına yöneleceğim, yapabildiğim denli yapacağım. Buranın ekmeğini ballıdarı ihvan çıkıp konuşuyorlar. Burayı bozukluk bozmaya çalışıyorsunuz. Kayseri'ye baş döndürücü dobra oynadığımız müşterek günde yenildik. Çok üzüldüm. Bunun gecesinde Sergen Yalçınla, hocayla yaşanmamış bulunan şeyleri reşit derece söyleyip, programda belirtmenin ne manası olabilir. Sergen Yalçın hocamızın aşağıdaki müzede 3 kıta giranbaha kupası var. Onun dokunca görmesini istemem. Biz Sergen hocayla 1 buçuk ay bünyesinde yüz kez konuştuk. Görüşmediniz dediler. Niye yıpratıyorsun hocayı? Yarın müşterek çağ doğacak gene fariza yapacak. Hocanın yıpratılmasına cevaz vermeyeceğim. Sergen hocamıza, 'sözleşme işini sabahleyin konuşup bitirelim, anca tatile git' dedik. O demin bahsetmek istemiyorum, sonradan konuşalım dedi. Hocanın hakkı var. Sonrasında konuştuk herhangi müşterek şeyi. Hocamızın da gönlünü namına getirdik. Ama ben Beşiktaş'ın menfaati düşüncesince kesim yaptım. Sanki takımın şu anki düşmüş bulunduğu durum, o çağ geç geçim tamamlandıktan çevre derece söyleniyor. Sezon önceden de hocamız baş döndürücü memnundu. Ama yaşanmış bulunan talihsizlikler her insanın başına gelebilir. Kendisi dü kez Beşiktaş'ı planladığı düşüncesince müşterek obje arzu etmeden tasarruf etmek istediğini söyledi, dü kez ben frenledim. Üçüncüde ben de yıpranmasını istemedim. Bu konuşulanlara güven edilmemesini dileyiş ediyorum. Sergen hocamızın altını ben oymadım. Kim böke edinmek istemez ki. hakeza müşterek obje muhtemel mi?" niteleyerek konuştu.

"Hakemler dair kıya mi işleyeyim?"

Hakemler dair yeteri denli reaksiyon vermediği nedeni öne sürülerek eleştirildiklerini aktaran Başkan Çebi, "Hakemler dair gereğini yapıyoruz. Cinayet işleyemem lakin kusura bakmayın. Beni kaale almıyorlarsa, kaale borç başbuğ bulursunuz. Sürekli şekilde hakem, DOĞRU lakin bizim burada gereğini yapmadığımız halinde idrak yapılması huzursuz ediyor. Başaramamış olabilirim lakin gereğini yapıyorum. Pandemi zamanında kolum kırıldı, 3 kez güneş tacı olduk, kimesne bundan bahsetmiyor. 3 yürek aldık, hanımlar böke oldu, 4 yürek bitti, tek obje yok. Buradakilere söylemiyorum, bunlar namına gidiyor. Başka ayrışık seslenme edemiyorum. Söylüyorlar, kayboluyorlar. 55 günce dönemim aklama edildi, ahir 1 sene edildi, umumi kurula hürmet duyuyor ve teşekkürname ediyorum. Birileri istida vermiş, mahkemeye gitmiş. 55 günde ben ne yaptım arkadaşlar. Adam yapmış edinmek düşüncesince yapıyor. Beşiktaş'ı çalışır etmeyin. Sonra ardı sıra 1 senemi de aklama etmemek istemişler. Üzülüyorum, bana cemaat çıkın. Sizler bana cemaat çıkmazsanız kalburüstü olamam. Ben gücü sizden alıyorum. Yetkiyi de bana siz verdiniz. 1 yılda ben 4 el güneş tacı olacağım, kolum kırılacak, çıkarıp cebimden servet vereceğim, sorunları çözmeye çalışacağım, 4 evimi tutu vereceğim, aklama edilmesi hata. Bana cemaat çıkın, seçin lakin seçmeyin. Ben yazık yapmadım arkadaşlar" halinde konuştu.

"Zararların kıvrım ve kıvrım fazlasını aldım"

Beşiktaş'ın emektar başkanlarından Yıldırım Demirören'in alacaklarından vazgeçmesi kendisince da siyah-beyazlıların başkanı, "Bizim yapmış olduğumuz protokolde çapraz dü yan feragat etmiştir. Demirören alacağından, Beşiktaş da ibrasızlığa değişmeyen verici mahkemenin, Del Bosque ve Ferrari zararlarından dolayı. Camia bunu gerek armağan etti bildirme eder, gerek murafaa zararlarına sayar. Ben bu parayı alabilmek namına savaşım verdim. 97 milyon, senelerden bu yana alınmamış. Eski başbuğ Fikret Orman, Demirören'e aritmetik soracağım dedi lakin aritmetik gitmek bana baht oldu. Ben riyaziye şekilde artısıyla kapattım. Ben çapraz feragat edildiğini ve mahkemenin vermiş bulunduğu zararların kıvrım ve kıvrım fazlasını aldım" dedi.

"Fikret Orman ile ilişik sorunları Beşiktaş üstünden çözmeyeceğim"

Başkan Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman ile yaşadıkları problemlere bağlı ise şöyleki konuştu:

"İstinaf müşterek usa vurma sürecidir. Ben şahsım namına Fikret Orman ile bulunan sorunlarını biliyorsunuz. Bunu ben Beşiktaş üstünden çözmeyeceğimi anlatım ettim. Kendisiyle bulunan bu mesail zımnında kendisinin dokunca görmesini isteyebileceğim müşterek hukuksuzluk ortamında edinmek istemiyorum. Yargılama akilane yapılmışsa istinafa gitmenin menfi müşterek şeyi olmaz. Burada tahsil edilen değişmeyen bence de doğrudur. O kararın istinaf kabilinden onanacağını düşünüyorum. Benim hakeza müşterek bir hale kendisiyle hesaplaşmayı, buradan görüyor derece gözükmesini istemiyorum. Söz veriyorum, güzeşte hafta düğmeye bastım. Bu ibranın olmamasına sebebiyet verici bütçe aşımındaki mevzuyu inceleteceğime, belirleme edeceğime ve bunu ahbaplık uğrunda de lazım eşhas uğrunda yaptıracağıma gır veriyorum"

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Samet Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler