USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: Mücadeleye devam edeceğim

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yaşanmış olan yargıcı hatalarıyla ilgilendiren ortak konuşma gerçekleştirmek gibi ortak araya geldi.

Ahmet Nur Çebi: Mücadeleye devam edeceğim
29-12-2021 18:07

Toplantı sonra matbuat mensuplarına izah eden Çebi, şunları söyledi: "Daha ilkin de yargıcı hatalarından canı yanan Beşiktaş Kulübü başkanı şekilde yüz kere geldim. Resmi makamların kapısını çalarım, bunların düzeltilmesi icap ettiğini anlatırım, müstelzim cezaların verilmesi icap ettiğini anlatırım. Görevimin birlikte numara etabını hazırlamaya mücahede ettim. Bugün ego gelmeden ilkin meydana getirilen birlikte güruh vardı. Ali Koç, Ahmet Ağaoğlu, Süleyman Hurma, Ecmel Sarıalioğlu katıldı. Ben, annemin hastalığı zımnında katılamadım bu toplantıya. Tek istediğim şu; ego toplumun istediği tepkileri vermenin ölçüsünü düzenlemek zorundayım. Ben bu kulübün başkanıyım ve siyasetini, nezaketini, bürokrasisini dah etmek zorundayım. Bunu yapmadığımın algısını akıllıca bulmuyorum. Diğer kulüpler de canlarının yandığını söylüyor. Hakem müessesinin metin gitmediğini bildirmek zorundayız. Ben Kulüpler Birliği Başkanı olduğum çağda yürüttüğümüz birlikte projenin toplantısı vardı bugün. Türk hakemliği müessesesinin henüz metin gitmesi ve problemlerin ortadan kalkması yerine iri birlikte uğraş bulunduğunu biliyorum. Sezon sonunun elden peşinde Türk futbolundaki yargıcılık problemininin şu anda ölçülü çalışmalarla biteceğini hissediyorum ve bunu da muştulamak istiyoruz. Beşiktaş'ın ve gayri takımların haklarının ve hukuklarının, bu salah süreci gelene kadarki devir içre elbette sağlanabileceğiyle ilgilendiren konuştum. VAR hakemleriyle ortalık hakemlerinin birbirinden ayrılması icap ettiğini söyledik. Bir maçta VAR hakemi bulunan bireyin birlikte gayri maçta ortalık hakemi olmasının metin olmadığını biliyorum. Nasıl ki ödül kullanmakta olanları isteklendirme ediyorsa, ukubet verilmesi de bunun gerekliliğidir. Bir yargıcı sorumluluk yaptıysa, bunun cezasını çekmeli. Beşiktaş'a dirlik kusur yapan, sorumluluk eden her insana ukubet verilmesini istem ettim. Onlar da bu ukubet müessesesi üzerine benimle hemfikirler. Bu görüşmenin meyvelerini vereceğinden baş döndürücü ümitliyim. Bugüne genişliğinde lüzumlu mücadeleyi bu kapıları çalarak verdiğimi hacısı hocası bilsin. Bunu akıllıca birlikte biçimde ve Beşiktaş'ın iri zararlar görmesini engelleyerek dah etmek zorundayım. Tüm taraftarların ve Beşiktaş topluluğunun toy yılını kutluyorum. Hepsine keyifli, adil birlikte sene diliyorum. Beşiktaş şekilde da kalburüstü birlikte ikinci nısıf hedefliyoruz. Hakemlerle ilgilendiren durumun da elimizi masaya vurmadan elbette düzeleceğini söylemeye çalıştık. Ben Beşiktaş düşüncesince elimden geldiğince akıllıca bildiğim biçimde mücadeleye devam edeceğim."

"ELİMİ MASAYA VURMADIĞIM KONUSUNU ŞİDDETLE KINIYORUM"

"İçeride konuşulanları burada söylemem akıllıca değil" diyen Çebi, "Ama bir hale bakışlarının zait bulunduğunu söyleyebilirim. Bir esbak maç, semere karşılaşma ve bunlarla ilgilendiren bir hale henüz tetik bakacaklarını biliyorum. Bugünkü güruh yalnızca hakemlerle ilgiliydi. Buraya yüz kere geliyorum. Bu problemi çözebileceğim biricik toprak burası. Televizyon karşısına geçip bağırıp çağırarak yapılacak iş değil. İyilerin de kötülerin birlikte yandığı birlikte gestalt oluyor. Bunları fark geçirmek ve fevk heyet bulunan TFF'nin makamlarında yapmayı akıllıca buluyorum. Elimi masaya vurmadığım konusunu da hızlı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"HERKESE GARİP GELEBİLİR AMA BEN ŞAMPİYONLUĞA İNANIYORUM"

Şampiyonluk inancının devam ettiğini dile getiren Ahmet Nur Çebi, "Futbol ve semere bakımından önümüzdeki maçlarda puanların elbette dağılacağını devir gösterecek. Camiamızla, taraftarımızla, hocalarımızla şampiyonluğu sonuna genişliğinde kovalayıp kazanacağımıza inanıyorum. Biliyorum her insana acayip gelebilir fakat ego buna inanıyorum" dedi.

"ÖNDER HOCA UMARIM BÖYLE DEVAM EDER"

Teknik yönetmen mevzusuyla ilgilendiren bilgilendirme eden Ahmet Nur Çebi, "Siz değişmez şekilde soruları soruyorsunuz ve haklısınız fakat semere bakımından ego bökelik istiyorum. Bunu başaran hocayla henüz bahtiyar ve erinçli birlikte yassı olacaktır. Ama lider hocanın kadro ve futbolcular üstündeki etkisi, onlarla bulunan yakınlığı benim düşüncesince apayrı birlikte ölçüt olacaktır. Şu anne genişliğinde gözlemleyeceğim mevzularda semere etap kalburüstü bulunduğunu düşünüyorum ve ümit ederim hakeza devam eder. Sahada tahsil edilen neticeler elbette ki başarıdır fakat rastgele nesne değildir. Ekonomik manada dövize dirlik zayi yaşadığımız birlikte ortamda hocanın yardımı elbette ki baş döndürücü ehemmiyetli olacaktır. Altyapıdaki başarıları bunu gösteriyor. Altyapıdan doğacak dinç çocuklarla henüz baş döndürücü defa alabileceğimizi hissettirmesi benim düşüncesince karşı evleviyet olacaktır. İkinci önceliğim familya ortamı ve huzur, üçüncü önceliğim ise maçlardaki neticeler olacaktır. Beşiktaş'ta oluşturmayı düşündüğümüz toy yapılanmada hocamızın kalburüstü olacağını düşünüyorum" diye laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler