USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: Milyon Euro'luk futbolcular şimdi 200 bin Euro etmiyorlar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, kol maliyetinin 50 Milyon Euro'nun altında bulunduğunu ve evren çapında aktörleri tenzilat yaptırarak aldıklarını söylerken, emektar yönetimin meydana getirdiği Lens ve Ljajic'in kontratlarının kulübü çetince halde bıraktığını m?

Ahmet Nur Çebi: Milyon Euro'luk futbolcular şimdi 200 bin Euro etmiyorlar
29-09-2021 12:44

Başkan Çebi, aktarma çağında isteyip de alamadıkları yegâne oyuncunun Kaan Ayhan bulunduğunu itiraf ederken aralık transferde yeni baştan teşebbüs yapacaklarını da açıkladı. Ajax maçı sonrası gazetecilerle geveze ederek ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Çebi'nin bazısı lafları şöyle:

"Transferler düşüncesince Şampiyonlar Ligi'nden mevrut paranın tamamını değil dörtte bir tanesini falanca harcadık. Bu transferleri hem böke kazanmak düşüncesince yaptık, aynı zamanda ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde anabolizma edeceğimiz düşüncesince yaptık, maksadımız on paralık müşterek devir iklim alaşağı etmek olmadı. Takımın maliyeti şu an 50 milyon Euro'nun altında. Dünya çapında aktörleri baş döndürücü asıl indirimler yaptırarak aldık. Özellikle Pjanic düşüncesince verdiğimiz nukut baş döndürücü erdemli değil. 9 milyon euro salname sevap düzlük Pjanic düşüncesince 2 milyon 750 bin Euro veriyoruz. Transfer çağında kabul etmek isteyip de alamadığımız yegâne aktör Kaan Ayhan oldu. Devre ortada takımındaki niteliğine mucibince gene teşebbüste bulunacağız. Ayrıca Gedson Fernandes'i de sonuç çağ alıyorduk fakat Pjanic çıkınca vazgeçtik ve tercihimizi Pjanic'ten yana kullandık. Cenk Tosun'a da sözüm var, mevsim sonu neşet etmek isterse kapımız ona açıktır."

KENAN KARAMAN TRANSFERİNİN PERDE ARKASI

"Kenan düşüncesince şurası söyleyebilirim, yerel futbolcu dair ısrarcıydı federasyon, ondan henüz güzel yerel ki mevcut bilmiyorum? Kenan'da, hocanın tatilde bulunduğu müşterek maaş çağda çabuk etmemiz gerekiyordu, yerel futbolcu dair edisyon vardı. Milli futbolcu bulunduğu düşüncesince ve hareket göstereceğine inandığımız düşüncesince aldık. Hata yaptığımızı düşünmüyorum. Salih'i de sarıklı istedi."

LARIN KARARINI VERECEK

"Larin durmak istiyor, görüşmeler bitmeme ediyor. Daha bugün (dün için) görüştük menajeriyle. Canı bambaşka yere kıymetlendirmek istiyorsa gider, ego on paralık o mevzuda ödünleme vermem, doğrusu Beşiktaş'ta durmak istemeyen, bizi zahmetli halde bırakacak futbolcuyla ego müşterek tomar derinliğine görüşmem, endamsız keserim."

KARAGÜMRÜK, LENS İÇİN BİZE 150 BİN EURO VERDİ !..

"Lens ve Ljajic ile bu kontratları kesinlikle yaptınız, ayrıca Douglas. 3 kıta futbolcuyu siz değerli ziyaretçilerimizin takdirine bırakıyorum. Milyonlarca Euro'luk bu futbolculara bozukluk 100 bin 200 bin Euro öneri geliyor. Karagümrük Lens düşüncesince bizlere 300 bin Euro brüt mülk verdi, neti 150 bin Euro yapıyor. Kulüpteki destekleyici aracını fark arzuladı Lens, bundan böyle bu kadarı bana ağırbaşlı geldi yani. Adem'le kılıç anlaştık, sonuç dakikada kararından vazgeçti. Adem'i düzlük olmadığını, taliplisi olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen anlaşabileceğini düşündü, güçsüz ihtimaldi fakat olmayınca hevesli bellek yapısıyla kontratına yaslandı yürüdü. Bu 3 futbolcu da 'Beşiktaş'ta mıhlı yaşıyorlar'. Bu futbolcularla o kontratları imzalarken düşünecektiniz. Ljajic düşüncesince henüz güzeşte hafta 2 milyon Euro sonuç taksiti ödedik. Bunu alanlar kulübüyle 6.5 milyon Euro bağlaşma yapmışlar, hesabına ödemeyi de ertelemişler. Bütün ödemelerini kılıç yaptık, dört dörtlük 6.5 milyon Euro."

SAKATLIKLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AĞIR MAÇ TEMPOSU VE RAKİPLERİN SERT FUTBOLUNDAN KAYNAKLANIYOR

"Sivasspor müsabakasını bölgemizde oynayacağız. Sakatlıkların hepsinin zeminden kaynaklandığını düşünmüyorum. Benim kişisel fikrim baş döndürücü ağırbaşlı karşılaşma temposu, başta Dortmund maçında baş döndürücü çaba harcama fail müşterek takımımız var. Ondan sonradan sakatlıklar çıkmaya başladı. En önemlisi bu sakatlıkların %60-70'i darbeden kaynaklanıyor. Şu anda o darbeleri vuranların on paralık müşterek tanesinin kartı yok. Ama Malatya'da fakat orada fakat burada. Siz kartları vermediğiniz sürece dost arkadaşın ayağına vuruyor. Bu hafta sonu bizim maçlar ve öteki maçları cankulağı izleme edeceğiz, ondan sonradan ego önümüzdeki haftalarda, ulusal kadro ortada hakemlerle ait değişmez namına izah yapacağım, rahatsızız."

BEŞİKTAŞ'IN HAKKI YENMEDİĞİ ZAMAN BEŞİKTAŞ ZATEN ŞAMPİYON OLACAK

"Adana Demirspor maçında yargıcı demiş ki 'ben görmedim, VAR hakemine sormuş oldum temiz' dedi diyor. Hakem de görecek, VAR niçin görmüyor. VAR 'gel konuma bak' diyebilir. VAR bembeyaz diyince yargıcı gidip bakmıyor. VAR'a git, şayet pozisyonun başlangıcında faul varsa, o devir faul ver ne mevcut ise onu ver. Penaltıysa ceza atışı ver. Bizim önümüzün dinmek istendiği müşterek görüş, tanıt edemeyeceğimiz şeyleri söyleyemeyiz. Ben bambaşka takımlarla ait bahsetmek istemiyorum. Beşiktaş'ın hakkını yemesinler yeter. Beşiktaş'ın hakkı yenmediği devir Beşiktaş doğrusu böke olacak. Adana Demirspor maçında Balotelli'nin icra ettiği hareketlerden çevre sonradan resmi namına bozukluk dilemediler. Ben on paralık müşterek şeklide futbolcuyu dikkate almam. Bizler resmi siteleri olan, resmi kurumlarız, bozukluk dilenecekse bu halde resmi yapılır, yapılmadı. Baş sağlığı değil bu. Baş sağlığında telefon açarsınız dilersiniz, bu anca müşterek obje değil."

YAYIN GELİRLERİ

"Yayıncı kuruluşla kontratlarda yapmış olduğunuz yanlışlar senelerce size dokunca verir. Hata demeyelim fakat bu kontratlar yeni baştan kalık yapılmış. Bazı şeyler önemsenmemiş fakat başınıza ulaşınca sizin lehinize müşterek obje yok. Bu kontratlar henüz mıhlı yapılmalıydı. Kendi Süper Lig A.Ş'mizi kurmadıktan sonradan bu neşriyat işleri henüz baş döndürücü başağrısı olur. Bu işin devir gereksinimi var. Eğer, kulüpler (dört iri kulüpler) öz maçlarını yayınlamak isterse ve editör kuruluşla anlaşma bitmeden hazırlıklarını yaparlar, anlaşma bitince ihaleye çıkmadan öz dekoderlerini satarlar ve yayınlarlar fakat bu elden ve bugün değişmeyen verilecek müşterek obje değil. Bir sene sonrası düşüncesince bugünden müşterek değişmeyen alabilirsiniz.

Federasyon başkanlığını on paralık müşterek halde düşünmüyorum. Şu anda müşterek başkanımız mevcut zaten."

BİZDEN ÖNCEKİ GİDENLER VIN TURİZMDİ BEN VARAN TURİZM'İM

"Gidenler kulübü baş döndürücü zordayken bırakıp gittiler, ego kulübü toparladım, bundan sonradan düzlüğe çıkacağız. Onlar 'vın' turizmdi. Benim vın turizmle işim yok, ego 'Varan Turizm' im."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler