USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Mayıs ayında tekrar adayım'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Mayıs ayında yapılacak bulunan kongrede aday olacağını açıklanan Çebi, "Görevde olduğumuz 2,5 yıl süresince harbilik yaptık. Artık projeleri realizasyon zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi: 'Mayıs ayında tekrar adayım'
13-01-2022 15:52

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Beşiktaş'ın başlatmış olduğu özkaynak projesinden, mayıs ayındaki seçime değin nice mevzuya duruluk getiren Çebi, baştan aday bulunduğunu ve bu süreçte ayrıksı adayların da çıkmasını istediğini tabir etti.

Görevde oldukları 2,5 yıl süresince mertlik yaptıklarını kail Çebi, bundan hakeza projeleri yaşama nakil tarihi bulunduğunu da laflarına ekledi.

Futbol ekonomisinin şu anda taşınabilecek durumun dışına çıktığını kail Ahmet Nur Çebi, "Artık faziletli kurlarla, faziletli faizlerle bu işi geçirmek olanaksız duruma gelmiştir. Bunu gördük ve düğmeye bastık. Geçen 1 senede hocanın hevesli kararı, hile kurulunun enfrastrüktür ciddiyet vermesini istemesiyle, uran direktörümüzün varlığı işlerimizi kolaylaştırmıştır. Bu küçüklere bundan hakeza müddet hasretmek bizim birincil görevimiz olacaktır. Bu gidişat Beşiktaş'ın ekonomisine iri yardım sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Beni ait umumi kurulun takdiridir"

Hakemler dair işlerin bağırarak, çağırarak olamayacağını kail Ahmet Nur Çebi, "Bugüne genişliğinde bağırıp, çağırarak bu işlerin halledildiğini görmedim. Konuşarak, lazım mercilere değişik yapılır. Masaya sumsuk vuracaksanız, bu gidişat basının uğrunda olmamalı. Ben gerekeni geri tarafta yapıyorum. Buradan çıkınca TFF ve MHK'ye inhisar kılmak neredeyse Beşiktaş'a maruz zararların dosyasını götüreceğim. Ben gereğini yapıyorum, vicdanen rahatım. Camiamız müsterih olsun" dedi. Özkaynak projesinde tenkitlerin geleceğini de kail Çebi, "Pandemide pakt böke oldu, kimesne bizlere bravo demedi. Biz alışkınız. Benim düşüncesince gerçek bulunan Beşiktaş'tır, Buradan klavye şövalyelerine ödünleme verecek tarzda fikrimi zikrimi değiştirmeyeceğim. Takdiri Genel astronomi verir. Beni ait umumi kurulun takdiridir. Ben Beşiktaş umumi kurulunun ekonomiyi önemseyeceğini düşünüyorum. Mehmet Üstünkaya'nın altyapıya verdiği kıymeti biliyoruz. Kendisi de Galatasaray Lisesi mezunuydu, Allah dolgunca degaje yağmur eylesin" niteleyerek bitmeme etti.

"5'i 1 yerde takmış kabilinden eş aday çıkmasın, gelip tek tek aday olun, bu gidişat beni kıvançlı eder"

Mayıs ayında yapılacak bulunan kongrede baştan aday olacağını kail Ahmet Nur Çebi, "Çalıştığım arkadaşlarımın sonuna genişliğinde beraberinde durdum. Buna Sergen hocam da dahil. Hiçbir devir vazgeçme etmedim. Bir yanlışları var ise gerekeni ilkin ego yaparım. Bu arkadaşlarımın akıbet aşama gıllıgışlı olacağına inanıyorum. Bankalarla meydana getirilen anlaşmalar çerçevesinde ekonominin 2023 senesinde zorlaşacağını söylüyorsunuz ancak tek devir benim geldiğim evveli devre genişliğinde biçimsiz olmayacaktır. Birçok temizliği eden reis ve hile yerleşmiş şekilde aşırı yorulduğumu ancak bundan ötürü da itibar duyduğumu ifşa buyurmak istiyorum. Türkiye'nin en ehemmiyetli koltuklarından birinde oturuyorum. Bir spor kulübünün bellik değerini, başta intihap tarihi çıkma adaylar sebebiyle yükseleceğini elleme biliyorum. Ben mayıs ayında aday olacağım ve bunu da buradan açıklıyorum. Beşiktaş Başkanlığı'na aday gelişmek isteyenlerin aday olmasını istiyorum. Düğünlerde takılan 5'i 1 yerde gibi, 5'i birleşip tek aday gelmesinler. 5'i de aday olsunlar. Ben tekrar tarzı kazanırsam, hakeza iri kuma kulübün başkanı olmaktan alım çalım duyarım. Evet yoruldum ancak aday olacağım. Tek başına aday olursam üzülürüm ve kendimi fire hissederim" açıklamasında bulundu.

"2,5 yıl mertlik yaptık, demin plan zamanı"

Yapılacak bulunan seçimde başkanlığa adaylığını koyacağını yineleyen Çebi, "Başkan adayı oldum ve meydana getirecek aşırı işim var. 2,5 yıl ağırbaşlı mertlik yaptım. Bu saatten sonraları plan yürütüm zamanı. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımdan memnunum. Ama göreve sürdürmek istemeyen olursa, gelişmemiş kuma başkalık olabilir. Tekrar söylüyorum, gerelti gerisinde konuşmayın aday olun ve sabık seferki kabilinden 3'ünüz, 5'iniz kuma araya gelmeyin, tek tek aday olun. Aday olacak adlara gönül rahatlığı da sempatim olacağını tabir buyurmak istiyorum" dedi. Transfer dair önceliği özkaynağa vereceklerini de kail Çebi, Önceliğimiz özkaynak olacak. Özkaynağın peşi sıra daha doymamış, başarıya ve paraya aç topçu kardeşlerimizi yeğleme edeceğiz ki gelişimini Beşiktaş'ta sağlayıp katkıda bulunsunlar" niteleyerek konuştu.

"Uçağa binip foto çektiriyorlardı. Kötü transferin bedeli ağırbaşlı olur"

Görevde oldukları devirde topçu satamadıklarını kail Ahmet Nur Çebi, "Göreve geldiğimizde 5 yıllık, 4 salname kontratlar vardı. Adama git deriz gitmiyor. Bu oynatamadığımız futbolcuları kimesne almaya gelmedi. Önceki devirde meydana getirilen transferlerin ne genişliğinde falsolu bulunduğunu görüyoruz. Bizim dönemimizde getirdiğimiz Ghezzal ve Rosier'i alabilmek düşüncesince fedakarlıklar yaptık. Bir futbolcuya 3-4 milyon Euro adalet etmediği parayı verirseniz hakeza olur. Biz gelmeden esbak 2 yılda aktarma komitesinin başlangıcında bulunan esame vardı. Bunlara sorulacak bu sorular. Uçağa binip foto çektiriyorlardı. Kötü transferin bedelini ağırbaşlı ödersiniz" dedi.
Önümüzdeki sezonda Teknik Direktör Şenol Güneş ile anlaşıldığı yönündeki iddialar kendince da mütekellim Başkan Çebi, "Şenol Güneş bizim planlamamız içre olmamıştır. Kendisi bu kulübe 2 yürek kazandırmış altın kuma hocadır. Avrupa'da gıllıgışlı olmuştur. O çağ icra ettikleri düşüncesince namına minnettarız. Ama bugün benim hocam lider Karaveli. Kendisiyle yola bitmeme ederiz ve bitmeme da edeceğiz. Biz buradayız ve kuma entrika kurduk. Büyük kuma tasar ve plan var. Bu projenin parçası olmaya bitmeme edeceğiz. Şenol hocama da geçmişteki başarıları düşüncesince teşekkürname ediyorum. mühim kuma spor adamı ancak lider Karaveli ile yola bitmeme ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yüksek nukut maruz topçu elbette ki gitmez"

Kadro dışı artan esame kendince da mütekellim Çebi, "Kadro dışı kalanlardan yardım almaya çalıştık ancak alamadık. Douglas'ı PAOK maçı düşüncesince Yunanistan'a götüremedik. Sahaya çıkmadı. Lens bırakmış. Yüksek parayla ayak topu yaşamının sonuna mevrut erkeğe düzgün olmayan nukut verilirse gitmezler. Onlar da gitmedi. Ljajic'i doğrultmak düşüncesince neler yaptık ancak olmadı. Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ne dobra söylemiş, 'Ben sporcunun zeki, enerjik ve ahlaklısını severim' diye. Yöneticiler sorumluluk yaptığında nice nesne söyleniyor ancak futbolcular yapınca 'Profesyonel' deniyor" biçiminde konuştu.

Son şekilde Vida ve Larin ile alakalı suali cevaplayan Çebi, "Vida ve Larin şu anda oynuyorlar. Sözleşmeleri bittiğinde burada sallanmak istiyorlarsa ve verdiğimiz parayı da ikrar ederlerse kalırlar. Bugünden kimin kalıp, kalmayacağını söyleyemem. Larin aşırı yardım verdi, Vida abilik yaptı. Alınan dünyalık 1 yıllık, aldığımız cevap 6 ay olmaz. Kimsenin birbirinden kuma tomar kuma nesne beklemeye hakkı yok" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

İLGİLİ HABER
Beşiktaş, lider Karaveliye emanet Beşiktaş, lider Karaveli’ye emanet
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler