USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Galatasaray isterse Barcelona maçını Vodafone Park’ta oynayabilir'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK), hakemlerle ait almış olduğu değişmeyen üzerine konuşmanın er bulunduğunu söyledi. Galatasaray'la, pazartesi haset oynayacakları derbinin ertelenmesiyle ilgili sarı-kırmızılı yöneticilerin icra ettiği izahat

Ahmet Nur Çebi: 'Galatasaray isterse Barcelona maçını Vodafone Park’ta oynayabilir'
12-03-2022 14:08

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu sabahleyin Vodafone Park'ta gerçekleşen antrenmanın arkası sıra gündeme bağlı konuştu. Hakem atamalarından, Galatasaray'ın, derbinin ertelenmesine müteveccih talebi de engelleme nice husus üzerine görüşlerini aktaran Çebi, MHK'nın hakemlerle ilgili verdiği değişmeyen düşüncesince de, “Bekleyip ondan sonradan değerlendirme gerçekleştirmek gerekir” yorumunda bulundu.

“Kulüplerin topu hakemlerden şikayetçiydi”

Hakem atamaları ve bazısı hakemlerin görevlerine sonuç verilmesine bağlı konuşarak laflarına başlamış bulunan Ahmet Nur Çebi, “Hakemlerin müşterek kısmının görevine sonuç verilmesi ve müşterek kısmıyla bitmeme edilmesiyle alakadar kafalarımızda istifham işaretleri oluştuğuna müteallik görüşler var. Özellikle şurası anlatım geçirmek istiyorum, bu saat müşterek geçmiş sezonlardan aşkın hâlâ müşterek tomar yargıcı hatalarından ağrı yanan kulüplerimiz var. enteresan bulunan da şu, az hâlâ kulüplerin topu diyebiliriz. Neredeyse 20 takımın topu hakemlerimiz ve dalavere şekilleriyle ve verdikleri kararlarla dokunca gördüklerini anlatım ettiler. Durum böyleyken, federasyonun bu husustan aşkın etkilendiğini ve bu işi halletmek düşüncesince takipte bulunduğunu gördüm. Anladığım kadarıyla sonuç gelişmelerde müşterek hal bulamadıklarını da gördüm. En sonuç da hakeza müşterek hal bulduğunu gördük. Federasyonun almış bulunduğu karara hürmet duyup neticelerini kullanmak lazım. Devam edecek bulunan hakemler, federasyon ve kulüpleri hâlâ müşterek tomar güç halde bırakmayacak biçimde maçları yönetmeye bitmeme etmeliler, beklentimiz budur. Federasyonun verdiği kararın hata bulunduğunu söylemek, kulüpler düşüncesince akla yatkın değildir. Kulüplerin topu şikayetçiydi. Kulüp başkanlarımızdan bunun zamanlamasının hata bulunduğunu söyleyenler olmuştur. Ben bu yorumu gerçekleştirmek düşüncesince daha er bulunduğunu söylemeliyim. Sonuçları ortada olmaksızın değerlendirme yapmamak lazım. Daha geçmiş verdiğim beyanatlarım var. Sürekli federasyona gidiyordum ve hâlâ canlı hakemlerin önlerinin açılmasını, eskilerin geçmişten mevrut nice husus dolayısıyla yorumlara sunulan kalıyorlardı. Bir körpe koku gerekiyor demiştim. Bizim görevimiz müşterek şeylerin düzelmesini istem etmektir. Federasyonun almış bulunduğu karara hürmet duyuyorum ve sonuçlarının güzel olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Bizim rastgele müşterek talebimiz olmamıştır”

Beşiktaş Kulübü'nün tahsil edilen kararda tesiri olduğuna müteveccih iddiaları yalanlayan Çebi, “Neden hakeza müşterek idrak oluştu bilmiyorum. Beyanatlarımda ve taleplerimde hâlâ canlı hakemlere toprak verilmesi talebim vardı. Belki bundan çevre hakeza müşterek idrak oluştu. Ama bunun hakeza olmadığını bildirmek istiyorum. Federasyonun sonuç almış bulunduğu kararın ne şekliyle, ne şemaliyle on paralık ilgilimiz olmamıştır. Bütün başbuğ arkadaşlarımız, bu aha görevi olmadığını da belirttiler. Kamuoyunun hem düşünüm olmadığı, öbür takımların da hem düşünüm olmadığı, zat menfaatimizle alakadar rastgele müşterek değişmeyen alınmasını istemek, Beşiktaşlılık duruşuna makul olmaz” açıklamasını yaptı.

TFF'nin, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Direktörü David Elleray'den hakemler düşüncesince hazırlamasını istediği raporla ilgili da Başkan Çebi, “O da gündeme geldi Kulüpler Birliği'nde. David Elleray'nin tutanağı illet beklenmedi denildi. Kesinlikle katılmıyorum. Kendisinin hazırlayacağı rapor, ne hakemin güzel hangisinin güzel olduğuyla alakadar değil, manzume raporu. Dolayısıyla kendisinin raporuyla alakadar müşterek gidişat bulunduğunu düşünmüyorum” niteleyerek konuştu.

“Top yere konulur, zıplıyorsa oynanır”

Galatasaray'ın, pazartesi haset oynanacak derbinin ertelenmesi talebiyle talepte bulanacağı olup bitenleri düşüncesince Ahmet Nur Çebi, “Böyle müşterek istem bizlere Galatasaray'dan gelmedi, TFF'den de bilim gelmedi. Futbol maçlarının ertelenmesiyle alakadar kararlar belirgin ve nettir. Hava şekline, pakt tavrına mucibince bunlar ayrım gösteremezler. Daha geçmiş uygulamalara da kıygı olur. Top yere konulur, zıplıyorsa maç oynanır. Kurallar haricinde her müşterek değişmeyen alınacağını düşünmüyorum. Hava şartları, maçın oynanmasına bariyer yapılanma ediyorsa oynanmaz, yapılanma etmiyorsa oynanır” açıklamasını yaptı.

“Matematiğe mebni tayin olmalı”

Hakemlik müessesesinin aşkın yıpratıldığını kail siyah-beyazlıların başkanı, “Bunları anlatım ettim ve anlatmaya bitmeme edeceğim. Atamalar matematiğe mebni olmalı. Bir bireyin ağzından çıkan sözle olmamalı. Maçın önemine mucibince eşleşme yapılır. Hakemler maçların arkası sıra çıkıp kendileriyle alakadar meydana getirilen eleştirilere yanıt vermelidir. VAR konuşmalarının da açıklanması gerekir. Hakemlerle alakadar tek bilinçlilik duyurulmayan kalmamalı. Bence bunları yaptığımız takdirde, atamalarda bireylere alakadar atamalar yapılmazsa, matematiğe mebni müşterek tayin olursa hakemler de halkoyu da şen edecektir. Benim hakeza önerilerim var. Elleray raporunda nite yansıtacaktır bilmiyorum” dedi.

“Galatasaray gelsin Vodafone Park'ta oynasın”

Beşiktaş Başkanı Çebi, Galatasaraylı yöneticilerin, Barcelona maçını fikren yerin bozulmamasına müteveccih meydana getirdiği açıklamaların hatırlatılması üzerine, “Ülke puanına yardım sağlayan hoppadak Galatasaray olmadı. Katkı sağlayan takımlardan biri oldu. Beşiktaş'ın da namağlup gruptan reis çıkmış bulunduğu puanların da Türk futboluna yardımı oldu, onama edilmesi geçişsiz bunun. Sahanın ferde oynanabilir biçimde olması istek ediliyorsa, gerçek buysa, bizim sahamız müsait. Arzu ederlerse burada oynanabilir, Olimpiyat Stadı'nda da oynanabilir. Barcelona maçını da isterlerse burada oynayabilirler. Bunun düşüncesince maçın ertelenmesi icap ettiğini düşünmüyorum. Barcelona maçını burada oynayabilirler. Zemini bahane göstermelerine gerekli yok, kapımız açık. Bu mazereti onama etmiyorum. O çağ iklim koşulları yönetmelikte bulunduğu gibiyse, o devir uygulanır. Spekülasyonlara etmen olabilir bu durum” cümlelerine toprak verdi.

“Derbilerde ecnebi yargıcı olabilir”

Yabancı yargıcı üstüne da görüşlerini dile getiren Ahmet Nur Çebi, “Yabancı yargıcı mevzusunun hoppadak derbi maçlarda olabileceğini anlatım ettik. Hakemleri derbi maçlarda başarısızlıkla suçlama etmeyin. Geçmişte derbilerde icra ettikleri yaşanmışlıkların gündeme getirilerek edisyon altında kalmaları engellenebilir. Türk hakemleri olmalı, mümkünse çoluk çocuk olmalı. Şu anda yaşını başını almış hakemlerin gençlere toprak açım namına hoşgörüyle bakabilmeli. Görevi bitenlerin ve göreve bitmeme edenlerin zarfında Beşiktaş'a dokunca verenler hala var. Devam edenler zarfında Beşiktaş'a dokunca verenler var. Beşiktaş şekilde hakeza müşterek teşebbüste bulunmadık. Federasyon kulüplerden baş döndürücü edisyon görmüştü ve hal arayışına girmişlerdir. Bu karara hürmet gösterip neticelerini durmak gerek. Genç hakemlerin önü açılmalı. Birçok yargıcı mevcut fakat içlerinde dön dön bire müşterek adlar fariza alıyor” niteleyerek bitmeme etti.

Basketbol takımının paralarını alamadıklarıyla alakadar suali da yanıt veren Çebi, “Seçim sürecine girdik. Bunların bütünü ihtilaf kabilinden yaptırılan haberler. Basketbol ekibi oyuncuların haklarına bozma vürut müşterek gidişat bahis konusu değildir ve kontratlara karşıt müşterek gidişat yok. Beşiktaş'ın sporcularına bozma doğacak müşterek gidişat yoktur, kulübe de dokunca doğacak müşterek gidişat yoktur. Bu duyum arka oruçlu şahıslar kabilinden yaptırılıyor. Mağdur bulunan kimesne yoktur” halinde konuştu.

“Talisca'yı sırtımda getiririm”

Pandemi çağında deplasman taraftarlarının olmamasının saf müşterek gidişat bulunduğunu tamlayan Ahmet Nur Çebi, “Henüz pandemi bitmedi. Umarım önümüzdeki saat olanaksız ve her yandaş her ekibi desteklesin. İsterim ego de gelmesini taraftarların. Bizler Kulüpler Birliği'nde başkanlarla geveze ederiz ve birbirimizi gönül rahatlığı sonuç aşama saygılıyız. Dışarıda taraftarlar da sonuç aşama güzel durumdalar. Ama bire müşterek taraftarlar, başkanlarının birbirleriyle gürültü etmesini istiyor. Bunu akla yatkın bulmuyorum. Bizler de birbirimize aşkın bedel veriyoruz. Son görüşmede hakemlerle alakadar listede tek pakt başkanının dahlinin olmadığını bellemek beni sonuç aşama bahtiyar etmişti” dedi.

Başkan Çebi, sonuç şekilde Talisca'nın yeniden siyah-beyazlı takıma iltihak ihtimali üzerine konuşarak, “Bizim bütçemiz belli. Ceyhun Kazancı beyle bütçemizi gözden geçiriyoruz. Taraftarı bahtiyar geçirmek isteriz fakat getirdiğiniz futbolcunun aylığını ödemezseniz olmaz. Talisca şayet bizim teklifimizi onama ederse sırtımda getiririm. Ama kaçınan duaya da amin demem. Talisca'yı istiyorum fakat benim finansal teklifime, durumuma uyacaksa başımın üstünde noktayı var” değerlendirmesinde bulundu.

Bozhan Memiş - İsmail Yasin Akçın - Samet Yalçın
 

İLGİLİ HABER
TFF Tahkim Kurulu, Mert Hakan Yandaş ve Puchaczın cezalarını onadı TFF Tahkim Kurulu, Mert Hakan Yandaş ve Puchacz'ın cezalarını onadı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler