USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Fikret Orman’a fırsat verdik. Al raporu git savun kendini'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'da konuştu. KPMG tutanağının Fikret Orman düşüncesince fırsat bulunduğunu kail Çebi, “Al raporu git savun kendini. Bu rapor olmasaydı ‘Fikret Orman nukut nerede' diyerek bağırmayı sürd?

Ahmet Nur Çebi: 'Fikret Orman’a fırsat verdik. Al raporu git savun kendini'
26-12-2021 17:14

Beşiktaş Kulübü'nün Akatlar Spor Salonu'nda gerçekleşen 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu'nda Başkan Ahmet Nur Çebi, Genel Kurul'a seslendi.

Yorgun ve uykusuz bulunmasına rağmen umumi kuruldan erke aldığını söyleyerek laflarına süregelen Ahmet Nur Çebi, “Teşekkür ediyorum. Burada mevcut herkes, Beşiktaş'a bakım eylemek düşüncesince 2 gününü harcadı. Eleştiren de eleştirmeyen de bütünü bizim dostumuz, kardeşimiz. Eleştiriler de kıymetlidir. Tatsız hadiseleri unutalım, bura Beşiktaş. Herkesin birbirine sarılması gerekiyor. Birazdan aklama olacak. İbra eylemek istemeyenler olacak, buna da hürmet duyacağız. Eleştirilerin akıllıca olanlarını dikkate aldım. Eleştirilerde 2 kıta odaklandığım gözcü var. Tamer Mert ve Aker Çıtak'ın konuşmaları var. Heyecanlı konuşuyorlar. Ama milleti gaza gelmek düşüncesince elinizi masaya vurmayı bırakın. Gençsiniz, hürmet duyuyorum. Burada elinizi vurarak kongreyi etkilemeyi bırakın. Bu 2 arkadaşımızın bu arada akıntı etmiş olduğu Hürser Tekinoktay var. Ben kendisini baş döndürücü birlikte tomar görmedim. Ben seçme kazandım, karşımda 5 ad birlikte araya gelmişlerdi. Herkes gelip kutlama kartı etti, kesinlikle araştırma görevlisi olacağını sordu fakat maatteessüf öğretmen gelmedi. Aklına gelenleri saydı gitti. Ama geçmiş burada yoktu, bugün de burada yok? Hadi geçmiş Fikret Orman'ı arkalamak düşüncesince gelmedin, bugün bana sallayacaksan, 2 arkadaşının birlikte sen de gel. Sabah gece ezanı yaz babam yaz. Ben 2 defa covid geçirdim, 1 defa kolum kırıldı, bu işleri bedava sanıyorlar. Bundan sonradan hocamızın buraya gelmesini istiyorum. ‘Rapor açıklanmayacak, aklama etmeyeceğiz' diyorlardı.

Raporu açıkladık ayrıksı birlikte bilinçlilik buluyorlar. Adamın niyeti belli. Yaptığınız herhangi birlikte şeyin evvela sebebini sorun. Aker Çıtak'ı 3 defa kulübe çağırma ettim, gelmedi. Çünkü burada gereç yapacak. Ama sizler buna izin etmeyeceksiniz. Ben aklama olurum olmam, fakat sizler bu yolun yanış bulunduğunu öğreteceksiniz. Rapor belirtildi ‘Hiçbir bilinçlilik yapamazlar' dediler. Nerden biliyorsunuz ki yapmayacağımızı. Futbol A.Ş.'nin finansal ve yönetsel umumi kurulunda aklama etmedik. Niye beklemişiz niteleyerek soruyorlar sorun için. KPMG raporunu bekledik. Pandemi zımnında gecikti bu rapor. Bunu da bildirme etmiyorlar zira kuvve başka. Bu KPMG raporu, Beşiktaş düşüncesince birlikte dönüm noktasıdır, bol kademli olsun. Yanlış birlikte bilinçlilik yapmadık. Biz bu raporu çıkaracağız niteleyerek yalan verdik. Bu işin geriye dönüşü yok. Eğer kılıç bu raporda gerekenleri yapmazsak, suçumuzun baş döndürücü ağırbaşlı olacağını bilecek derece kafamız çalışıyor” açıklamasını yaptı.

“Seni aklayacak rapor hazırladık. Al raporu, git savun kendini”

Futbol A.Ş.'de emektar dalavere çağında dalavere yerleşmiş üyesi olmadığını tabir fail Ahmet Nur Çebi, “Ben geldiğimde düşkün noktayı bulunan finansal işlerde görevlendirildim. Daha sonradan futbolun başına geçmem istendi. Daha sonradan da yapım bitti, tavan bitti, ‘Dön Ahmet abi gelişememiş gel, yürütme yerleşmiş başkanı ol' denildi. Ne yapalım, Beşiktaş Başkanı ferman vermiş. Beşiktaş Başkanı ferman verdiyse yapacaksınız. Ben birlikte cıvıl cıvıl komutanıysam, doğuda fariza yapıyorsam, bana batıdakinin hesabını soramazsın. Benim kimi şeyleri rüyet imkanım yoktu. Eski başkanın eskiden birlikte kıta imza vardı. Ben hemen 3 futbolcunun satılmasında araştırma görevlisi oldum, dayanak noktası verdim. Cenk Tosun transferinde reis Güney Afrika'daydı, başkası Atınç Nukan, başkası de Ersan Gülüm transferleriydi. Biz Şenol hocayla ekibi ayakta tutmaya çalıştım. Ben filhakika çıkan rapordan kaçmıyorum ki. Dolayısıyla bu raporda benimle ilgilendiren ne varsa, ego bunu çekeceğim. Ama kulaklarını kapatıyorlar” dedi.

Fikret Orman'ın geçmiş meydana getirmiş olduğu matbuat toplantısına da yer veren Çebi, “Şimdi gelelim geçmiş meydana getirilen matbuat toplantısına. Helallik vermeyecekmiş. Ben senden helallik istemiyorum ki. Senin bana teşekkürname sebep lazım. Millet ‘Fikret Orman nukut nerede' derken, seni aklayacak birlikte rapor çıkardım. Al raporu git savun kendini. Bu birlikte şanstır sizin için. Biz bunu yapmasak, yıllarca sana ‘Paralar nerede' diyecekler. Eğer haklıysan kullan bu şansı. Bir de ‘Yabancı taraftarlar stada girerken neredeydiniz' diyor. Herkesin birlikte rolü var. Ben taraftardan mesul tutumlu olmadım. Dün umumi kurulda kimi arkadaşlarımız ‘Paralar nerede niteleyerek kılıç sorduk' dedi. Ben kimsenin altını oymadım. Gelelim tan kardeşimize. 3-4 kıta madde var. Zaten muhataplar kendileri karşılık verdiler. Emre Kocadağ söyledi. Eğer bu parayla ilgilendiren var ise birlikte şey, git muhatabına sor, o sana söylesin dedi. Bu 2 milyon TL, ego bunları ahbaplık büromda benimle eş bulunan arkadaşlarımın hakkı düşüncesince makbuz diyor. Sen biliyorsun, sana verdik. Dağılmış kendisi fakat kılıç dağıtmadık. Toparla kendini. Bu memleketin evladıdır, bugün günah yapmıştır fakat ferda ihtimal güzel birlikte Beşiktaşlı olacaktır” niteleyerek konuştu.

“Tapuyu almadan parayı niçin ödedin

Önceki yönetimde yürütme kuruluna girdiğinde kulübün ruzname maddelerinin değiştiğini kail Çebi, “Ben en akıbet yürütme kuruluna girdiğimde gündemdeki mevzuları görseniz gülerdiniz. Şu personele gerekseme var, buna gerekseme var. Statla ilgilendiren uğur boncuğu madde gelmedi. İcra kurulunda tahsil edilen dairelerle ilgilendiren barter çekleri vardı. Bugünkü CEO, o çağda CFO'ydu. O çağda bu işleri karşıcı ise CEO'ydu. Barter çekleri batak, bunlarla gidip birlikte şeyler alalım diyorum. Ama ego sana ‘Tapusunu almadığın yere milyonlarca TL öde' mi dedim. Onu da ego mi strateji edeceğim. Tapuyu almadan parayı niçin ödedin? Bununla ilgilendiren sorun da açıldı. Bazı şeyler tarihi vardığında sizlere bildirme edilir. Biraz dayanak gösterin. tan Bey'i mahkemeye verdiğim birlikte tavan faturası isnat davası vardı. Fatura Fikret Orman imzalı, Gökhan Sarı imzalı. Ama bunu anlatmaya uğur boncuğu lazım kalmamış. ‘Ben bunların olmadığını baş döndürücü güzel biliyorum fakat canı yansın da, benim çektiklerimi anlasın' dedi. Burası Beşiktaş Kulübü. Mahalle ortada kahvehanede oturmuyoruz. Burada itiraf ettin bunu. Mahkeme ‘Sen başkansın, hakeza şeyler konuşulabilir aleyhinde' diyor. Bunu da içtimai medyada nail denli yayınladı. Benim, Beşiktaş'ın haklarını arkalamak denli birlikte yükümlülüğüm var. Beni bu görevden kimesne alamayacak” ifadelerini kullandı.

“Senin benden helallik alman gerekiyor”

Pandemi zımnında 2 yıldır umumi astronomi yapamadıklarını fakat bundan hakeza takvime gereğince akıntı etmeyi umduklarını kail Çebi, “Benim kapım hocaya da, Aker erkeğe de açık. Lütfen çağırdığımız devir gelin. Beşiktaş'ın geleceğiyle ilgilendiren konuşmamız gerekirken, bu mevzular maatteessüf kaynadı gitti. İyi olmadı fakat birlikte yerde de güzel oldu. Herkes eteğindeki taşı döktü. Biz Aker Bey ve Tamer Bey'in söylediklerini koruyalım. tan Bey de kendini toparlasın. Fikret Bey'e de mesajım var, seninle benim aramda helallik birlikte madde yok. Sen benden helallik almalısın fakat Beşiktaş başkanlığından sonra. Bana neler yaptığını burada anlatmayacağım. Artan kurlar, sakıt gelirler denli mevzularda Beşiktaş'ın ayakta kalabilmesini sağlamamız için, topluluk elini cebine atacak. Kimisi tişört alacak, kaşkol alacak. Birinin getirmiş olduğu dünyalık da önemli, Yalçın abinin ‘Bu hesaplarda iş var' demesi de önemli” niteleyerek bitmeme etti” dedi.

“Biz kapçık eş olduk, reis işe düzlük eş oldu”

Otopark dair kiraya evveli çağda uğur boncuğu bindirim yapılmadığını kail Ahmet Nur Çebi, “Bu icar niçin dolar bazında sakıt biliyor musunuz, icar 3 yıl artırılmamış. 3 yıl sen oturduğun koltukta kirayı artırmazsan, bugün şakirt çıkarsın. Bana yürütme kuruluna getirdikleri zaman, sunturlu birlikte yürütme yerleşmiş vardı. Konular geliyor ‘İşten eş çıkar' diyorlar, art kapıdan hapis alıyorlar. Biz kapçık adamız, reis işe düzlük adam. Biz yedik bunları. Bu madde görüşülürken ‘Şafak Bey, bu yapım yapılır burada, dükkanların hangisinin birçok kıta otomobile gereksinimi bulunduğunu bilmiyoruz. Otoparkçıya burayı kiraya veriyoruz, ferda dükkan malikleri başağrısı yapmasın' dedik. ‘Onlar bizim kardeşimiz ne dersek onu yaparlar' diyor. ‘O devir kontrat yapmayalım, armağan usulü çalışalım' diyorum, ‘tamam' diyor. Aradan devir geçiyor 15 salname kontrat imzalanmış. Bu nelerdir dediğimiz devir ‘Benim başkanım Fikret başkandır' diyor. Sonra da kapıyı vurup çıkıyor” niteleyerek park sürecinden bahsetti.

“2 ayağımızı 1 pabuca sokacağız fakat depar belgesi burada”

Geçtiğimiz sayaç Bandırma'dan mevrut basketbolcuların baş döndürücü güzel bulunduğunu kail Çebi, “Bir tanesini ABD'ye verdik, birtanesini Fenerbahçe'ye, birtanesini Galatasaray'a verdik. Basketbol ekibi dünyalık kazanıyor, para. Geldiğimiz günden bugüne 1 kıta futbolcumuza isteyen sokak mı ya. Satmadıklarımız var, gençlerimizle yola bitmeme edeceğiz. Ama işe yaramayanlarla olmuyor. Sergen Hoca bizlere kupaları getirdi, bizim çocuğumuzdur, alım çalım duyduk. Şimdi lider öğretmen var. Ama demin birlikte yöntem yapacağız. Seneye sağlık bulunmayan ki. Mecburen 2 ayağımızı 1 pabuca sokacağız fakat depar belgesi burada. Mali sorunları çözmeye süregelen birlikte gidişat olacak” dedi. Hakemlerle ilgilendiren de mütekellim Çebi, “Hakemlerle ilgilendiren Beşiktaşlının canı yanıyor. Tam konuşuyorsunuz, Galatasaraylı ağlamaya başlıyor, erkeklerin birlikte susuyorsunuz. Trabzonspor da başladı ağlamaya. Bu arada benim memleketim Trabzon, Trabzon'u baş döndürücü seviyorum fakat Beşiktaş'ı henüz baş döndürücü seviyorum. Buraya mevrut dünya bana ne derece kızsa da, hepsine buraya geldiği düşüncesince teşekkürname ediyorum. Burada saatlerdir oturuyorsunuz. Biz geldiğimizden buyana paraya ne sandık girdi, ne çıktı. Çok tesadüf, 1.5 bilyon TL girmiş, 15 bilyon TL çıkmış. Gelir ve giderleri denk tutacağız dedik, yaptık. Bu kol güzeşte yıl kategori düşer dediler, böke yaptık. Şimdi sen niçin benim aklama olmamı istemiyorsun? Ben ne yaptım sana? Bu arada pandemide 120 milyon TL seyirci, 80 milyon TL de perakendeden kaybımız vardı. Bunlar da olsaydı 200 milyon TL kar olacaktı. Süleyman Seba'dan sonradan birlikte geçmiş olacaktı ve bu da bana baht olacaktı” niteleyerek sürdürdü.

“Oğuz Çarmıklı ve Fikret Orman kuvvetlendirme yerleşmiş oluşturmuş”

Fulya dair laflarını bitmeme eylemek düşüncesince baştan kürsüye mevrut Ahmet Nur Çebi, “Bir Fulya sardılar gidiyorlar. Bu kulübü bugüne derece birlikte kıta imzayla asimilasyon fail rüesa vardı. Başkanın eş avukatı, kulübün avukatıyla beraber, Oğuz Çarmıklı ve Fikret Orman'ın telefonda konuşulmasıyla kuvvetlendirme yerleşmiş oluşturulmuştur. Fulya hastalık raporda yok? İnşaat sözleşmesi 2008'de yapılmıştır. Biz 10 salname dedik. Dava kaybedildi fakat sorun kazanıldı da. Bir kısmında Beşiktaş muhik görüldü, birlikte kısmında huzur yan muhik görüldü. Tahkim endamsız müddette bu işi yapacağı düşüncesince hakeza birlikte değişmeyen alındı. Tahkim diyor ki, Aşçıoğlu'yla meydana getirilen kontrat ticaridir ve açtığınız davada huzur tarafın hataları bu kadardır, sizin hatalarınız da bu kadardır. Yüzde 67'ye 33 meydana getirilen anlaşmadan kaynaklandığı düşüncesince 95 milyon Dolar kaybedildiğini söyledim. Beşiktaş'a bunun yer oranı adına verildiğini fakat bunun binalara yansımadığını söyledim. Birileri o çağda bu numarayı yapmış. Ben elimden geleni yapıyorum. 95 milyon Dolar, sözleşmenin karşılığı adına gözükmese dahi, sözleşmenin art sayfalarında ‘Bu gidişat esasen 48'e 52'dir' diyor. Hakim de diyor ki, sen yer payında bunu almışsın fakat yapı dağılımında gidişat budur. Mahkemede meydana getirilen destek sunar var. Samimi söylüyorum baş döndürücü teşekkürname ediyorum yaptıklarınız için. Bununla ilgilendiren emin olun yılbaşından sonradan geçmiş meclis kurulunda açıklayacağım. Yıldırım Demirören'in verdiği zararların karşılanacağından da sakıncasız olun. Ben buradayım, kağıt bende” niteleyerek laflarını tamamladı. Çebi'nin konuşmalarının tamamlanmasının peşi sıra 2020 yılı yönetimi, umumi astronomi kabilinden oy çokluğuyla aklama edildi. İbra oylamasının peşi sıra Çebi, “Bu saate derece beklediniz hakkınızı helal edin. İbra etmeyen arkadaşlarımın da söylediklerini dikkate alacaklarımı bilin. Mayıs ayındaki seçimde görüşeceğiz. Hayırlı kademli olsun” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

İLGİLİ HABER
Ahmet Nur Çebi: Fikret Ormana fırsat verdik. Al raporu git savun kendini Ahmet Nur Çebi: 'Fikret Orman’a fırsat verdik. Al raporu git savun kendini'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler