USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Bu açıklamalar Murat Sancak’a yakışmamıştır'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın meydana getirdiği açıklamalara ilişkin, “Elinde doküman ve bilim var ise savcılığa versin. FETÖ'cü iddiası ehemmiyetli ortak suçlamadır. Ayrıca Şenol Güneş dair meydana getirdiği akla yatk

Ahmet Nur Çebi: 'Bu açıklamalar Murat Sancak’a yakışmamıştır'
16-02-2022 17:49
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme bağlı matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. İlk yerine Adana Demirspor deplasmanında yaşanmış olan ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın maçın arkası esna icra ettiği açıklamalarla alakalı mütekellim Ahmet Nur Çebi, “Adana Demirspor toplumu ve Beşiktaş toplumu özdeşlemiş dü camiadır. Bugüne genişliğinde dostlukları en yukarı kurda muammer camialardır. Beşiktaş tribünlerinde atkıları, taraftarımız çeşidinden takılı bulunmaz camialardan biridir. Sezon başlangıcında kılıç 65 basamak sıcakta, onların tabiriyle ‘Güneşe mermi sıktıkları anlarda' takımımızı pik gönderdik. O günden bugüne ne ha da bu bir duruma geldik? Maçtan ortak devir önceki içtimai medyadaki tatsız, tuzsuz konuşmalar, yazışmalar oldu, bunların nedeni nedir? Birilerinin kafalarında apayrı ortak şeyler mi var? Beşiktaş ne dokunca vermiş? Başkan Murat Sancak'ın bunları benimle paylaşmasını istirham ediyorum.

Beşiktaş şişman lokmadır, Türkiye Cumhuriyeti'nden elan önceki müesses ortak kulüptür. Kendimize meydana getirilen yanlışlara hürmet çerçevesinde karşılık vermeyi fariza biliyoruz. Herkes çeşidinden yüzü sıcak gailesiz ortak kalecimiz var. Nasıl olmaktadır da kafasına servet atılıyor oradan? Bunu ne Adana Demirspor taraftarı yapıyor? Hangi mantıkla yapıyor? Sanki ortak nesne kurmaca kabilinden hissettim. Murat Sancak reis ile protokolde karşılaşma seyrediyoruz. Birden bire önümüzde göstergeç kırdı. Devlet büyüklerinin bulunduğu yerde televizyonlar bölgelere vuruluyor. 6.5 yıl ikinci başkan, 2.5 yıl de reislik hayatımda indinde karşılaşma izlediğim başkanlara hakeza ortak nezaketsizliğim olmadı. Bu hareketlerin arkası esna stattan çıkarken taraftarlarınız bizlere tepkime gösterip ağıza alınmayacak küfürler etti. Bunlar size bakılırsa akıntı ederler. Beşiktaş başkanı yerine sıkıntı duyduğumu gelmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

“Elinde bilim mevcut ise savcılığa geçiş ettirmesini dileyiş ediyorum”

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın maçın arkası esna hakemler üzerine icra ettiği açıklamalara da yer veren Çebi, “Adana Demirspor Başkanı, hakemlerle alakalı karşılaşma başlamadan başlayan, maçta ve daha sonra bitmeme fail ortak şova döktü işi. Buna ne lüzum vardı. Anlamakta zorlanıyorum. Televizyon göstergeç gezerek, nice şeyi açıklama gereği hastalık duydunuz? Kanal geçek alışmak ortak şovdur ve bu uygunluk almadı. Eğer planlıysa aşina olmak istiyorum. FETÖ diyorsunuz, hakemleri ilişkilendiriyorsunuz. Savcıları göreve çağırma ediyoruz. Elinde bilim mevcut ise savcılığa geçiş ettirmesi icap ettiğini de önemle dileyiş ediyorum. Elinde doküman varsa, en çelimsiz sürede yurttaş yerine önemsediğimi belirtiyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

“Şenol Hoca'yla alakalı açıklama yapması uygunluk almamıştır”

25 maçtır hakemler üzerine bazılarının düzenleme bulunduğunu tabir ederek tepkime gösterdiklerini de laflarına ekleyen Ahmet Nur Çebi, “Bu süreçte Murat Sancak beyefendinin ağzını açmaması, elden Beşiktaş maçının arkası esna bunları gündeme getirmesi nazarıitibar çekicidir. Adana Demirspor ile burada oynanan maçta bizim canımız yanmışken, atık gollerin gol olmamasına rağmen, hakkımızı ararken yanımızda durmayan Murat Sancak'ın 25 karşılaşma sonraları hakkını aramaya başlamasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bugün canınız yandıysa o devir de hakemlerin Beşiktaş'ın hakkını yediğini söyleyerek başlasaydınız. ‘Hakemler yazık yapabilir, yapmıştır, yapacaktır. Bu sporun güzelliği içindedir' niteleyerek İstanbul'daki maçtan sonraları demeç verdi.

Pazartesi haset de hakemler FETÖ'cü oldular. Ondan önceki değillermiş. enteresan ortak nesne elan var. Hızını alamıyor başkan, Şenol Güneş ile alakalı ‘Önümüzdeki mevsim Beşiktaş'ta' niteleyerek açıklama yapıyor. Murat Sancak'ın Beşiktaş'ta elan önceki idarecilik yaptığını hatırlamıyorum. Yönetim sözcüsü rolü yaptığını da hatırlamıyorum. Beşiktaş'ı ilişik ortak konuda, Şenol Güneş'in imza attığına müteallik açıklama yapması ve bunun iri ortak esassız olması uygunluk almadı. Şenol Güneş kalburüstü ortak hoca.

Önder Hoca ile bitmeme edeceğimizi de söyledik. Murat Sancak'ın bunu hastalık yaptığını açıklamasını istiyorum. Bunun gerekçesini aşina olmak istiyorum. Sanıyorum ki Türk ayak topu tarihinde elan önceki ortak pakt başkanı, apayrı ortak kulübün beceri direktörüyle alakalı açıklama yapmamıştı. Ben saydam olacağını söyledim. Şenol Hoca'yla bugüne genişliğinde 1 sözcük konuşulmadı. Neden bunlar yapılıyor, benim hocam mevcut ve kendisiyle yola bitmeme edeceğim. Hocamın almış bulunduğu karşılaşma kararı değerlendirmelerini de akıllıca bulmuyorum. Yola bitmeme edeceğiz. Şenol Hoca ile alakalı telefonda bile tek geçim yapılmamıştır. Bu açıklama Murat Sancak'a yakışmamıştır. Bundan sonraları hocam ile alakalı kimsenin konuşmasını istemiyorum. Yalan anlatmaya bitmeme edilmesine izin etmeyeceğim” niteleyerek tepkisini gösterdi.

“Şu anne genişliğinde Şenol Hoca'yla emek harcamayı düşünmedim”

Mayıs ayında intihap bulunduğunu da hatırlatan Ahmet Nur Çebi, “Seçimde buraya ki gelecek, kesinlikle olacak hiçbiri anlaşılan değil. Koca ortak mevsim var. Kırılganlıkla sıkıntılarla mevsim geçiyor. Şu anne genişliğinde Şenol Hoca ile emek harcamayı düşünmedim, görüşmedim ve rastgele ortak kontrat de yoktur. Bundan sonrası düşüncesince de planım yok. Hoca kıymetlidir ama ego lider Hocam ile yola bitmeme ediyorum. Önümüzdeki mevsim düşüncesince de gündemimde Şenol Hoca yok. Ben defaatle bunlara karşılık hasretmek durumunda kaldım. Belki öğretmen da karşılık verecektir. Hocamız gitti, kılıç de enfrastrüktür hocamızı göreve getirdik. 1.5 ay olmuş. Beşiktaş'a dokunca hasretmek isteyenlerin bu halde yıprattığından şüphem yok” dedi.

Hakem hataları mevzusuna da gine yer veren Çebi, “Hakem hataları başka. Hata yapabilirler. Bunların gerisinde FETÖ mevcut düşünmek başka. Bu boyut devlete, devletin bekasına uzanıyor” niteleyerek konuştu.

“4-5 pare aktör alabiliriz”

Transferle alakalı yerine da mütekellim Çebi, “Artık Türk futbolundaki krizi tamamımız almak zorundayız. Bu saatten sonraları enfrastrüktür ağırlıklı elan iktisadi bütçelerle, bonservis kazanarak ortak siyasa bağlı olmak zorundayız. Şampiyonlar Ligi'nde aracısız oynayan akıbet takımdık. Bunu kıymetlendirmek istememiz zımnında fiyatlı futbolculara yöneldik. Altyapıdan gelenlere arazi vereceğiz. Rıdvan, Ersin, Kerem, Serdar Saatçı, Emirhan ile bunu gösteriyoruz. 6-7 pare futbolcumuzu sahaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunların doğacak mevsim yenileriyle bu arada elan ön planda olacaklarını düşünüyorum. Sezon böylecene faziletkâr ücretler meydan oyuncularımızın sözleşmeleri sona erecek. Bizim düşündüğümüz fiyatlarla anlaşırsak yola bitmeme ederiz. Aksi halde 4-5 pare aktör alacağız” dedi.

Burak Yılmaz ile alakalı suali da yanıt veren Çebi, “Burak ile alakalı ortak tasarrufumuz yok. lider Hoca ile bitmeme ediyoruz. Olağanüstü şeyler olmazsa, gailesiz ortak takımla yola bitmeme etmeyi düşünüyorum. Seçime girer ve kazanırsam ki anlaşılan seçime gireceğim, kılıç altyapıdan hocamızla geçim yaptık, bu hocamızla akın kılmak istiyoruz. İnsanlara ‘Önümüzdeki mevsim Şenol Hoca ağzıyla kuş tutsa bu takımda olamaz' mı dedirtmek istiyorsunuz? Şu anne genişliğinde Şenol Hoca'yla anlaşmam bahis konusu değil. Şenol Hoca'nın yıpratılmasında ve toplumun yıpratılmasında apayrı şeyler bulunduğunu düşünüyorum. Hocamızın motivasyonunu kıranlar hakeza bitmeme etmiş bulunduğu sürece kesinlikle olacak bilmiyorum. Eleştirilebilir ama ‘Önder Hoca gidecek, bu gelecek' düşünmek apayrı niyetler bulunduğunu düşündürüyor" açıklamasını yaptı.

“Cenk isterse onu kucaklarız”

Pjanic, Batshuayi ve sözleşmesi sona erecek oyuncuların beraberinde Cenk Tosun ile alakalı suali da yanıt veren Ahmet Nur Çebi, “Bu sorular eleştiri sorular. Bunları konuşmam akıllıca değil. Herkesin lige derişik olmasını istiyorum ve hepsiyle yola sürdürmek isterim. Ancak oyuncuların ücretlerini kılıç belirlersek. Kabul ederlerse bitmeme edeceğiz, yok ise vedalaşacağız. Cenk Tosun şu an apayrı ortak takımın futbolcusu. Yorum yapmam hem onun bununla birlikte benim açımdan akıllıca olmaz. Bittiği devir İstanbul'da dingildemek isterse kucaklayacağız onu. Tekrar arka gelmesini dilek ediyorum” dedi.

Beşiktaş'ın haklarını koruduğunun da altını çizen Çebi, “Benim haklarımızı korumadığım söyleniyor. Hakemlerle alakalı kişilerle temaslarda bunuyorum. Adana Demirspor maçındaki vakalara bakıp 'Sen Beşiktaş'ın hakkını korumuyorsun' deniyor. mühim şeyleri konuşmazsak, baş döndürücü değersiz oluruz. Ben yaşama hakeza bakıyorum” niteleyerek konuştu.

Son yerine seçime bağlı mütekellim Çebi, “Seçime 3 ay var. Bu, levent boylu ortak süre. Benim hazırlanmam müstelzim ortak proses bulunduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlar menfaatlerini beyan kılmak isteyeceklerdir. Ben 9 yıldır Beşiktaş'ın içindeyim. Ya ‘evet ya hayır' diyecekler. Takdir onların” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler