USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Ağaoğlu: MHK'nın yeni başkanını sizden 10 çağ önce öğrendik

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 'Yeni Merkez Hakem Kurulu'nun ve başkanının Kulüpler Birliği'nin tutkusu doğrultusunda oluşturulması kadar birlikte gidiş katiyen ancak katiyen olmadı. Kamuoyuna açıklanmadan 10 yada 15 zaman önce federasyon başkanı beni arayarak

Ahmet Ağaoğlu: MHK'nın yeni başkanını sizden 10 çağ önce öğrendik
02-11-2021 17:48
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Yeni Merkez Hakem Kurulu'nun ve başkanının Kulüpler Birliği'nin hevesi doğrultusunda oluşturulması kadar müşterek gidiş katiyen ancak katiyen olmadı. Kamuoyuna açıklanmadan 10 yada 15 dakika önce federasyon başkanı beni arayarak bilim verdi. Sizlerden 10 dakika önce öğrendik" dedi.

Kulüpler Birliği toplantısı, pakt yetkililerinin katılımıyla bugün Kulüpler Birliği Vakfı Maslak Ofisi'nde yapıldı. Toplantının peşi sıra Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kulüp başkanlarıyla düşünüm alışverişinde bulunduklarını dile getiren Ağaoğlu, şunları söyledi: "Kamuoyunun malumu bulunduğu az daha bizim federasyon ile başlatmış olduğumuz müşterek emek vermek var, Merkez Hakem Kurulu'nun yapısıyla ilgili olarak. Onun yeniden değerlendirmesini yaptık. Yeni müşterek heyet oluştu. Yeni kuralla bu emekleri bitmeme ettirme kadar müşterek gidiş ortaya çıktı. Şunu açıkça müşterek halde tabir edeyim, kamuoyunda bu mevzuda aşırı kurgu var. Kulüpler Birliği namına uğur boncuğu devir ve uğur boncuğu halde isimlerle ilgilendiren müşterek mevzuyu gündeme getirmedik. En sonuç gördüğünüz kadar gine dediğimiz oldu. Serdar Tatlı gitti, mütebeddil müşterek nesne yok, daha henüz maçlar oynanmamasına rağmen. Yeni Merkez Hakem Kurulu'nun ve başkanının Kulüpler Birliği'nin hevesi doğrultusunda oluşturulması kadar müşterek gidiş katiyen ancak katiyen olmadı. Kamuoyuna açıklanmadan 10 yada 15 dakika önce federasyon başkanı beni arayarak bilim verdi. Sizlerden 10 dakika önce öğrendik."

"FEDERASYON BAŞKANININ 300 MİLYON LİRALIK SÖZÜ YERİNE GETİRMESİNİ İSTİYORUZ"

Anadolu kulüplerinin mali namına aşırı güç vaziyette bulunduğunu kaydeden Ahmet Ağaoğlu, "Sıkıntılar yaşıyorlar. Ekonomik ve başarım namına Anadolu futbolunu, şişman kulüplerle rakiplik edecek düzeye taşıyamazsak futbolu gelecek giymek hayalciliğin ötesinde olur. Federasyon başkanımızın bizlere çağ başlangıcında vermiş bulunduğu gır vardı. 300 milyon teklik müşterek sözdü ve bunu adına getirmesini istiyoruz. Kulüpler soluk ilişki vaziyette değiller. Yapılanmış vergisi ötelenmeyen yegâne endüstri, ayak topu endüstrisi. Sinemaların, tiyatroların, dinleti salonlarının mestur bulunduğu müşterek çağda 3 günde müşterek karşılaşma oynayarak, sağlığımızı hiçe sayarak, yurt insanını görüntülük başlangıcında oyalayan yegâne olguydu ayak topu maçları. Ve muammer olduğumuz mali burgaç zamanında vergilerin ortadan kaldırılması değil ancak topu topu vergilerin ötelendiği müşterek noktada ayak topu kulüplerinin de müşterek yahut müşterek buçuk yıl ötelenmesi dair yeniden pakt başkanlarımız ısrar eden oldular. Tekrar gündeme getirip ilgilendiren bakanlığa taşıyacağız" dedi.

"YABANCI SINIRLAMASI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Yabancı sınırlamasının kaldırılmasına müteveccih TFF ile görüşeceklerini kail Ahmet Ağaoğlu, "Futbol Federasyonu çeşidinden uygulanmaya koyulacak bulunan şu demek oluyor ki bu yıl 8+3, önümüzdeki yıl 7+4 namına ecnebi sınırlaması yeniden gözden geçirilmeli. Bugün muammer olduğumuz sıkıntılar, bu talimatın uygulamaya girmesiyle alakalı, 7+4 namına uygulanmış bulunduğu takdirde hem hesaplı aynı zamanda başarım namına aşırı daha sıkkın müşterek sürecin içerisine gireceğimiz her insanın malumu. Fazla geç yapılmaksızın federasyonla bu mevzuyu ağırbaşlı halde konuşmamız gerektiğini, 7+4'ün rafa kaldırılması düşüncesince TFF ile görüşmeler yapılmasına değişmeyen verdik Kulüpler Birliği olarak" ifadelerini kullandı.

HAKEM SORUNLARI

Merkez Hakem Kurulu ile ilgilendiren anne sorunlardan bahseden Ağaoğlu, şöyleki konuştu:

"Bu daim namına gündeme getirdiğimiz müşterek konu. Atamalardaki şeffaflık. Gözlemci notlarının ve raporlarının metin namına değerlendirilmesi. VAR ile meydan hakemlerinin ayrılması. Saha hakemi sahada, VAR hakemi VAR'da. Teknolojinin nakit para namına kullanılması, icabında algoritmik müşterek yapıya geçilmesi. Bir gayr eğitim. Eğitimin bedeli neyse, en dobra eğitmenlerden edep bilimi bilimi alarak hakemlerimizin bugün muammer olduğumuz sıkıntıyı sahaya yansıtmasının önüne geçmek. Aynı soyismi haiz hakemlerin yahut gözlemcilerin değerlendirilmesi. İkisinden birisi vazifesini bıracak. Bu sıkıntı. Bu doğrultuda cereyan fail hakemlerimiz de var. Bir esbak çevrim MHK üyesi bulunan müşterek beyefendinin oğlu etkin hakemdi. Oğluna bıraktırdı hakemliği. Bunlar asliye konular. Tespit etmiş olduğumuz 6-7 özellik daha mevcut ancak sizlerle paylaşabileceklerim bunlarla sınırlı."

"NE GEREKİYORSA KULÜPLER TARAFINDAN YAPILACAK"

MHK başkanlığı dair eksiksiz kulüplerin üstünde uygun kalmış bulunduğu müşterek adayın bahis konusu olmadığını tamlayan Ağaoğlu, "Bir dü pakt başkanımız, 'Bilgi sahibi değilim, dilerseniz müşterek araştıralım' dediler. Ama proses aşırı çelimsiz sürdü. Sayın Metin Tokat istifa etti, Ferhat Gündoğdu Bey geldi. Sonrasında kendisi MHK başkanı namına atandı. Söylediğim gibi, sayın MHK başkanının ataması duyurulmadan, 10-15 dakika, ihtimal de gayrisıhhi vakit önce TFF Başkanı Nihat Özdemir beni arayarak hakeza müşterek tayin yaptıklarını ve dayanak olunmasını dileyiş etti. Bizim sıkıntımız sistemle. Bu değişimleri ki uygularsa, ki bu iradeyi gösterirse, dayanak oluruz. Bu endüstrinin bina taşı kulüpler. Bunun en ehemmiyetli kesiti, ast ligler ve Anadolu kulüpleri. Gereken ne mevcut ise kulüpler çeşidinden bunun yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" sanarak konuştu.

"YAYIN İHALESİNE FARKLI BİR YAPIYLA ÇIKMA DÜŞÜNCEMİZ VAR"

Süper Lig neşriyat ihalesi ile ilgilendiren mevrut soruya Kulüpler Birliği Başkanı Ağaoğlu, "Anlaştığımız müşavir firmanın 9 elemanı şu anda içeride, görüşmelere bitmeme ediyor. Farklı müşterek yapıyla ihaleye çıkacak düşüncemiz var. Tek müşterek paket şeklinde değil, 6, 7, ihtimal de 8 paket şeklinde ihaleye çıkılma fikri var. Bunun altyapısı oluşturuluyor. Evet, ast ligler ve Anadolu kulüplerimiz, birkaç müşareket kulübümüz hariç, aşırı ehemmiyetli hesaplı başağrısı içerisindeler. Bu performansı doğrudan namına etkiliyor. Anadolu kulüplerinin performansını, şişman kulüplerle rakiplik edebilecek seviyeye çıkartamadan, Türk futbolunun fevk çıkmasını erişmek arılık olur. Biz yurt futbolunda rekabeti sağlayamadık. Kendimizden daha güçsüz rakiple oynayıp o maçı kazanalım istedik. Neredeyse 12 takımımızın hem mal aynı zamanda başarım problemi yaşamasıyla huzur karşıyayız. Anadolu kulüplerinde ve ast liglerde başarım artışı hedefliyorsak, hesaplı namına müşterek artma görmemiz gerekiyor" cevabını verdi.

"TFF İLE BU HAFTA SONUNA çın GÖRÜŞECEĞİZ"

Ağaoğlu sonuç namına TFF ile bu hafta sonuna akilane konuşma yapacaklarını belirterek, "Geçen hafta yapılacak müşterek görüşmeydi ancak Sayın Tatlı'nın istifası dolayısıyla sabık hafta müşterek teehhür oldu. Ama bu hafta sonuna akilane bizim emek vermek grubumuzla federasyonun emek vermek grubu müşterek araya gelecek. Kısa, ılımlı ve levent boylu vadeli planları konuşacağız. Yapı değişmiş bulunduğu için, ayrımlı şeylerle de karşılaşabiliriz. Sözünü veremiyorum tabii" dedi ve laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler