USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ağaoğlu: İş hayatında yaptığım hataların 10’da 1’ini Trabzonspor’da yapmadım

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TSYD Trabzon Dergisi’ne verdiği röportajda, “İş hayatında yaptığım hataların 10’da 1’ini Trabzonspor’da yapmadım diyebilirim. Orada kendimiz bedelini ödüyoruz, burada hata bedelini topluluk ödüyor” dedi.

Ağaoğlu: İş hayatında yaptığım hataların 10’da 1’ini Trabzonspor’da yapmadım
26-11-2021 14:34

Ağaoğlu, TSYD Trabzon Dergisi’ne içten açıklamalarda bulundu. Başkan Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili pakt namına verdikleri kazançlı mücadelenin beraberinde hedeflerini ve bökelik yöntemini anlattı.

“BEKLEMEDİĞİM ANDA BAŞKAN OLDUM”

Camiada evvel tutumlu bulunduğu devri anımsatan Başkan Ağaoğlu, “1990 yılının sonunda, Sadri Şener devrinde evvel yöneticiliğe başladım. Daha sonraları 2000 yılının böylecene merhum Özkan Sümer yönetiminde reis bey yardımcısı şekilde fariza yaptım. Sonra da 2018’deki Olağanüstü Genel Kurul ile evvel başkanlık, ondan sonraları Olağan Genel Kurulda 2. fasıl şekilde bitmeme etti. 4 Aralık’ta da ikinci fasıl olsa olsa bulacak. Başkanlık yalnızca fon edilecek müşterek obje değil, Allah’ın takdiri bulunan müşterek şey. Şartların ve ortamın oluşması ve makul devir sizi o noktaya getirebiliyor. 2002 Kasım’da sözlü olmuştum, gerçekleşmedi. Ama beklemediğim çabucak 2018 senesinde kendimi riyaset koltuğunda buldum” dedi.

“HAYATIM DEĞİŞTİ”

Başkan olunca yaşamında ağırbaşlı değişimler olduğuna yer veren Ağaoğlu, “Başkan olduktan hayatım az daha ağız ağıza değişti, hususi ve içtimai hayat ağırbaşlı biçimde etkilendi. Özellikle Trabzonspor gibi, başarıya susamış, şampiyonluğu hedefleyen, şampiyonluktan ayrıksı müşterek sıralamayı bildirme etmeyen, Türkiye Kupası yahut Süper Kupayı muvaffakiyetsizlik şekilde bildirme yazar avunan mükâfatı şekilde bile görmeyen, beklentisi gelişigüzel daim aşırı erdemli kurda bulunan fakat ekonomisi dibe vurmuş uygulayım şekilde iflasta müşterek kulübe geldik. Hem ekonomisini toparlayıp hem yarışın içre avlamak ve arzulanan başarıyı yapmak düşüncesince harcadığınız çaba, gelişigüzel şeyden fedakârlık etmenizi gerektiriyor. Aileden, içtimai hayatınızdan, o vakte genişliğinde içre bulunduğunuz hayatın aşırı haricinde müşterek hayat berhayat olmak yerinde kalıyorsunuz. Yüzde 80-90 hayatınız değişiyor. Ancak, attığımız gelişigüzel gol, aldığımız gelişigüzel 3 puan, oynadığımız güzel futbol, geriye düştüğümüz devir çevirdiğimiz gelişigüzel karşılaşma beni en aşırı sevindiren şey, işin en dörtköşe tarafı” niteleyerek konuştu.

“TRABZONSPOR, TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ MARKASI”

Kendisinin ilerdeki Trabzonspor planı ile ilgilendiren soruya Ağaoğlu, “Öncelikle kazançlı stabilizeyi sağlamış, sağlık harcama dengesini sürdürebilir müşterek yapıya oturtmuş müşterek Trabzonspor. Bugün nedeni ile kulübün borçlarını düşünmediğimizde, 1 milyon 300 bin yöresinde bulunan borcunu saymazsanız salname geliri giderini karşılayan müşterek bina oluşturduk. Geldiğimizde ilkin bunun sözünü vermiştik. Bunun sürdürebilir olması, bugünkü kazançlı konjonktürde hazırlop olmamasına karşın sağlık arttırıcı projeleri uygulamaya koymak, bunlara yaparken de gelişigüzel devir yarışın içinde, bökelik yarışının içre savaşım fail müşterek Trabzonspor. Bu doğrusu amaç değil olması gerekendir. Bundan uzaklaştığınızda Trabzonspor gerçeğinden uzaklaşmış oluyorsunuz. Trabzonspor yalnızca kentin ehemmiyetli kıymeti değil Türkiye’nin en ehemmiyetli markası. Hedefimiz gelişigüzel anlamda, sportif başarının, spora bulunan katkıların yanında, bu kentin insanlarının ve taraftarlarının içtimai sorumluğunu omuzlarda haiz müşterek yapı. Birleştirici, bütünleştirici. Sanatçısıyla, turizmi, endüstrisiyle, sanayisiyle bütünleşen ve etraflı bu yerlerin hem sorumluluğunu bununla birlikte önderliğini yapacağı müşterek yapıya kavuşması. Sportif başarı, kazançlı istikrar, ast bina projeleri, tesisleşme, içtimai vebal projeleri. Hepsi müşterek bütün” cevabını verdi.

“PLANLADIĞIMIZ NOKTADAYIZ”

Planları üstüne mütekellim Ağaoğlu, “Finansal şekilde aşırı ağırbaşlı teessürat yaşadığımız dönemlerdi. 1-2 senede üstünden geleceğin teessürat değildi. 2000 senesinde yaşadığımız, ülkemizin yaşamış bulunduğu kazançlı sıkıntıdan çıkması ülkenin 3-4 senesine dünyalık oldu. Komşu Yunanistan’a baktığınız devir onlarda da ayrımsız gidiş gır konusu. 3-4 sene ilkin başlamış bulunan kazançlı krizin hala yaralarını sarmakla uğraşıyorlar. Ekonomik şekilde battığınız devir biri çanta içre 185 milyon avroyu önüne koymadıkça gizil gelirlerinizi hesaplayarak kazançlı izlence oluşturduğunuzda 3-4-5 seneye ihtiyacınız bulunduğunu görüyorsunuz. Finansal sıkıntıları ortadan kaldırmayan, 7 ay borcu ödenmeyen, 100 üstünde yürütme davası, FIFA’da 32-34 izlem dosyasının bulunduğu müşterek çağda kılıç ‘önümüzdeki fasıl şampiyonuz’ deseydik, gerçeklikten uzak, karagözcü yaklaşım olurdu. O güneş yapmış olduğunuz hesaplar, projeler onu gösterdi. Bugün planlanan noktada mıyız? Evet, bugün o noktadayız” ifadelerini kullandı.

“DESTEK YOKSA YIKILIR GİDERSİNİZ”

İşin püf noktasının entegre olmak bulunduğunu kaydeden Ağaoğlu şunları söyledi:

“Trabzonspor formasının müşterek ağırlığı var. Yıllar ilkin söylenmişti; Trabzonspor forması evvel 4 içre arazi alır. Son 3 sene baktığınız devir 4,2,4… Bu takımın dördüncü olması şerait ne olursa olsun kalburüstü şekilde değerlendirilemez. İkincilik, bökelik savaşı içre oldu. Şampiyon da olabilirdik. O günün koşulları cezaevi uğrunda bulunduğunda mütevazi kadroyla elde edilmiş başarı. Bu ağız ağıza bu vizyonla alakalı. Farklı müşterek açıklaması var. Planlı, programlı, güzel niyetli, cezaevi gerisi edilmemesi müstelzim müşterek obje var: Bütün topluluğun desteğini almak. Trabzonspor toplumu o proses içre yaşadığımız sıkıntıların ciddiyetin bilincinde bulunduğu düşüncesince bizlere emniyetsiz dayanaklık etmek verdi. Görevlerin müşterek fiziksel tarafı vardır, müşterek de sportif, müşterek de ruhsal tarafı. Eğer bütünlük bütünlük, camiadan dayanaklık etmek yoksa, 3 ayaklı masanın müşterek ayağı kalık demektir, kalburüstü olma şansınız yoktur. Taraftarın desteği arkanızda değilse kalburüstü olma şansınız yok, sıkkın süreçteyseniz yıkılır gidersiniz. Tekrar dalavere oluşur. Onun kalburüstü olması düşüncesince gine ayrımsız şeylere olgulara gerekseme vardır. O sağlanamazsa o harcama müşterek ötekisi gelir. O sıkıntıyı ortadan kaldırılıp istek edilen matlup seviyeye erişmek doğrudan elden olanaksız üzere müşterek şeydir. Burada topluluğun desteği sonuç adım önemliydi. Zaman devir manevi, devir hin maddesel anlamda. Öncelikle yanımızda oldular, gelişigüzel daim maneviyat verdiler. Bunun indinde şekil satışlarında üstün dereceli kırdık, izleyici de üstün dereceli kırdık. Bunlar küçümsenecek katkılar değil. Herkes dişinden tırnağa attırdı çoluk çocuğun nafakasından attırdı, şişko aldı. Onlar dayanaklık etmek olmasaydı işin içerisinden çıkmamız hazırlop olmayacaktı. İşin püf noktası oraydı zaten, bütünleşmek.”

“LA LİGA MODELİNİN UYGULANMASINI İSTERDİM”

Ağaoğlu, “Türk futbolunda müşterek şeyi tağyir şansınız olsaydı neyi değişmek isterdiniz?” sorusunu şu biçimde yanıtladı:

“Yapıyı değişmek isterdim. Profesyonel ayak topu takımlarının, Türk futbolunun hem finansal, hem yönetsel manada güzel yönetilmesini, La Liga modelinin uygulanmasını isterdim. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yarışma takvimini, para aktarımı politikası uygulamasını, yarışma organizasyonlarını belirlemesini, ulusal ekipman mesuliyeti ile sınırlanmış kalmasını, gayrı etraflı işlerin hevesli ayak topu kulüplerinin sorumluluğunda olmasını isterdim. Ülkede hevesli futbolu, hevesli kulüplerin oluşturacağı binanın yönetmesini isterdim.”

“YANLIŞ YAPMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

“İş hayatında yaptığım hataların 10’da 1’ini Trabzonspor’da yapmadım diyebilirim” diyen Ağaoğlu şu biçimde dedi:

“Görevin netliğini cezaevi uğrunda bulundurduğunuz zaman, ‘hata yapmadan rolü sürdürdüm’ diyen insanoğlu ya hatalarının bilincinde değildir yada kusur müşterek yerdedir. Yanlış yapmamak muhtemel değildir. mühim bulunan ayrımsız hatası ikinci kat yapmamaktır. Hatalı müşterek değişmeyen vermişseniz hatadan dönmektir gerçek olan. Gün içre irili ufaklı, sene içre büyüklü küçüklü yanlışlar olabiliyor. Geçmişte böyleydi, erte da hakeza olacak. İş hayatında yaptığım hataların 10’da 1’ini Trabzonspor’da yapmadım diyebilirim. Orda kendimiz bedelini ödüyorsunuz, burada hata bedelini topluluk ödüyor. Kümülatif verileri gitmek lazım. Kaç aktör alındı, müteaddit aktör satıldı, ne genişliğinde sağlık elde edildi. Toplamda negatifseniz bu başarısızlıktır. Başarısızlığın ötesinde hatadır. Aldığınız oyunculardan verimin değerlendirilmesi lazım. 10 aktör para aktarımı etmişsiniz kaçından ürün almışsınız, bu biçimde değerlendirilmesi lazım. İdari manada aldığımız kararlar da ayrımsız şekilde. Dönüp neticeye bakacaksınız. Ve bakmış olduğunuzda şayet sportif yönetsel manada dengelem menfi değilse, hatalardan öğüt almış, tekrarlamamış iseniz başarılısınızdır.”

“FAY HATTI GERİLDİ”

“Birçok siyasetçi, ‘Trabzonspor böke olursa siyaseti bırakırım’ diyor, nice can şampiyonluğu elbette kutlayacağını bile kestiremiyor? Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusu üstüne Ağaoğlu şu biçimde konuştu:

“İçeriden ve haricen meydana gelen sıkıntılardan ötürü Trabzonspor ekibi doğruluk etmiş bulunduğu başarıyı elde edemedi. Bunun yaratmış bulunduğu gerilim var. Bu huzursuzluğun sonucunda bu ifadeler kullanılıyor. Trabzonspor böke bulunduğu takdirde ego müşterek ahir seneyi düşüneceğim. Şampiyonlar Ligi’nde elbette müşterek ekip ile savaşım edeceğiz, bunu düşüneceğim, ekonomiyi düşüneceğim. Geldiğim devir 3-4 sene şampiyonluğun en şişman adaylarından biri olmayacağı şüphesi olsaydı doğrusu gelmezdim. İnsanların duygularıyla, heyecanlarıyla korkmak üzere müşterek obje olurdu. Bir şeylere inanarak Trabzonspor’u doğruluk etmiş bulunduğu noktaya taşıyacağımıza inandığımız düşüncesince göreve geldik. Bugün o noktadan ırak değiliz. Camianın desteğiyle, yapmış olduğumuz işlerin ehemmiyetli kısmının akıllıcasına olmasından meydana gelen kararlar bizi bu noktaya taşıdı. Trabzonspor böke bulunduğu devir kimesne benden ihtisas patlaması beklemesin. Ben işimi yapıyorum, onun gerilimi var. Fay hattı gerildi. Gerildiği devir Allah korusun 7.8, 8.2 depremlerde karşılıyorsunuz. Ben bu işin mesul bulunan tarafındayım. Başkan değil de lehtar Ahmet Ağaoğlu olsaydım ayrımsız şeyleri düşünürdüm. Ben bu heyecanı 2010-2011, 2004’de yaşadım. 96’da koyu şekilde yaşadım. İçine düştüğüm fon kırıklığı ile ruhsal şekilde kendimi toparlamam derinlemesine devir aldı. Bugün mesul konumdayım, rotayı çizen biziz, sefine kaptanı biziz. Geminin kaptanın dümeni bırakıp ellerini havaya kaldırıp koşması beklenemez. Bu işin sorumluğu bizde bulunduğu düşüncesince serinkanlı olmalıyız. Şampiyon olduğumuz güneş o bökelik primlerini elbette ödeneceğini, doğacak sene elbette savaşım edeceğimizi, kadronun finansmanın elbette sağlanacağını düşüneceğim. Asıl iş o devir başlıyor. Şampiyon olduğunuz devir gelişigüzel şeyin acemi başladığı gündür.”

“TARAFTAR ENERJİSİ OLMAZSA OLMAZ”

Ağaoğlu, röportajın sonuç bölümünde, “Hocamız Abdullah Avcı da kesif pıtrak vurguluyor; muvaffakiyet yakalanacaksa lehtar desteği aşırı önemli. Onların enerjisi, şişman ekipman olmanın en ehemmiyetli özelliği. Taraftarın yardımı ile kılıç o güneş hem kazançlı hem sportif şekilde bu sürecin üstünden geldik. Şampiyonluğun hedeflediği noktada yönetimin, uygulayım heyetin, oyuncuların ortaya koyacağı performansın indinde taraftarın vereceği dayanaklık etmek aşırı fazla önemli. Trabzonspor zirveye tırmanmaya başladığı gelişigüzel devir algılarla önü kesilmeye çalışılmıştır. İçerde ve dışarda topluluk bu çeşit algılara duyarlı, mukavim olmalı, etraflı gücünü ekibi doğrulamak uğrunda kullanmalı” niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler