USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Afyonkarahisar'dan 30 ülkeye dondurulmuş meyve ihracatı

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde müesses tesiste, Türkiye'nin katı baş döndürücü ilinde imal edilen meyveler işlenip dondurularak Avrupa, Asya ve ABD kıtalarındaki 30 ülkeye ihraç ediliyor.

Afyonkarahisar'dan 30 ülkeye dondurulmuş meyve ihracatı
13-11-2021 12:03
Afyonkarahisar
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Afyonkarahisar'dan 30 ülkeye dondurulmuş meyve ihracatı

İlçeye ilişkin Yeşilçiftlik beldesindeki işletmenin müdürü Hasan Dönmez, AA muhabirine, tesislerinde Afyonkarahisar'ın yanında nice ilde mevsiminde yetiştirilen kiraz, çilek, vişne, böğürtlen ve ballıdarı az daha meyvelerin dondurulmuş besin namına işlendiğini söyledi.

İşlenen mamüllerin Avrupa, Asya ve ABD kıtalarındaki 30 ülkeye ihraç edildiğini tamlayan Dönmez, şu biçimde dedi:

"Dondurulmuş meyvelerin değişik biçimde tüketimi gır konusu. Bunlar elhak tüketime apiko ürünler. Genel açıdan dondurulmuş gıdalarımız dip nazarıitibar görüyor. Dünya genelinde de bu istem artıyor. Özellikle ABD özellikle iktisap etmek az daha Almanya, İngiltere, Hollanda, İsviçre, Çin ve Japonya'ya dip ihracatımız bulunuyor. İklim değişikliğinden ötürü da dondurulmuş mamüllerin kütlesinin derinlemesine devirde çoğalması bekleniyor. Bu sektörde ileriye çevrilmiş artışların yaşanması da öngörülmektedir."

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Sultandağı ilçesinin, kirazı özellikle iktisap etmek az daha ayrışık meyveleriyle ünlü bulunduğunu tabir etti.

Bölgeden ve sert baş döndürücü ilden mevsiminde körpe namına hazırlık edilen mamüllerin bu tesiste dondurulmuş meyve durumuna getirildiğini tamlayan Serteser, "Afyonkarahisar'da kestirmece 40 bin titrem kiraz ve 20 bin titrem ekşi kiraz üretimi yapılıyor. Tesisteki bu dondurulmuş mahsulat de Avrupa, Asya ve ABD kıtalarına ihraç ediliyor. Bu da ülkemizi ve Afyonkarahisar'ı bahtiyar etmektedir. Özellikle dondurulmuş kiraz ve vişneyi zat markalarıyla ABD'ye ihraç ediyorlar. İnşallah, bu ihracatı şimdi geliştireceğiz. Afyonkarahisar'ı da körpe ve dondurulmuş meyveciliğin merkezi gerçekleştirmek düşüncesince el birliğiyle çalışacağız." diyerek konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya da 417 ferdin çalışmış olduğu tesiste 100 ferdin de iş başı yetişek programıyla İŞKUR çeşidinden akçalanmış edildiğini dile getirerek, bu istihdamın çıkarlarını bahtiyar ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler