USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim; bu bir inanmışlığın sonucu'

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor, zat evinde 2-2 berabere kalmış olduğu Antalyaspor maçının arkası sıra şampiyonluğunu duyuru etti. Karşılaşmanın arkası sıra mütekellim Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim; b

Abdullah Avcı: 'Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim; bu bir inanmışlığın sonucu'
01-05-2022 08:24

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu şeb ezanı ligin şu andaki en elleme formasyona sahip, şen ferde özne ekibi ile karşılaşma yaptıklarını hatırlattı. Avcı, "Geçen sene huzur geldiğim yılın sonuydu. Son maçtı. Gençlerbirliği müsabakasını kazanmıştık. Odamda oturuyordum. Televizyonda Beşiktaşlılar seviniyordu. Soyunma odasına girdim. Son maçtı. ‘Beşiktaşlılar seviniyor köle bir sene huzur oradaydım' dedim. ‘Onların şampiyonluğunu kutlama kartı ediyoruz' dedim. ‘Önümüzdeki sezonda Trabzonspor şampiyon olacak. Şimdi tatile gidiyorsunuz. Tatilden bu biçimde dönün' dedim. Bunlar kayıtlarda var. Haziran 28 huzur antrenman. Trabzonspor'un geninde şampiyonluğa dingildemek vardır. Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim. Bu bir inanmışlığın sonucu. 34 hafta dubara kendisine aşırı kararlı düzenlenen ve düzenli bir halde geldik. 28 haziranda başlama verdiğimizdeki huzur antrenmandaki sözlerim bu şekildeydi" dedi.

“Ligin rekabeti bence saygıdan geçiyor”

“Geçen sene yarışırken bu yılın hem nakil planlamasını bununla beraberinde vakit başı planlamasını, dinlenme kampı planlamasını ve dubara formasyonundaki planlamayı yaptık” diyen Avcı, “Başkan burada. Bu mevzuda akla yatkın düzenli olduk ve çabucak açıklık kıvrım ettik. Ligde er kere kabul etmek aşırı önemliydi. İstanbul takımlarının on paralık birine karşılaşma kaybetmedik. Ligin rekabeti bence saygıdan geçiyor. Benim düşüncesince bu sene şampiyona derece kalburüstü bulunan Ali Koç'un Trabzonspor'un oyununa ve emeği ile ait dediği sözler. Burak Elmas'ın dediği sözler, Ahmet Nur Çebi'nin dediği laflar esasen benim ve Trabzonspor'un ne derece dobra işler yaptığının bir göstergesiydi. Onun düşüncesince arada sırada oyunu kaybedersin arada sırada şampiyonluğu kaybedersin lakin saygıyı tek devir kaybetmemek en güzeliydi bence. Onun düşüncesince onlara da teşekkürname ediyorum. Başkanımız Ahmet Ağaoğlu'na ve dalavere kuruluna da bizlere sağladıkları düz ve erke düşüncesince teşekkürname ediyorum. Ertuğrul Doğan'a bizlere sağlamış olduğu düz maddesel içsel destekleri ve enerjisi ile teşekkürname ediyorum. Beni buraya transferimde inandırma ederek getirdi. İyi ki getirmiş. Onun düşüncesince bu duyguları çapraz yaşadık. Bütün hayattaki Trabzonsporlulara vakit başlangıcında da söylediğimiz derece elleme ki Trabzonspor mevcut dedirtmek istiyoruz demiştik. Bugün geldiğimiz bekçi da bu. Emek sağlayan çimcisinden çaycısına derece ve ilkin taraftarımız sene başından itibaren takımımızla aşırı dobra bir erke oluşturdu. Savunmayı atağı bu arada yaptık. Onların yaşadıkları nice geçmişten artan müspet aksi duyguları var. Bu şampiyonlukla bu arada bu duygularının da henüz elleme bir halde dengelenip oturacağını da düşünüyorum. Onun düşüncesince etraflı Trabzonspor sevdalılarına hayır olsun. Şimdi önümüzde bir yürek henüz var. Ona odaklanacağız. İki güneş müsaade yapmış olup yorgunluklarımızı atıp kupadaki hedefimize ulaşmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

“Üretmeye ve yarışmaya bitmeme edeceğim”

Türk futbolunun herhangi bir kademesinde çalıştığını ve oynadığını hatırlatan Abdullah Avcı, “Yardımcı araştırma görevlisi koçluğu, altyapılarda uygulayım yazık yaptım, dinç ulusal takımlarda çalıştım, 2. ligden bir takımla lige çıktım, A Milli ekibi çalıştırdım. Bu bence yaşamda az buçuk akla yatkın DOĞRU ve içten biçimde davranıyorsan sahn sana fırsatlar veriyor. Bugün düşüncesince sebebi ile Trabzonspor'da Süper Kupa'yı yaşadım, demincek Süper Lig'i yaşadım. Umarım Türkiye Kupası'nda da yaşayacağız. Başkan bana ‘6 ayda bir yürek alıyorsun' diyor. Ben de, ‘20 sene çalıştım, ihtimal de demincek karşılığını alıyorum' demiştim. Abdullah Avcı kadrosuyla bu arada çalışmaya ve üretmeye bitmeme edecek. Çalışmadan, üretmeden, yazışma kurmadan tek karşılığı yok. Bu dubara bundan böyle durumunda durmuyor. Ahmet'in çıkıp hesabına Mehmet'in girmiş olduğu bir organizasyondur. Kulübün içi de sahanın içi de bir organizasyondur. Ben de bununla ait sürekli kendimi ekibimle bu arada geliştirmeye çalışıyorum. Eğer bir güneş bunu hissetmezsem o devir çekilirim. Üretmeye ve yarışmaya bitmeme edeceğimi düşünüyorum” biçiminde konuştu.

Öte taraftan Abdullah Avcı'nın matbuat toplantısı esnasında bordo-mavili futbolcular ellerinde su şişeleri ile matbuat toplantısı odasına girerek uygulayım direktörlerini ıslattı ve onunla beraberce tezahüratlarda bulunarak şampiyonluğu kutladı.

Bekir Koca
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler