USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: Sadece bir 3 puan kazandık

Trabzonspor'un Süper Lig'in 12'nci haftasında Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 yenik etmiş olduğu yarışmanın arkası sıra Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, planlı matbuat toplantısına katıldı.

Abdullah Avcı: Sadece bir 3 puan kazandık
06-11-2021 23:04

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a eş çıkılması icap ettiğini söyleyerek laflarına süregelen Avcı, "Sergen hoca, hem aktör şekilde Türk futbolunun ehemmiyetli figürlerinden, beceri yönetmen şekilde da ehemmiyetli işler yapıyor. 2 kupalı şampiyon. Bu kimse figürler bedava yakalanmıyor. Umarım derinlemesine yıllar öz toplumunda ehemmiyetli hizmetlerde bulunur. 5 ay evvelin şampiyonu. Ligin kol standardını zait takım. Muhakkak dalgalanmalar olacaktır. Bugün 3 puan kazandık, bambaşka bir nesne kazanmadık. Herkes bizi bambaşka bölgelere koyuyor. Daha baş döndürücü derinlemesine bir maraton var. Daha 3'te 1'i bitmedi. Beşiktaş gene yarışın içre olacak. Bugün ligimizde karşılaşma tashih kılmak bedava değil. Bugün burada tashih kılmak on paralık bedava değil. İlk 20 dakika taraftarın yardımı ile alevlenmiş bir bası özne ve bunda da bir punt var. Buna çalıştık. İlk yarının böylelikle açıldıktan sonradan düet dubara korkmak bir fırsattı. İlk yarının akıbet çabucak akla yatkın sürede attığımız golle dipdam girdik. İkinci yarıda hatadan ötürü rakibi devreye soktuk. Oyun muvazeneli gitti. Merkezi kapattık, fırsatlar yakaladık. Son dakikada olması kusursuz oldu. Trabzonspor taraftarını bahtiyar ettik. Bize dayanaklık kılmak oluyorlar, bunları doğruluk ediyorlar. Duyguları dip canlı bir şehir. Biraz dengelenmeye başladılar, bunu görebiliyorum. Bugün 5 evcil oyuncuyla çıktık. Verimli bir toprak. Özellikle evcil oyuncular oyunun içre dayanaklık kılmak olsunlar. Onlar buranın taraftarı. Ben onun gerilimini yaratıyorum. Sakin, muvazeneli oyun. Sabırlı dubara bizi hâlâ güzel bölgelere götürecek. Sadece bir 3 puan kazandık, ehemmiyetli bir 3 puan" dedi.

"HİÇBİRİMİZİN ANNESİ BUNLARI HAK ETMİYOR"

Maç süresince hem namına bununla birlikte Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır'a müteveccih küfürlü tezahüratlarda bulunulmasıyla ilgilendiren şekilde Avcı, "Uğurcan ulusal takımımızın kalecisi. Ne Uğurcan'ın annesi, ne benim annem, ne de bunları kail taraftarın anası bunu doğruluk ediyor. Hiçbirimizin anası bunu doğruluk etmiyor. Bir enstantane fotoğraf havas bulunduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin en emektar kulüplerinden birisinin beceri direktörlüğünü yaptım. Beşiktaş'a iri saygım var. Böyle havas olacak. Bugün dosya kapanacak, ferda bambaşka karşılaşma başlayacak" ifadelerini kullandı.

"2 BÖLGEYLE İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ VAR"

"Devre arası para aktarımı zamanına müteveccih para aktarımı çalışmanız mevcut mı" sorusuna Avcı, "3-4 kıta aktör kullandık. Trondsen ehemmiyetli bir sakatlıktan çıktı. Denswil oynuyor. İsmail oynadı. Çalışmalarımız var. 2 bölgeyle ilgilendiren çalışmalarımız var. Yakında bilgilendiririz. Yoğun bir halde çalışıyoruz" cevabını verdi.

"OYUNCUYA BASKI YAPARAK VERİMLİLİĞİNİ ARTIRAMAYIZ"

Altyapıdan mevrut oyuncuların duygularıyla canlı esame bulunduğunu dile getiren Avcı, "Duygularını baş döndürücü dip yaşayan, Türk futbolunun ehemmiyetli kabiliyetlerinden birisi. Biz oyuncuya bası yaparak verimliliğini artıramayız. Bazen yaşamda pamuklara sarmak, konforlu bölgede kalması oyuncunun gelişimini tıkar. Bazen dibe girmesi gerekir. hayat de akıbet haftalardaki ivmesiyle bunu özne oyuncu. Bunlar baş döndürücü önemli" niteleyerek konuştu.

"DAHA EKSİKLERİMİZ VAR"

Süper Lig'de karşılaşma kazanmanın ağır bulunduğunu kaydeden görmüş geçirmiş beceri adam, şunları söyledi: "Bu ligde karşılaşma kazanmanın ağır bulunduğunu anlatım ettim. Herkesin bir aktör kalitesi var. Yeni beceri direktörlerle dubara kalitesi artmaya başladı. Geldiğim günden itibaren baş döndürücü aceleci evolüsyon büküm ediyoruz. Ama hâlâ eksiklerimiz var. Çalışmamız lazım. Ben tek devir hesaplama yapmadım. Parçadan, bütüne gittim. Oyunlarda caba arada sırada yararcı davrandım. Kazanmak, kazanmak, kazanmak. Bu bizi nereye götürecek göreceğiz. Bir dengede ara vermek icap ettiğini düşünüyorum."

"SAYISAL OLARAK ÇOK FAZLA GELEN BİR TAKIMA BU TİP POZİSYONLARI VERECEKSİNİZ"

Beşiktaş'a erinç konuş vermemenin muhtemel olmadığını dile getiren Avcı, "3'üncü bölgede kiminle bası yapacağız, nite bası yapacağız, nereye yönlendireceğiz? Bunu ne denli yapsan da dirayetli oyuncular var. Umut Meraş ve Larin bunları yapacak, konuş yiyeceksin, sıfıra indiremezsin konuş sayısını. Rosier kabilinden da baş döndürücü geldiler. Sayısal şekilde baş döndürücü bir tomar mevrut bir takıma bu kimse pozisyonları vereceksin" dedi.

"BEŞİKTAŞ YÜZDE 70-80 DİNLENMİŞ BİR TAKIMLA ÇIKTI"

Beşiktaş'ın Sporting maçından ötürü bitap olduğuna katılmayan profesyonel çalıştırıcı, "Bugün Beşiktaş takımının 7-8 oyuncusu dinlenmiş oyuncuydu. İdeale andıran bir ekibiyle çıktı Beşiktaş, santrforu hariç. Tabii ki bedava değil bu yolculuklar. Yüzde 70-80 Beşiktaş dinlenmiş bir takımdı. Bence bu sürece kazanarak sürdürmek bizim düşüncesince bir kazanım diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"VAKİT ÇALMAK GİBİ BİR DURUMUMUZ YOKTU"

Hüseyin Türkmen ve Bakasetas'ın sakatlıktan ötürü çıktığını tamlayan Avcı, "Vakit aşırmak derece bir durumumuz yoktu. Sabıra, ego dubara organizasyonu diyorum. Bugün oynamayan aktör da girmiş olduğu devir ne yapması icap ettiğini biliyorsa, dubara planına sadakatli oluyorsa, benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan bu" niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler