USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdullah Avcı: 'Bugün sadece 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık'

Beşiktaş deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı maçın peşi sıra konuştu. Bugün sadece 3 puan kazandıklarını tabir fail Avcı, “Henüz 12. haftada bizi bir bölgelere koymaya çalışıyorlar. Sabırlı kazanmak gerekiyor” diyerek

Abdullah Avcı: 'Bugün sadece 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık'
06-11-2021 22:34

Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş deplasmanında destan yayınlayan Trabzonspor, 45+4'te Abdülkadir, 90+6'da da Cornelius'un attığı gollerle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları cevapladı.

Mücadeleyi değerlendirerek laflarına süregelen Avcı, “Sergen sarıklı hem aktör şekilde Türk futbolunun ehemmiyetli figürlerinden, beceri eş şekilde da ehemmiyetli işler yapıyor. 5 ay evvel 2 yürek kazandı. Umarım levent boylu yıllar öz topluluğunda ehemmiyetli hizmetler verir. Başarılar arzuluyorum kendisine. Ligin grup standardını çoğaltan bir takım. Muhakkak dalgalanmalar olacaktır. Bugün 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık. Uzun zamandır ihtimal yakalamadığımız bir ortamı yakaladık. Bizi 12. haftada başka bölgelere koyuyorlar. Beşiktaş gine yarışın zarfında olacak. Beşiktaş taraftarının uğrunda düzeltmek hazırlop değil. Oyunda beceri şekilde Beşiktaş'ın 3. branşında nite bası yapacağız, ikinci bölgede nereyi kapatacağız ve 1. bölgede nite durum alacağımızı çalıştık. İlk 20 dakikada taraftarın desteği ile alevlenmiş bası karşıcı bir rakip vardı. Bizim düşüncesince de punt vardı burada. İlk yarının böylece diklemesine dingildemek fırsattı. Abdülkadir'in attığı golle akıllıcasına sürede golü bulduk. İkinci yarıda yaptığımız hatayla rakibi kuma ettik. Merkezi kapatınca fırsatlar bulduk. Son dakikada golün olması da mükemmel oldu. Trabzonspor taraftarını bahtiyar ettik. Bize dayanak oluyorlar ve bu güzellikleri adalet ediyorlar. Ama duygularını derin canlı bir şehir, az buçuk dengelemeye başladılar. Bugün 5 yerel oyuncuyla pik çıktık. Verimli bir yer burası. Özellikle yerel oyunculara dubara zarfında dayanak olsunlar. Çünkü bu futbolcular, buranın taraftarı. Maç bitince ego art bildirimi yapıyorum. Sabırlı dubara bizi şimdi dobra bölgelere getirecek. Bugün 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık. Oyuncularımı kutlama ediyorum, Beşiktaş'a da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“2 alana tahkim gerçekleştirmek istiyoruz”

Maçta tribünlerin Uğurcan'a ve namına tepkime göstermesi üzerine da mütekellim Abdullah Avcı, “Uğurcan ulusal takımın kalecisi. Ne Uğurcan'ın ne benim annem bunları adalet etmiyor. Bunları söyleyenlerin de anneleri bunları adalet etmiyor. Bir enstantane fotoğraf havas bulunduğunu düşünüyorum. Ben Beşiktaş'ın doğrusu Türkiye'nin en şişman kulüplerinden birisinin beceri adamlığını yaptım. Bugün de Türkiye'nin en şişman kulüplerinden birinin beceri adamlığını yapıyorum. Süleyman Seba'yla tanıştım, bire bir masaya oturdum. Tribünlerde bunlar yapılmasa şimdi dobra olur” dedi.

Devre arası transferi düşüncesince de hamleleri olacağını kail Avcı, “Sol tarafta 3-4 aktör kullandık bu vakte kadar. Trondsen levent boylu bir sakatlıktan çıktı. Devre ortada burasıyla ilgilendiren bir çalışmamız var. Gervinho da sezonu kapattı. 2 bölgeyle ilgilendiren şekilde derin halde çalışmalarımız var” açıklamasını yaptı.

“Bu ligde karşılaşma düzeltmek zor”

Abdülkadir'in çıkışı üzerine konuşarak bitmeme fail Abdullah Avcı, “Abdülkadir de duygularını derin canlı ehemmiyetli bir yetenek. Oyuncuya ortalık zarfında bası yaparak, tribünden sövme ederek başarım artmaz. Bazen konforlu bölgede eğlenmek oyuncunun gelişimini tıkar, arada bir dibe vurup uğraş etmesi gerekir. Özellikle sonuç dönemdeki ivmesi dobra gidiyor. Güzel bir hareket gösteriyor, ümit ederim hakeza bitmeme eder” sanarak konuştu. Süper Lig'de karşılaşma kazanmanın aşırı ağır olduğuna da özen çekici Avcı, “Bu ligde karşılaşma düzeltmek zor. Artık her insanın bir aktör kalitesi var. Yeni beceri adamlarla baş başa dubara organizasyonları artmaya başladı. Geçen sene 10 Kasım'da Trabzon'a fut basmıştım. 1 sene olacak. Geldiğim günden beri hareket gösteriyoruz lakin şimdi aşırı eksiklerimiz var. Haftalık şekilde bakıyorum oyunlara. Bazen dubara zarfında tadilat yaptık. İnişler çıkışlar olacak lakin bu dalgalanmalarda akıllıcasına bir dengede gelişmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir rakibe karşı, durum hasretmek aşırı doğal”

N'Koudo'nun oyuna girmesi sonra cümle değişikliği yaptığını kail Avcı, “N'Koudou, ego Beşiktaş'ta çalışırken tahsil edilen bir oyuncu. Hem fiziki şekilde acemi bir isimdi oyuna girdiğinde tıpkı sürede dobra büküm ediyor içeriye. Serkan'ı geçişe kabul etmek istedim, buna da akıllıcasına karşılık verdiğini düşünüyorum” ifadelerini kullanırken, Beşiktaş'ın saf ve sol kanatlarının aşırı çelimli olduğuna da özen çekerek, “3. bölgede nite bası yapmış olup nereye yönlendireceğimizi düşündük. Bunu ne denli yapsak da rakibin aşırı becerikli aktörleri var. Beşiktaş'la oynuyorsunuz, durum da vereceksiniz, bası da yiyeceksiniz. Sayısal şekilde bir tomar mevrut bir rakibe bu pozisyonları vereceksiniz. Ama köşe ortalarında sert durduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi maçı dönüşünün kendileri düşüncesince üstünlük bulunduğunu kail Avcı, “Bugün Beşiktaş'ın 7-8 oyuncusu dinlenmiş oyuncusuydu. Bu değişimleri bir beceri insanın yapması aşırı normaldir. Bunu ego de yapmıştım. Santrforu dünya ideale DOĞRU bir kadroyla çıktı Beşiktaş. Ama elbette ki hazırlop değil. 4-5 saatlik yolculuktan geldiler. Bu süreci kazanarak geçtik ve bunun da bizim adımıza üstünlük bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

Tecrübeli sarıklı sonuç şekilde Hüseyin ve Bakasetas'ın devir nakil hali olmadığını da söyleyerek, “Zaten İkisi de çıktı oyundan. Oyun organizasyonlarına sadakatli kaldığınızda, oyuna giren oyuncular ne yapmasını biliyor ise, oyuncular bu organizasyona sadakatli eskimiş olmakta bence” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler