USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, basın mensuplarıyla buluştu

A Milli Erkek Basketbol Milli Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde Belarus ve Büyük Britanya ile oynayacağı maçlar öncesinde planlı iletişim araçları gününde basın mensuplarıyla müşterek araya geldi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, basın mensuplarıyla buluştu
22-11-2021 20:14

Sinan Erdem Spor Salonu’nda meydana gelen komünikasyon araçları gününe Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, A Milli Erkek Basketbol Takımı yönetimsel kadrosu, oyuncular ve basın çalışanları katıldı. Medya gününde açıklamalarda mevcut reis Türkoğlu, “Milli takım, federasyon yerine en aşırı önemsediğimiz, vebal üstelendiğimiz vaziyetlerden ortak tanesi. Kadınlar yönünde dü galibiyetle elleme başladığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte A Milli Erkek Takımı’nın Belarus ve İngiltere maçlarıyla dü galibiyetle ulusal ekipler yönünde gine istediğimiz çıkışa galibiyetlerle karşılaşırız. Başta hocamıza, sporcularımıza teşekkürname eylemek istiyorum, elleme hazırlandılar. Bu maçlarda da talih bulan halis muhlis ihvan formanın halis muhlis anlamını, değerini, enerjileriyle ve arzularıyla yapacaklardır. Hepsine başarılar diliyoruz. Yönetim yerine kılıç onların hemen basketbola derişik olmaları düşüncesince bizlere sakıt rolü yapıyoruz. Formanın ne denli anlamlı, altın bulunduğunun bilincindeler” diyerek konuştu.

“PAZAR GÜNÜ O SEVİNCİ, O COŞKUYU MİLLİ TAKIMLA YAŞARIZ”

Türk halkının rastgele devir ulusal takımlarına dayanak noktası bulunduğunu kail Hidayet Türkoğlu, “Milli ekipman yönünde ahali yerine en elleme biçimde destekleyen ahali olduk. Pazar haset çağ 19.00’da İngiltere ile oynayacağımız maçta mağaza hınca öfke dolacaktır. Gerek takıma sahaya çıktıkları ve artık da ekibi bekâr bırakmayacakları düşüncesince ne denli teşekkürname etsek az. Pandeminin hepimizi üzmüş olduğu şeyler oldu. Daha iyiye gitmesini dilek ediyoruz. Salonlar hınca öfke mahmul bir duruma vardığında hâlâ dörtköşe eyyam bizi bekliyor. Bu Pazar günüde o luğu o coşkuyu ulusal takımla yaşarız. Tüm destekleri düşüncesince halkımıza ne denli teşekkürname etsek azdır“ ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONALARINA KATILMAK“

Türkoğlu, ulusal takımın gelecekteki endamsız ve derinliğine vadeli hedefleri ile ilgili yerine ise şunları söyledi:

“Ekip yerine vatanımızda en aşırı biçim dakika meydan en uzman arkadaşlarla hazırlanıyoruz ve o ekiple maçlara çıkacağız. Kadro anlamındaki yapılanma, antrenörlerimizin yapacağı süreç. Her maçın ne denli ehemmiyetli bulunduğunun hepsi farkında. Ülkemizde oynayan hayır bulunan arkadaşları çağırma ettik. Genç arkadaşlarda müddet alacaktır. Ekip yerine A Milli Takımı’mızın rastgele pik kazanacak kadroyla çıkması icap ettiğinin bilincindeyiz. Hedefimiz iklim yerine Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılmak. Bu ihvan bizim geleceğimiz. Burada bulunanlar dü karşılaşma düşüncesince formayı kazanacak ihvan fakat ekip değişikliği çalıştırıcı ve ekipte olacak. Planlamayla ait hâlâ etraflıca süreci sizi federasyonda ağırlayıp bildirmek isteriz.”

“YURTDIŞINDAKİ OYUNCULARIMIZ İLE DİYALOG HALİNDEYİZ”

Yurtdışında oynayan basketbolcular ile daima haberleşme şeklinde olduklarının altını çizen Türkoğlu, “Buradan gitmiş ihvan NBA’e gittiler diyerek diyalog kurulmuyor kıl payı imge yapıldı. Bunları fark eylemek üzüyor. Gerek ben, gerekse öteki ihvan diyalog halinde. Her devir onlarla yakından ilgileniyoruz. Bu süreçlerde neymiş bu arkadaşlarla tek konuşulmuyormuş kıl payı yapılması bizi üzüyor. Gerek oradaki ihvan olsun buradaki ihvan olsun denyo bünyesinde bulunan yönetimiz. Aramızda aşırı gözyaşı farkı bulunmayan abi karındaş ilişkileri seviyesindeyiz. Biz öz işlerimizi en elleme biçimde yapacağız onlar bu ulusal takımın parçası. Ülkemizi gururla anabolizma fail arkadaşlarımız. Gerek ego ister halis muhlis ihvan herkeste gerektiği denli ilgileniyor“ şeklinde konuştu.

ORHUN ENE:UMARIM GALİBİYETLE SONUÇLANAN BİR HAFTA OLUR

Belarus ve Büyük Britanya maçlarına mental ve kodifikasyon yerine elleme hazırlanmanın önemine aksan önleyen A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, “Bu gözenek maçları aşırı kısıtlanmış ortak tedbir döneminin peşi sıra oynanıyor. Biz de Anadolu Efes ve Fenerbahçe’nin Perşembe haset oynayacağı maçları da temel alarak cereyan ettik. Sertaç ile baş başa 17 ad çağırma ettik. 1’i Anadolu Efes, 1’i de Fenerbahçe’de edinmek kıl payı 2 oyuncumuzu kulüplerinde bıraktık. Oynayacağımız ekipler evren listesinde rastgele ne denli ast sıralarda olsalar da aktörleri elleme liglerde biçim giyiyor. Bizim sepet topu seviyemiz iyi. Burada mental ve kodifikasyon yerine aşırı elleme hazırlanmamız müstelzim 2 maç. Kapasitemiz ortada. Bunları sahada belirtmek düşüncesince de konsantrasyona ihtiyacımız var. Büyük Britanya da grupta iddialı takımlardan birisi. 2 karşılaşma güç geçecek. Bu 2 maçı atlatırsak ekipman 1’inciliği düşüncesince savaşım edeceğiz. Umarım galibiyetle sonuçlanan ortak hafta olur” açıklamasında bulundu.

"BİZİM BERABER ÇALIŞMA SÜRESİNE İHTİYACIMIZ VAR"

FIBA’nın ulusal maçlar düşüncesince düzenlemiş olduğu takvimin endamsız ortak süreye balya gelmesinden çevre hazırlanma açısından takımların tam müddet bulamadığını aktaran Ene, “Takım yerine bu arada düzentileme süresine gereksinimleri bulunduğunu kail Ene, “Bizim bu arada düzentileme süresine ihtiyacımız var. Bu müddet bulunmadığı zaman, ekipman performanslarına beslemek mecburiyetinde kalıyoruz. Kanada’da istediğimiz basketbolu oyunun geneline yayamamış olabiliriz fakat dilek yönünde elleme ortak sepet topu ortaya koydu. Yunanistan maçının 3'üncü periyodunda düşüşe yakalandık. Ama bu süreçler rastgele iklim ve rastgele oyuncunun yaşamış olduğu aksaklıklar. Geçen mevsim hem Euroleague’de oynayan Türk oyuncularımız aynı zamanda NBA’de oynayan oyuncularımız mevsim ortamında aşırı ortak tomar müddet alamamıştı. Bu ortak bahane değil fakat bu hali tashih eylemek de endamsız periyodik ortak biçimde halledilebilecek ortak gidiş değil. Maalesef FIBA’nın da ısrar etmesinden dolayı, endamsız sürelere sıkıştırılarak yapılır bu maçlar. Oyuncularımızın kalitesinden aşırı memnunuz fakat ehemmiyetli bulunan bu kaliteyi sahaya yansıtabilmek” ifadelerini kullandı.

“FURKAN VE CEDİ, GÖREV ADAMI ROLÜNDEN KARAR VERİCİ ROLÜNE BÜRÜNÜYORLAR”

NBA’de biçim giyen ulusal oyuncuların gösterdikleri performanstan çevre mutlu olduklarını dile getiren uzman başantrenör, “Ömer Faruk ve Alperen’in NBA’de kadrolar ortamında olması ve Alperen’in müddet alması aşırı dobra ortak gelişme. Onlarla sabık sezonun esasen beri başlamış bulunan irtibatımız bitmeme ediyor. Cedi ve Furkan’ın da takımda değişmeyen donör pozisyonda olması bizim düşüncesince aşırı önemli. Görev adamı rolünden değişmeyen donör role bürünüyorlar. Kanada’daki turnuvada maatteessüf akıbet anda 2 guardımız sakatlanmıştı ve oyunu örgütlü edememiştik. Bugün Cedi’nin de Furkan’ın da oyunu örgütlü fail yapısı bu manada aşırı önemli. İnşallah bu mevsim Sertaç da hakeza bitmeme ederse, altın ortak ekip olacağız. Ama rakiplerimizde de aşırı altın oyuncular var. Euroleague’de Türk oyuncuların gösteriş almasında teessürat yaşıyoruz. Diğer Avrupalı oyuncuların hâlâ ritmik bulunduğunu gördük. Türk oyuncular bu rolleri alırsa, Türk basketboluna da bu gidiş aşırı elleme yansıyacaktır diyerek düşünüyorum” şeklinde konuşarak laflarını noktaladı.

MELİH MAHMUTOĞLU: GÜZEL MAÇLAR ÇIKARIP İYİ GALİBİYETLER ALMAK İSTİYORUZ

A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu galibiyetle başlamanın önemine aksan yaparak, “Milli ekipman rastgele devir bizleri heyecanlandıran, rastgele devir atlaya zıplaya geldiğimiz ve oynamaktan beğeni aldığımız ortak yer. Şimdi Dünya Şampiyonası Elemeleri düşüncesince sahaya çıkacağız. Belarus ve Büyük Britanya maçlarında elleme doğmak önemli. Buraya gelmişken, gine başkanlığa seçilen Hidayet Türkoğlu ve dalavere kurulunu da kutlama kartı ediyorum. İnşallah bulunmaz ve dobra ortak yıl olabilir ulusal ekipman adına. Tam ekipman olamıyoruz, maçlara kalık hazırlanıyoruz fakat aşırı birinci sınıf oyuncularımız var. Hepsi ellerinden geleni en elleme biçimde yapıyor. Şimdi sahada uğraşmak aşırı önemli. Pazar haset de bu salonda taraftarımızla görüşerek özlediğimiz atmosfere kavuşacağız. İlk pik galibiyetle doğmak önemlidir. Biz de antrenmanlarımızı yaparak maçımıza çıkacağız. Milli ekipman için, Türk halkı düşüncesince ve oyuncular düşüncesince inşallah dobra ortak yıl olur. Avrupa Şampiyonası da var. O da aşırı önemli. Maç karşılaşma bakacağız. Şubatta ve edebiyat birer gözenek hâlâ var. Buralarda dobra maçlar çıkarıp elleme galibiyetler kabul eylemek istiyoruz” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler