USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

6. İnovasyonda Kadın Projesi kapılarını dünkü girişimcilere açıyor

KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, projeye ilişkin, "Bu projeyi biz, eşey adaletinin tesisi noktasında şişman müşterek etap namına görüyoruz" dedi.

6. İnovasyonda Kadın Projesi kapılarını dünkü girişimcilere açıyor
11-10-2021 14:08
İstanbul

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, konuşu güce muvasala dair kadın-erkek arasındaki uçurumun fakat bayanların ek kıymeti faziletkâr teknolojik girişimleri gerçekleştirmesiyle kapanabileceğini belirterek, bu doğrultuda "İnovasyonda Kadın Projesi"ni eşey adaletinin tesisinde şişman müşterek hamle kendisine gördüklerini kaydetti.

KADEM, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Bilişim Vadisi ve KOSGEB işbirliğiyle planlı 6. İnovasyonda Kadın Projesi'nin yetişek kampının açılışında mütekellim , Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM'in markalaşmış projelerinden bulunan "İnovasyonda Kadın"ın, değme sene heyecanla bekledikleri ve tamamı süreçlerini izlem ettikleri müşterek plan bulunduğunu anlattı.

Projeyi 2015'te yaşama geçirirken, ilk önce kendini geliştirmek, yurt ekonomisine yardım gelmek talip girişimci hanımlara ulaşmayı, uygulayım bilimi odaklı kendisine öz işini ihdas etmek yahut kurduğu işi yükseltmek talip hanımlara inovasyon kabiliyeti kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Bayraktar, 6 senenin böylece projeye başvuran, kamplara dahil bulunan ve ihsanıhümayun meydan planlara baktıklarında, ehemmiyetli müşterek boşluğu doldurduklarını gördüklerini tabir etti.

Nereden başlayacağını bilmediği yahut olanak bulamadığı düşüncesince projesini girişime dönüştüremeyen sert aşırı kadının bulunduğunu dile getiren Bayraktar, bu bayanların desteklenmelerinin ve mukteza eğitimi almalarının, inovasyon yolculuklarının başarıya kavuşması düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

İnovasyonda Kadın Projesi'nin Türkiye'nin 2023 gösterimi düşüncesince de izlemsel değere ehil bulunduğunu tamlayan Bayraktar, zira bugünlerde bilgi, maharet ve kabiliyetinden yeteri denli faydalanılmayan bayanların iş hayatında çalışan gösteriş almasının, kadın girişimcilerin yetkinliklerinin artırılması, potansiyellerinin faziletkâr teşebbüslere dönüştürülmesi ve fikirlerinin ticarileşmesinin gelişen ekonomiler düşüncesince izlemsel müşterek ıztırar bulunduğunu kaydetti.

Bugün girişimcilik ekosisteminin aşırı şimdi müşterek tomar kadın girişimciye gereksinimi olduğunu, bu nedenle kadın girişimciliğinin dünkü istihdam sahaları yaratması ve iş sahalarının çeşitlenmesi açısından da desteklenmesi icap ettiğini tabir fail Bayraktar, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"İnovasyonda Kadın Projesi'nden dayanaklık etmek meydan kadın girişimcilerin, sürdürülebilir ticari bedel gerçekleştiren şirketler kurması, iş gücü piyasasında arazi bulması ekonomiye de ivme kazandıracaktır. Ekonomik güce muvasala dair kadın-erkek arasındaki uçurum, fakat bayanların ek kıymeti faziletkâr teknolojik girişimleri gerçekleştirmesiyle kapanabilir. Bu uçurumun kapanmasıyla da bayanların değme alandaki mağduriyetlerinin giderilmesi muhtemel olabilir. Dolayısıyla bu projeyi biz, eşey adaletinin tesisi noktasında şişman müşterek hamle kendisine görüyoruz."

Projeye bugüne denli 1.586 girişimci kadının başvurduğunu, içlerinden 144 plan sahibinin kamplara katılarak yetişek aldığını, 25 kadın girişimcinin ihsanıhümayun almaya doğruluk kazandığını dile getiren Bayraktar, bunların ortada öz şirketini kuran, markasını oluşturan, sektörde insan yapan, ayrıca arsıulusal ödüller meydan kadın girişimcilerin bulunduğunu söyledi.

Bayraktar, değme sene katılımcılar arasından evvel 5 kişiye, projelerinin imla etabından üretimine kadar, hususi eğitimler ve müşavirlik hizmetleriyle delalet ettiklerini tabir ederek, "Kadın girişimcilerin projeden aldıkları güçle, bugüne denli ırak durdukları sanayi, endüstri, enformatik ve uygulayım bilimi kabilinden bölgelerde da güzel işlere imza attıklarını, tıp, beslenme, kozmetik, tekstil, sağlık, yazılım, temizlik, lojistik, kemirmek ve işlev sahası kabilinden aşırı ayrımlı alanlardaki projelerini teşebbüse dönüştürdüklerini gördük." ifadelerini kullandı.

"Kadınların heveslendirme edilmesi kalkınmaya ayrı müşterek bol bolamat kazandırıyor"

TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Ali Okur da bayanların iş dünyasına ve nedeniyle yurt ekonomisine katkılarının menfez uğrunda bulundurulması müstelzim ehemmiyetli müşterek asıl olduğunu, amma velakin bayanların istihdamını arttırmanın ve girişimcilik ekosisteminde arazi edinmelerini sağlamanın ehemmiyetli müşterek yazık bulunduğunu söyledi.

Okur, bayanların gösteriş almış bulunduğu el erki kesinlikle zenginleşiyorsa, girişimcilikte de bayanların heveslendirme edilmesinin, konuşu ve içtimai kalkınmaya ayrı müşterek bol bolamat katığını tabir etti.

"Strateji kendisine belirlediğimiz başlıklardan bir tanesi kadın girişimciliğinin desteklenmesi"

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, dengenin bulunduğu yerde iş gücünün müspet bir duruma geldiğini, bunun dünyaca mamul araştırmalarla da belirli ilmî müşterek yazanak bulunduğunu belirtti.

En aşırı konuştukları dü mevzunun yenilikçilik ve yaratıcılık bulunduğunu dile getiren İbrahimcioğlu, "İki özellik da gerçekte temelde müşterek şeyi öne çıkartıyor, o da girişimcilik kapasitesinin arttırılması." dedi.

Bilişim Vadisi'nin dümen ekibinin yüzdelik 60'ının kadın, yüzdelik 40'ının eş bulunduğunu aktaran İbrahimcioğlu, çalışanların da yüzdelik 45'inin kadın, yüzdelik 55'inin eş bulunduğunu belirtti.

Dünya literatüründe uygulayım bilimi içerisindeki kadın düzentileme oranının yüzdelik 25, Türkiye'de yüzdelik 21 bulunduğunu tabir fail İbrahimcioğlu, bu rakamları yükseltmek istediklerini zira dengenin bulunduğu yerde, yenilikçiliğin bulunduğunu kaydetti.

Bu kamptan ihsanıhümayun alanlara, Bilişim Vadisi Girişimcilik Merkezi'nde hem türel hem parasal hem buluş belgesi desteğinin parasız verileceğini, ticarileşme noktasında da parasal yardım sağlayacaklarını özetleyen İbrahimcioğlu, izlem kendisine belirledikleri başlıklardan birinin kadın girişimciliğinin desteklenmesi bulunduğunu vurguladı.

"Son 10 yılda kadın girişimcilerimize 1,7 bilyon liralık dayanaklık etmek verdik"

KOSGEB İMES Müdürü Ertuğrul Çetinkaya da kampa evvel kat katıldıklarını dile getirerek, "Biz burada behemehâl olmalıyız zira Türkiye'de girişimcilik, Ar-Ge, inovasyon ve destek sunar dair aşırı ehemmiyetli müşterek arazi karışma ediyor KOSGEB. Biz de akıbet 10 yılda başta kadın girişimcilerimize 1,7 bilyon liralık dayanaklık etmek verdik. Türkiye'de girişimcilik eğitimleri milyonlarca insana ulaştı. Bunların ½ si kadın girişimci adaylarıydı. Bu bayanların da kısaca 60 bini iş kurdu." diyerek konuştu.

Her hafta kadın girişimcileri dinlediklerini tabir fail Çetinkaya, "Her hafta 15 yöresinde plan dinliyoruz İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında ve dayanaklık etmek sonucu veriyoruz. Müdürlüklerimize gelin, desteklerimize bakın ve bizim programımıza başvurun." dedi.

30 girişimci kadın kampa katılıyor

Kadınların girişimcilik cesaretini çoğaltmak ve projelerini, istihdam potansiyeli faziletkâr teşebbüslere dönüştürmelerine korumak maksadı ve “Projeni geliştir, zamanı sen değiştir” sloganıyla planlı plan kapsamında yargıcı heyetinin değerlendirilmeleri böylece elemeleri güzeşte 30 girişimci hanıma 5 çağ süresince dalında bilirkişi mentor ve eğitimciler eşliğinde “Girişimcilik ve başlama up ekosistemi”, “Start up analizi”, “Teknolojik olgunluk”, “Girişimcilikte liderlik”, “İş fikirleri ışıltı analizi”, “İş hukuku ve mentorlük” kabilinden sert aşırı mevzuda yetişek verilecek.

Kampa dahil bulunan girişimci hanımlar 6. günde yargıcı heyetine öz projelerinin sunumunu meydana getirecek 17 Ekim’de yargıcı heyetinin puanlamalarıyla finale küsurat 5 girişimci kadın billur ihsanıhümayun alırken, kampa dahil bulunan 30 girişimciye şehadetname verilecek. Kristal ödüle müstahak mevcut 5 plan malikine müşterek sene süresince millî ve arsıulusal dayanaklık etmek programından dayanaklık etmek alması yerinde 50 bin liralık dünyalık ödülü verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler