USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

57. Akbalık Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Serhat Gökmen kazandı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde planlı 57. Akbalık Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Serhat Gökmen kazandı.

57. Akbalık Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Serhat Gökmen kazandı
17-07-2022 04:02
Sakarya

Akyazı Belediyesince planlı organizasyona eklenen 41'i başpehlivan peyda etmek kabilinden 600'den çok pehlivan 14 kategoride savaşım etti.

Akbalık Er Meydanı'ndaki bitiş maçında Serhat Gökmen ve İsmail Koç, karşıya karşıya geldi. Yaklaşık birlikte vakit devam eden yarışmada Gökmen, rakibine yarar kurarak başpehlivan oldu.

Öte yandan, 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Cengizhan Şimşek de 2. dolaşma müsabakaları kapsamında rakibi Süleyman Aydın ile girmiş olduğu mücadelede sakatlanarak yarışlardan çekildi.

Güreş ağalığı ihalesini ise 454 bin lirayla en faziletli teklifi sağlayan İbrahim Şahin elde etti.

"Akbalık'ı güçlü tutmaya bitmeme edeceğiz"

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, gazetecilere icra ettiği açıklamada, güreşlerin 1956 senesinde başlatıldığını ayrışık sebeplerle güreşlerin 10 kat yapılamadığını anlattı.

Vatandaşların derin özen gösterdiğini, dede sporunu sevdiklerini tabir fail Soykan, şunları söyledi:

"İnsanımız bu işi seviyor. Çok pop güreşçiler de var. Türkiye'den 41 başpehlivan burada. Dolayısıyla güreşlere özen duyan hemşehrilerimiz onları arkasında olgunlaşmak namına derin özen gösterdiler. Mutlu olduk. Bundan sonraları şimdi da geliştirerek Akbalık'ı emektar günlerine kavuşturacağız. Bundan ahir güreşlerimizi Kırkpınar'ın elden öncesinde yaparak Akbalık'ı güçlü tutmaya bitmeme edeceğiz."

Başpehlivanlığı elde eden Serhat Gökmen de kalburüstü kemeri kazanılmış olduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu söyledi.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de kalburüstü tümsekli hedefiyle yeşil sahaya çıktığını fakat er elendiğini tabir fail Gökmen, "Hedefimiz kalburüstü kemer, ekip arkadaşlarımıza ustalarıma teşekkürname ediyorum. İnşallah seneye kemerin devamını istiyorum." dedi.

Soykan ve tören düzeni üyeleri gayrı 13 kategoride dereceye giren güreşçilere ödüllerini arz etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler