USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

43. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı

Dünyanın en ehemmiyetli maratonları ortada toprak meydan ve dü kıtayı birleştiren bir tane maraton olma özelliği ile ön plana çıkan N Kolay İstanbul Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul kabilinden N Kolay'ın kişi sponsorluğunda 7 Kasım Pazar haset k

43. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı
19-10-2021 15:23

Organizasyonla ilgilendiren İstanbul'da ortak otelde planlı basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca ve basın personelleri katıldı.

EKREM İMAMOĞLU: 2036 YILINDA OLİMPİYATLARI BURADA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

İstanbul kendisine arsıulusal etkinliklere ev sahipliği hâkim kızarmak istediklerini tabir fail İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Her sene maratonun tanıtımı ne zaman, ne devir toplantı yapacağız sanarak aşırı alçalma ediyorum. Bu heyecanı kalben taşıdığımı bilmenizi istiyorum. Maraton bulunmaz ortak spor organizasyonu. İstanbul'un en şişman spor organizasyonlardan birisi. Belki de tinsel yönüyle birincisi. Yarım asır kazanmak üzere. 43'üncü defa düzenleniyor. Başlangıcını karşılayıcı herkesi gönül borcuyla anıyorum. Bugünlere derece gelmiş. Biz de bu bayrağı geleceğe tasdik buyurmak düşüncesince işimize bitmeme ediyoruz. İstanbul'da olimpiyatlara ev sahipliği ika niyetimizi burada ortaya bırakmak istiyorum. Maraton, bu yolun en öndeki kilometre taşlarından birisi. Her yönüyle önemli. Böylesi gelenekselleşmiş spor etkinlikleri size olimpiyat sürecine değgin ayrıksı ortak tutarlılık kazandırıyor. Bu aktiflik gelişigüzel yönüyle aşırı önemli. İstanbul Maratonu dünyanın 35, Avrupa'nın 5 seçkin kategorisinden biri durumunda. Tüm evren bunu candan izlem ediyor. Kentimizin aranjman ayarlamak üstüne yeteneğini ön plana çıkartıyor. Maratonda bin 500 fahri bizimle olacak. 60'a benzeyen kurum, yapılış ve destekleyici şirketler Spor İstanbul koordinasyonunda bizimle baş başa fariza yapacak. Dünyada dü anne kara ortada koşulabilen ayrıksı ortak maraton yok. Bu kentin detaylarını keşfetmenin en sağlıklı, gır gır yollarından biri bu maratonun ortak parçası olmak. İstanbul'da canlı hepsi ortak defa üstelik olsa o köprüyü yayan yada koşarak geçebilmeli. Olimpiyat ruhunun simgesi bulunan atletizm kabil sporlara bulunan ilgisizliği aşmamız gerekiyor. Genç nesli esas branşlarla buluşturarak olimpiyat ruhunu en çelimli halde aşılamamız gerekiyor. Tüm federasyonlara da bu anlamda çağrımı hâkim kızarmak istiyorum. İstanbul kendisine arsıulusal etkinliklere ev sahipliği hâkim kızarmak istiyoruz. İstanbul'a bulunmaz organizasyonları kazandırma üstüne fahri ve kararlıyız. 4-6 Kasım tarihleri ortada merhum Kadir Topbaş'ın ismini haiz demonstrasyon ve zanaat merkezinde, İstanbul Spor ve Maraton Fuarı gerçekleşecek. Bizi kalıp kabul buyurmak talip arsıulusal maratonların organizatörlerini de burada ağırlayacağız. Maratonda nedenden dolayı ortak tomar ülkeden 20 bin çipli koşucu arazi alacak. Halk koşusunda da 20 bin vatandaşımız koşacak. Katılımcılar ortada şişman başarılara imza atmış sporcuların bulunması da bu maratonun ne derece hususi ortak yere geldiğini ortaya koyuyor. Katılan dört başı mamur sporculara ve yurttaşlarımıza başarılar diliyorum. 2036 senesinde olimpiyatları burada hâkim kızarmak istiyoruz. 2036 senesinde bu maratonun da 58'incisini yapmış oluruz. Bu gerçekleşirse 2036 yılını spor yılı kendisine gerçekleştirmeyi dilek ediyoruz" dedi.

SPOR İSTANBUL GENEL MÜDÜRÜ İ. RENAY ONUR: 7 KASIM'DA TARİHİ BİR ORGANİZASYON İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Pandeminin sporu aşırı etkilediğini tabir fail Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ise, "Pandemi bizi de aşırı etkiledi. Birçok şaşırtı ile dirlik karşıya kaldık. Zor koşullara karşın topu topu dünyada etkinlikleri gelişigüzel daim bu arada yapmayı başardık. Berlin ve Boston kabil organizasyonlar yapılmazken, Tokyo ve Londra çabucak seçkin atletlerle koşulurken, İstanbul Maratonu'nu ara vermeden tamamlamayı başardık. 7 Kasım'da zamanı ortak aranjman ayarlamak düşüncesince çalışmalarımızı tamamladık. Bu sene 42 kilometre ve 15 kilometre çipli koşun ve 8 kilometrelik ahali koşusu yapılacak. Geçen seneki parkur kıvançla karşılansa da anadan görme parkurumuza arka döneceğiz. Bunun indinde en ortak tomar Türk ve ecnebi sporcunun olmasını bekliyoruz. Yeni ortak iştirak rekoru haberi verebiliriz. Halk koşusunu ise 20 bin isim ile yapacağız. Şu anne derece 15 bin isim eşya yaptırdı ve kayıtlarımız 3 güneş elan bitmeme edecek" halinde konuştu.

FATİH ÇİNTİMAR: İSTANBUL MARATONU, TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK YARIŞ

İstanbul Maratonu'nun Türkiye'nin en şişman organizasyonu bulunduğunu vurgulayan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da, "İstanbul Maratonu gelişigüzel devir bulunduğu kabil ilklerin yarışı olacak. Pandemi devrinde dünyada nice ehemmiyetli yarışma bozma edilirken, kılıç uğur boncuğu organizasyonu bozma etmedik. İstanbul Maratonu'nun topu topu Türkiye'deki en şişman yarışma bulunduğunu söylesek kusur olmaz. En aşırı katılımla planlı organizasyon. Bu sene İstanbul Maratonu'na pandemi sonra planlı 2, 3 şişman yarışı kazananın bu yarışta olması aşırı önemli. 8 sene geçmiş bu maratonun toplantısına katıldığımda 2 seçkin atletimiz vardı. 2 seçkin atletimizin bulunduğunu o devre övünerek söylemiştik. Şimdi seçkin atlet sayımız 23 oldu. İstanbul Maratonu'na erbap çıkan dört başı mamur şehremaneti başkanlarımıza, sponsorlarımıza teşekkürname ediyorum. Pandemide bile sponsorlarımız bu işin içre oldular. Biz Atletizm Federasyonu kendisine Türkiye'nin atletizm ülkesi olması düşüncesince çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

AYŞEGÜL ADACA: İSTANBUL MARATONU BİZLER İÇİN GURUR VESİLESİ

İstanbul Maratonu'nun kendileri düşüncesince alım çalım vesilesi bulunduğunu dile getiren Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca ise, "43.'sü gerçekleşecek bulunan N Kolay İstanbul Maratonu'nda ortak arada olduğumuz düşüncesince mutluyuz. Dünyada dü anne kara ortada koşulan yegâne maraton olma özelliğinde bulunan ve Avrupa'nın seçkin kategorideki maratonu bulunan N Kolay İstanbul Maratonu, biz düşüncesince alım çalım vesilesi. Yaklaşık 4 bugün sürecek bulunan bu maraton düşüncesince koşucular 400 bugün hazırlanıyorlar" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler