USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

4. Türkiye Spor Zirvesi gerçekleştirildi

4. Türkiye Spor Zirvesi, 'Spor Bilimlerinde Sürdürülebilir Gelecek' teması ile İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Politikaları Derneği (SPOLDER) iş birliğiyle gerçekleştirildi.

4. Türkiye Spor Zirvesi gerçekleştirildi
29-12-2021 13:59

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dünya FairPlay Karikatür ve Fotoğraf Sergisi ile süregelen ve İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Spor Politikaları Derneği'nin düzenlemiş olduğu zirvede, 'Kadınlar Birlikte Güçlü: Sporla Başaranlar' ve '21. YY'da Spor Yatırımlarının Geleceği' başlıklı oturumlar da gerçekleştirildi. Zirvenin böylelikle başkaca rütbe töreni düzenlendi. Türkiye Milli Paralimpik sporcuları Zübeyde Süpürgeci, Hamide Doğangün ve Büşra Ün başarılarından ötürü ödüllendirilirken, rütbe düzlük adlar ortada zirveye hatip namına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan katıldı. Yılın Spor Yorumcusu Ödülünü ise lider ihtimam aldı.

“Kadınlar namına aşırı elleme işler yapıyoruz”
Zirvede rütbe düzlük meraklı tenisçi İpek Öz, bu janr etkinliklerin Türk sporu düşüncesince faydalı olacağını söylerken, “Çok dörtköşe ve elleme müşterek gündü. Umarım seneye yeniden burada mümkün ve musahabe yapabilirim” dedi.
Sporda kadının adalet etmiş olduğu yerde olmadığını fakat elleme bölgelere gelindiğini ve hanımlar namına aşırı elleme işler yaptıklarını dile getiren Öz, “Umarım andıran sürede hakkıyla adalet ettiğimiz noktayı görebiliriz” biçiminde konuştu.
Başarılı sportmen hedefinin ise yol topu sporunun ehemmiyetli turnuvaları bulunan Grand Slam'lere eklenmek ve geçmiş 100'e girip ilkleri muvaffak kızarmak bulunduğunu söyledi.

“Kızlar rastgele şeyi başarabilir, kâfi ki istesinler”
Haziran ayında Polonya'da planlı Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'ndan değerli madalyayla dönen Zübeyde Süpürgeci, 4. Spor Zirvesi'nde almış olduğu rütbe düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu ve bitirdikleri sporun çetince bulunduğunu dile getirdi. Süpürgeci, “Bizi bu ödüle müstahak görüp başarımızı taçlandırdığı düşüncesince İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne teşekkürname ederim” dedi.

Sporla alakadar peyda geçirmek talip kız evlatları düşüncesince “Kızlar rastgele şeyi başarabilir, kâfi ki istesinler” diyen Süpürgeci, “Tabii ki yaşantımız rastgele bölgede aşırı çetince fakat kılıç hanımlar namına bu zorluğu aşabiliriz. Kendimize inanalım” biçiminde konuştu.

Bir ahir amacı düşüncesince ise Süpürgeci, “Japonya'daki 2022 Dünya Şampiyonası'nda müşterek numara olup henüz sonradan Paris 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda böke peyda geçirmek istiyorum” sanarak konuştu.

“Bizlere punt verildiği devir aşırı elleme şeyler yapacağımızı gösteriyoruz”
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda beşinci bulunan ve 4. Spor Zirvesi'nde rütbe düzlük paralimpik atlet Hamide Doğangün, rütbe almış olduğu düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu ve sıradaki hedefinin Paris'te düzenlenecek bulunan 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda dereceye girip Türkiye'yi en elleme halde asimilasyon geçirmek bulunduğunu dile getirdi.
Sporda gelişmek talip fakat önlerine değişik engeller çıkan kız evlatları düşüncesince mütekellim Doğangün, “Bizlere punt verildiği devir aşırı elleme şeyler yapacağımızı gösteriyoruz. Bize punt verilsin ve neler yapabileceğimizi görsünler istiyorum” dedi.

“Ülkemi en elleme halde asimilasyon yazar bayrağı savurmak istiyorum”
Paralimpik Oyunları'na dahil bulunan geçmiş Türk avrat tenisçi bulunan Büşra Ün, geçtiğimiz sene planlı Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nın aşırı inişli-çıkışlı, dip tempolu ve öldürücü geçtiğini dile getirirken, “Öyle müşterek tempodan sonradan bu halde ödüllendirilmek elbette ki bizi bahtiyar ediyor. Burada peyda geçirmek hakkıyla aşırı alım çalım verici” dedi.
Hedefinin he devir henüz iyisini muktedir kızarmak bulunduğunu kail Ün, “Bu proses içinde ne değişir, neler mümkün bilmiyorum. Ülkemi en elleme halde asimilasyon yazar bayrağı savurmak istiyorum” biçiminde konuştu.
Kadın sporcular için, söylenen kalıplara adapte peyda geçirmek mecburiyetinde olmadıklarını dile getiren Ün, “Ne istiyorlarsa, ne branşı istiyorlarsa yapabilirler. İstedikleri rastgele şeyde hakkını verip çalıştıktan sonradan kandırıcı olabilirler. Çalışmaya devam” sanarak konuştu.

“Başarıları taçlandırmak insanı motivasyon ediyor”
İlk kez karate dalının toprak almış olduğu Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi asimilasyon eden, Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu mevcut Serap Özçelik Arapoğlu, “Gerçekten aşırı mutluyum. Başarıları taçlandırmak insanı motivasyon ediyor. Biz de bu sayede önümüzdeki hedeflere henüz sert adımlar atabiliyoruz. Bu benim düşüncesince müşterek motivasyon oldu. Umarım henüz iyilerini başarabilirim” ifadelerini kullandı.
Arapoğlu ahir hedefinin Avrupa şampiyonasında kandırıcı peyda geçirmek bulunduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler