USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’na 52 ülkeden yatırımcı katılacak

14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı bu sene 13-15 Ekim tarihlerinde Antalya ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongreye baş döndürücü sayıda evcil ve ecnebi katılımcının dip özen gösterdiği kaydedildi.

14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’na 52 ülkeden yatırımcı katılacak
26-09-2021 10:08

52 ülkeden yüzlerce yatırımcı pandemiye karşın fuara paydaşlık sağlayacak. Çeşitli ülkelerden mevrut iştirakçilerin Türk şirketlerinin özlük ülkelerine erke santrali kurmaları düşüncesince barışma hâkim olmak az daha fuara gelecekleri kaydedildi. EIF Enerji Kongresi ve Fuarı yönetimi Ticaret Bakanlığı ile icra ettiği kuma emek vermek ile mevrut kâffesi heyetten telkih kartları ve PCR testleri istenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenecek bulunan 14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, bu sene 13-15 Ekim tarihlerinde, Akkuyu Nükleer-Rosatom anne sponsorluğunda, Antalya ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuar kapsamında evren çapında candan strateji edilen kongreye erke dair kâffesi dünyanın strateji etmiş bulunduğu evcil ve ecnebi 50’yi eş tomar dil cambazı katılacak. Geniş tasarımlı stantlarda kol temsilcileri dizayn ve uygulayım bilimi avantajları ile toy evlat teknolojilerini ekspozisyon imkanı bulacak.

Bu sene EIF Kongre Başkanı Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükçü oldu. Yenilenebilir erke yatırımlarının artması, şems enerjisinden dişi yararlanma solar tarlaların kurulması, enerjide evcil üretim, regülasyonların sağlamış bulunduğu imkanlar, karbon kuvvetsiz önlemler ile doğaya hürmetkâr ilerleyiş, finansman süreçleri ve toptan bölgede Türkiye’nin enerjide ehemmiyetli eş jeopolitik konumunda olması kabil nice başlığın fuarda ele alınacağı bildirildi.

EIF ENERJİ KONGRELERİ BU YIL DA İLGİYLE BEKLENİYOR

Yıllardır planlı EIF Uluslararası Enerji Kongreleri’nin piyasaya istikamet verdiğini tamlayan EIF Yürütme Kurulu Başkanı Çiğdem Dilek, “Her sene planlı kongreye bugüne derece dayanıklı aşırı bakan, yukarı dozaj bürokrat, hususi kol temsilcileri, STK temsilcileri ve akademisyenler dil cambazı kendisine katıldı. Enerjinin kâffesi dallarının ele alındığı kongrede bu yıl; dijitalleşme, uran 4.0, elektrikli araçlar, erke ambarlama kabil sonuç yılların şimdiki ve toy mevzuları üstünde de durulacak. Üç çağ sürecek şümullü eş kongre olan EIF 2021’a tüm sahası çağırma etmekten büyüklük duyarım” dedi.

“GELECEK TEMİZ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİDE”

Global Enerji Derneği ve Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, “Modern ve nitelikli misyon anlayışıyla, 1999 yılından bu yana özellikle enerji sektöründe nice gurur ve kuruluşun da desteğini alarak onlarca etkinliğe imza attık. Bunlardan en kalburüstü olanı malum ki ‘Energy is Future!’ sloganı ile yola çıktığımız Türkiye’nin en iri Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarıdır. Bu iri etkinliği, 14. kere düzenleme etmekten haysiyet duyuyoruz. Dünyada 55 ayrımlı noktada mevcut anlaşmalı acentelerimiz sayesinde, etkinliklerimize katılımlarını sağladığımız evcil ve ecnebi misafirlerimize sınırsız alıcı memnuniyeti gelmek en rüçhan hedefimiz. Müşterilerimizin firmamıza duyduğu emniyet sebebiyle senelerdir ülkemize hedef odaklı ve sürekli ziyaretler yapılmakta. EIF herhangi eş devir erke sektöründe en inovatif çözümlerin sunulmuş bulunduğu ve şimdiki lansmanların yapıldığı fuar kendisine ülkemizin en ehemmiyetli kavuşma merkezlerinden birisi olmaktadır” diyerek konuştu.

“YATIRIM AJANSI GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Fuarlarındaki tecrübelerinden ötürü bundan sonra elektrik, doğalgaz ve beyaz zehir sektörlerinde ecnebi yatırımcıların Türkiye’ye bulunan beğenisini akla yatkın kanallarla kesiştirmek ve enerjide beyyine olabilmek düşüncesince erke yatırımcı ajansı rolü gördüklerini dile getiren Dilek, “Bu sene evcil ve yenilenebilir kaynakların erke üretimindeki payının çoğalması düşüncesince yatırımcıların hâlâ cesur, hâlâ öngörülü adımlar atacağını öngörüyoruz” diyerek konuştu.

Dilek, kongredeki ön plana çıkan mevzularını şu şekilde sıraladı:

“Nükleer enerji, YETA modeli ve yenilenebilir erke yatırımları, YEKA yarışmaları ve yenilenebilir erke yatırımları, yenilenebilir erke kaynaklarından cazibe üretimi, şems enerjisi, yel enerjisi, jeotermal erke biyokütleden erke üretimi, hidroelektrik enerji, cazibe dağıtımında şimdiki gelişmeler, erke yatırımlarının finansmanı, Türkiye erke mevzuatı değerlendirilmesi, erke santrallerinde işletme, bakım ve modernizasyon, zeki şehirler, cazibe depolama, erke teknolojilerinde yerlileşme, erke sektöründe dijitalleşme, Türkiye arz yağı ve doğalgaz piyasaları ve kömür kaynaklarından cazibe üretimi.”

GÜNEŞ ENERJİSİ PAVİLYONU KURULACAK

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, “Türkiye’nin en iri erke kurumlarından GÜNDER ve erke alanının en iri fuarı EIF ortada meydana getirilen işbirligi sonucunda ‘Güneş Enerjisi Pavilyon’u kurulacak. Toplam 18 kuruluşa paydaşlık imkânı sağlanacak pavilyonda, organ şirketler sergilik açarak hem görünürlüğünü artıracak bununla beraber fuarı görüşme edecek nice yatırımcı ile yeni

iş birlikleri ika imkanı bulacaklar. Türkiye’nin en iri erke kurumlarından GÜNDER, EIF Enerji Fuarında Güneş Enerjisi Pavilyonu kuruyor. Katılımcı şirketlerin rahatlıkla çıkarlarını tanıtacakları eş meal tasarlandı. Tüm şems erke dostlarını, ailemizin bu iri buluşmasına çağırma ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca WINDBABA EIF’de yel erke paydaşlarını biraraya getiriyor. EIF’de yel alanının paydaşlarını eş araya getirerek, yel enerjisi sektöründeki çağımız problemlerine analizör aranacağı ve doğacak trendlerinin masaya yatırılacağı oturumları ile piyasaya istikamet vermeye hazırlanıyor. Rüzgar enerjisi sektöründe arazi meydan şef şirketlerin ürünlerini haberleşme fırsatı bulacağı dinlenmelik alanı, pandemi sebebi ile birbirlerinden fiziki kendisine ırak küsurat kol profesyonellerinin toy işbirliklerine oyunluk olacak.

Fuar kapsamında GÜNDER’in dü yılda eş düzenlediği, Türkiye’nin şems enerjisine katışıksız yegâne arsıulusal konferansı bulunan SOLARTR 2021’e ev sahipliği yapılacak. SOLARTR 2021 kapsamında, Türkiye’nin ayrımlı şehirlerinden ve dünyanın nice ülkesinden gelmiş şekilde Antalya’da buluşacak bulunan bilgelik insanlarından sanayicilere, amme kesimi mümessillerinden şems enerjisi uygulamacılarına derece ayrımlı kesimlerin bulunduğu kol paydaşları şems enerjisindeki yerel, kürevi ve ilmî sonuç gelişimleri istimara ve öngörülerde bulunma fırsatı bulacak.

50’DEN FAZLA ÜLKENİN TEMSİLCİSİ FUARDA OLACAK

Avrupa İşletmeler Ağı, T.C. Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ve OSTİM Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi ile bitirdikleri ortaklık ile Ekim ayında EIF fuar katılımcılarına özel, B2B görüşmelerinin yapılması amacıyla ecnebi ülkelerden heyetleri de getirdiklerini tamlayan Murat Dilek, “Avrupa, Asya, Afrika ve ilkin Ortadoğu’da bulunan, koordinatörlüğümüze ilişkin ajanslarımız ve network ağımızla, etkinliğimize enerjinin herhangi eş sahasından şirketleri davet ederek, ziyaretçilerimize kongre programından izole edilmiş eş ortamda, açık büro sistemiyle rahat eş musahabe imkanı sağlıyoruz. Ağımız ile evren çapında 60’a DOĞRU ülkede, 600’den eş tomar organ yapı aracılığıyla EIF Katılımcı ve delegeleri için, ticari dayanak noktası dair icraat yürütmekteyiz. Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Çin, BAE, Bahreyn, Cezayir, Çad, Etiyopya, Fas, Gine, Güney Afrika, Irak, İran, İsrail, Katar, Kamerun, Kenya, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mali, Mısır, Mozambik, Nijerya, Özbekistan, Senegal, Sudan, Suudi Arabistan, Somali, Tanzanya, Tunus, Uganda, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Zimbabve’den alıntı heyetleri fuara katılacaklar” diyerek konuştu.

İNGİLTERE TİCARİ HEYETİ DE FUARDA OLACAK

Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, İngiltere Büyükelçiliği ve OSTİM Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi ile meydana getirilen teşrikimesai çerçevesinde, B2B düet görüşmelerini hâkim olmak az daha fuar İngiltere’den doğacak şirketlerin da kongreye katılacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler