Vision Biyoteknoloji'den 42 ülkeye 80 milyon aceleci teşhis kiti

Vision Biyoteknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Engin Narinç, Kovid-19 salgınının aslında buyana 80 milyon çabuk teşhis kiti ürettiklerini belirterek, "Şu an halihazırda 5 ana kara 42 ülkeye dış satım yapıyoruz." dedi.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

Vision Biyoteknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Engin Narinç, AA muhabirinin müstevli devrinde biyoteknoloji alanı ve ihracatına müteveccih sorularını yanıtladı.

Üretim tesislerinde rapid antijen testlerden, gebelik testlerine derece nice değişik teşhis testlerinin üretimlerini gerçekleştirdiklerini tamlayan Narinç, Kovid 19 salgını ile beraberce istihsal kapasitelerinin yüzdelik 90'dan fazlasını rapid antijen testlere kaydırdıklarını kaydetti.

Günlük istihsal kapasitelerinin 350 bin teşhis kitine derece çıktığını aktaran Narinç, "Kovid 19 pandemisinin başlangıcından buyana 80 milyon sınav ürettik. Ancak bu pres Kovid 19 pandemisi ile beraberce mevcut olmadı. Pandemi evveliyat de nice bölgede aceleci sınav kitleri üretiyorduk. Pandemiyle beraberce üretimimizi günce 40 binlerden 350 bin seviyelerine çıkardık. Şu an halihazırda 5 kıtada 42 ülkeye dış satım yapıyoruz. Hükümetler ve başlangıç döndürücü şişman şirketler ile çalışıyoruz. Hızlı teşhis kiti piyasasında Avrupa şirketlerinden yan yana tık öndeyiz. Amerikan şirketleri ile başa başlangıç durumdayız." sanarak konuştu.

"Bakan Varank'ın açıklamasından alım çalım duyduk"

Vision Biyoteknoloji CEO'su Narinç, Paul Ehrlich Enstitüsü kabilinden meydana getirilen yan yana araştırmada, Almanya'da en dobra son verici antijen aceleci teşhis kitlerinden ikisinin kendileri kabilinden üretildiğinin belirlendiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, bu bilgiyi Türkiye halkoyu ile paylaştı. Şirketin kâffesi paydaşları adına alım çalım duyduk. Biz Çin'den müheyya plakaları alıp Türkiye'de kesip paketleyen yan yana şirket değiliz. Biz ağırbaşlı AR-GE emek harcamaları kararında sıfırdan, istihsal aşamalarının tamamını gerçekleştirerek ürünümüzü vatanımızda üretiyoruz. 450 yöresinde personelimiz ile üretimimizi sürdürüyoruz. Bizim personelimizin ehemmiyetli yan yana bölümü darülfünun öğrenciliği vaktiyle burada işe başlamış, operasyona kümeli arkadaşlarımızdan oluşuyor. Yani çalım kültürümüz pandemi öncesinde güçlenmiş durumdaydı. Bu da böylesine ehemmiyetli yan yana başarıyı kafa başa getirdi."

Satışların yüzdelik 60'ı Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştiriliyor

Üretimlerinin yüzdelik 40'nı Almanya sanayisine gönderdiklerini aktaran Narinç, bu ülkeyi İtalya ve Fransa'nın izleme etmiş olduğu bilgisini verdi. Narinç, satışlarının yüzdelik 60'nı Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Afrika'nın ışıldak yıldızları Somali ve Kenya'ya da ihracatımız var. Güney ABD pazarında Kolombiya, Peru ve Panama pazarında başlangıç döndürücü dobra durumdayız. Regülasyon süreçlerinin tamamlanması ile beraberce Avustralya sanayisine da 2022 bitmeden girmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Engin Narinç, Türkiye'de icazet müesseselerinin ilkin medikal mahsulat alanı düşüncesince çıtırbom bulunduğunu da dile getirdi. Nitelikli dış satım bitirdikleri düşüncesince diyar haricinde ağırbaşlı yan yana ayarlama periyodunu tamamlamaları icap ettiğini özetleyen Narinç, laflarını şöyleki tamamladı:

"Türkiye'de maatteessüf icazet süreçlerini yaptırabileceğimiz lazım yeterlilikte kurumlar yok. Yerli şirketler adına icazet süreçlerini diyar haricinde olmak mecburiyetinde kalıyoruz. Bu da ağırbaşlı yan yana devir yitirilmesine etken oluyor. Eğer lazım sertifikasyonu Türkiye'de yaptırabilseydik tığ bu ürünleri 6 ay yahut 1 yıl ilk Avrupa vatanlarında pop bir duruma getirebilirdik."

Haftanın Öne Çıkanları

İbrahim Üzülmez: Ayrılık, Sergen hoca ve camia için hayırlı oldu

2022-01-17 14:53 - Spor

Evi yıkılan depremzedeye 'erken ödeme tazminatı' kesen vezneci nahak yere bulundu

2022-01-19 14:02 - Gündem

Lübnan'da doğup büyüyen Ermenilerin bir fazla aşırı Türkçeyi aşırı güzel konuşuyor

2022-01-14 14:32 - Dünya

'Türkiye'nin bir tane efsanevi psikoloğu' çıkmaz hayvanlarının travmalarını anlattı

2022-01-18 11:29 - Yaşam

TURKOVAC’ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli: 'Biz görevimizi yaptık'

2022-01-18 20:21 - Gündem

AB ile Polonya ortada nakdî ceza anlaşmazlığı

2022-01-14 16:44 - Ekonomi

Okyanuslarda canlı 'kül rengi yelkovan kuşu' Türkiye'de önceki kere Hatay'da gözle

2022-01-14 13:16 - Yaşam

İstanbul'da Forex işlemlerinden haksız kazanç elde fail zeval örgütüne dava

2022-01-14 14:22 - Gündem

Çaykur Rizespor-Fraport Tav Antalyaspor maçına kar engeli

2022-01-19 17:59 - Spor

Almanya'da Esed diyetinin emektar istihbaratçısı hayat boyu hapishane cezası aldı

2022-01-13 13:33 - Dünya

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin teklik mal cezası

11:05 - Teknoloji

Baykar'ın deprem sahasına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:05 - Teknoloji

Togg, baştan "Great Place to Work" sertifikası kazandı

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya