TÜBİTAK "yeşil kalkınma" odaklı projeleri şimdi aşırı destekleyecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, hava değişikliğine üzerine yapılacak yeşil kalkınma odaklı çalışmaların asli dayanak alanları olacağını bildirdi.

Teknoloji - 1 yıl önce

Kocaeli

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gebze ilçesinde mevcut TÜBİTAK Marmara Teknokent'te AA muhabirine, bu senenin Cumhuriyetin 100, TÜBİTAK'ın da 60. sene dönümünün kutlanacağını söyledi.

TÜBİTAK'ın, 1963'ten bugüne derece Türkiye'ye bilim, uygulayım bilimi ve inovasyon dalında ulama sunduğunu özetleyen Mandal, ciddi tetkikat önleyen ortak büyüklenme olduklarını kaydetti.

Mandal, Gebze kampüslerinde 7 bin bireyin icraat yaptığını tabir ederek, üniversitelere, iş dünyasına, sanayiye, girişimciye ve gelişigüzel gözyaşı grubundaki öğrenciye verdikleri destek sunar bulunduğunu aktardı.

Bu sene onaylanan ekonomik durumlarının 5,5 bilyon teklik olduğuna dikkati çekici Mandal, "Hükümetimize, devletimize teşekkürname ediyoruz. Bu deposu en çalışan baskı ve bulaşık odaklı kendisine kullandırma noktasında olacağız. Bununla ilişik kendisine elbette ki dört başı mamur dünyanın bulunduğu denli bizim de yurdumuzdaki en ehemmiyetli ruzname başlıklarının arasında, yaşanmış olan hava değişikliğine dirlik şu demek oluyor ki yeşil kalkınma odaklı destekler, bizim asli dayanak alanımız olacak. Yeşil kalkınma dediğimiz devir bunun bünyesinde erke başlığı altında hâlâ ortak tomar yenilenebilir dünkü teknolojiler, hidrojen, nükleer, birleşme denli uygulayım bilimi alanları bulunuyor." dedi.

"Çok hâlâ ortak tomar Turcorn çıkması düşüncesince düz kurmayı hedefliyoruz"

Gıda sunma güvenliğine ehemmiyet verdiklerini tabir fail Mandal, hassaten riziko bölgelerine müteveccih yenilikçi, kurnaz ekincilik hassaten edinmek kıl payı su ve afiyet konusunu önemsediklerini kaydetti.

Demir çelik, alüminyum, tekstil, plastik, kimyevi ve çimentonun yeşil dönüşüm ve kalkınma sürecinden ortak tomar etkilenecek sektörler olduğuna aksan önleyen Mandal, "Bizim düşüncesince en önemlisi ne çalışacağımız, yeşil dönüşüm, yeşil kalkınma bizim rüçhan tutma alanımız." diyerek konuştu.

Mandal, zorlukların üstesinden gelebilmek düşüncesince hâlâ ortak tomar bilim üreten firmalar ile bilim kullanan kurumları ortak araya iletmek düşüncesince efor göstereceklerini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Daha ortak tomar beraberce iş ika noktası, tasarlama, geliştirme, iş ika ve günün böylecene da beraberce başarmaya müteveccih ortak iş modeli. Ne yapacağımızı başlıklar yönünde tanımladık. Özellikle bu ekosistemin süresince teknoparklar ehemmiyetli ve nazik yere sahip. Çünkü 'nasıl'ın süresince beraberce iş ika modellerini ortaya koyarken, gayrı yandan da uygulayım bilimi tabanlı girişimcilik ekosistemi, ki teknoparklar bunun düşüncesince en ehemmiyetli açıklık yüzler, baş döndürücü hâlâ gündemde olacak, baş döndürücü hâlâ ehemmiyetli olacak."

TÜBİTAK Marmara Teknokent'teki Kuluçka Merkezi'nin hassaten er adım uygulayım bilimi tabanlı fikirlerin iş tabanına dönüştüğü, fikirden plana, plandan da girişime dönüştüğü ortak düz bulunduğunu vurgulayan Mandal, "2023 senesinde Türkiye'den baş döndürücü hâlâ ortak tomar inşallah Unicorn yahut Bakanımızın da ifadesiyle Turcornların çıkması düşüncesince ortak düz tevlit noktası da gayrı hedeflerimizin arasında." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yanlış telaffuz edilen kelimeler yazı diline geçtiğinde gelecek nesil düşüncesince tehlike arz edebilir

2023-01-05 10:08 - Eğitim

İzmir’de takla atan arabanın sürücüsü görüngü yerinden kaçtı

2023-01-05 09:08 - Gündem

Yüksek korumaya sahip zırhlı SUV Trojan tanıtıldı

2023-01-04 13:07 - Teknoloji

'Güçlenen Türkiye'nin yükselen yıldızı' savunma endüstrisinden 6 bilyon dolarlık ihraca

2023-01-08 10:05 - Teknoloji

TÜBİTAK "yeşil kalkınma" odaklı projeleri şimdi aşırı destekleyecek

2023-01-09 12:07 - Teknoloji

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin acemi dünyaya anık olması lazım

2023-01-08 02:02 - Politika

Okan Buruk: 'Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli'

2023-01-09 05:08 - Spor

Rize'de tulum imalat ustası 30 senedir mesleğini doğacak nesillere aktarıyor

2023-01-02 13:05 - Yaşam

Almanya'da trafiğe kaydedilen araba sayısı 2022'de arttı

2023-01-04 19:05 - Ekonomi

Togg, CES 2023'te "yarından sonrasının" vizyonunu sergiledi

2023-01-06 05:05 - Teknoloji

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin teklik mal cezası

11:05 - Teknoloji

Baykar'ın deprem sahasına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:05 - Teknoloji

Togg, baştan "Great Place to Work" sertifikası kazandı

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya