Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması: Cilt sağlığı duygusal sağlığı doğrudan etkiliyor

Bepanthol SensiDaily “Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması” değme 10 insandan 9’unun deri problemlerinden duygusal namına negatif etkilendiğini gösterdi. Her 10 insandan 6’sı deri tipini birlikte dermatologdan bellemek ve manipülasyon kabul etmek hesabına kişi gözlemlerine

Yaşam - 2 yıl önce

Dermatologlar çeşidinden önerilen* prebiyotikli gövde kremi Bepanthol SensiDaily, acemi enformasyon kampanyası “Hayat Senin, Kontrol Senin” ile atopik yahut aşırı mobilyasız cildi bulunan kişilere, hayatlarının kontrolünü ciltlerine bırakmadan yaşamaları düşüncesince cesaretlendirmeyi hedefliyor. Kapsamlı ortak araştırmayı temel meydan kampanya atopik yahut aşırı mobilyasız kaplı bireylerin ciltlerindeki kuruluğu ve buna ilişkin kendisine gelişen fiziki ve duygusal sıkıntıları kabullenerek hayatlarını kısıtladıklarına uyanıklık çekiyor.

Kampanya kapsamında meydana getirilen araştırmanın neticeleri ise Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ve Dermatolog Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz’ın yorumlarıyla Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Saltat ve Bayer Tüketici Sağlığı İş Zekâsı Müdürü umut Aktaş çeşidinden paylaşıldı.

CİLDİ YÜZÜMÜZDEN İBARET SANIYORUZ

Bepanthol SensiDaily düşüncesince meydana getirilen “Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması”na göre, deri denildiğinde 10 insandan 6’sının aklına evvel mevrut beniz bölgesi oluyor; insanoğlu metin ortak cildin göstergesinin de beniz bulunduğunu söylüyor. Cilt bakımı kozmetik ortak gerekseme kadar algılanırken rastgele 10 insandan sadece 4’ü vücudunu nemlendirdiğini tabir ediyor. Araştırmaya göre, rastgele 10 insandan 6’sı deri tipini zat gözlemiyle belirliyor ve rastgele 10 insandan sadece 2’si deri tipini bellemek düşüncesince dermatoloğa danışıyor. Her 4 insandan 3’ü ‘atopik cilt’ terimini şimdi ilkin duymadığını söylüyor.

CİLDİNİ ATOPİK OLARAK TANIMLAYANLARIN ORANI YÜZDE 6

Araştırmaya göre, gövde branşında zayıflık ve buna ilişkin kaşıntı ön plana çıkıyor bulunmasına rağmen, cildini aşırı mobilyasız yahut atopik kendisine tanımlayanların payı ise sadece yüzdelik 6. Bu gidiş “atopik cilt” bulunduğunun bilincinde yapılmaksızın hayatlarına bitmeme fail insanoğlu bulunduğunu gösteriyor. Araştırma, yaşanılan deri sorunlarının rastgele 10 insandan 9’unu duygusal kendisine aksi etkilediğini ayrıca tahminî yarısında sosyalleşmelerinin de önüne geçtiğini gösteriyor. Buna rağmen, Türkiye’de kişilerin deri tipleri ve deri bakımı dair farkındalıklarının bağan bulunduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle atopik yahut aşırı mobilyasız cilde eş bireyler, deri tiplerine ilişkin fiziki mesail yardımıyla stres, sinir, endişe, özgüvensizlik kadar hissiyat yaşıyor ve yüzdelik 74’ü yaşadıkları kuruluğa ilişkin kaşıntı ve zayıflık ataklarının sahn ve hab kalitelerini dip ortak biçimde etkilediğini söylüyor. Araştırmaya göre, toplumda atopik ve aşırı mobilyasız deri tipi ve bu deri tipinin gereksinimleri dair farkındalık da düşük.

HAYATI NASIL YAŞAYACAĞINA SEN KARAR VERİRSİN, CİLDİN DEĞİL

Bepanthol SensiDaily, acemi enformasyon kampanyası “Hayat Senin, Kontrol Senin” ile atopik yahut aşırı mobilyasız cildi bulunan kişilere, hayatlarının kontrolünü ciltlerine bırakmadan yaşamaları düşüncesince cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, “Cilt sağlığı ve cildimizle ait yaşadığımız sorunlar, araştırmanın da açık açık gösterdiği kadar duygusal sağlığımız üstünde ehemmiyetli ortak etkiye sahip. Cilt tipinden hür kendisine baktığımızda bile, insanoğlu yüzlerindeki yahut vücutlarındaki deri sorunları, elleme görünmemesi kadar nedenlerle toplumsal yaşamdan kaçınacaklarını tabir ediyor. Tabii bu aşamada toplumsal komünikasyon araçları ve TV’nin de şahıslar üstünde yarattığı elleme tebarüz baskısını da dikkate kabul etmek gerekiyor. Özellikle atopik yahut aşırı mobilyasız kaplı kişilerde, yaşadıkları kuruluğa ilişkin sorunların duygularına yansıması şimdi dip oluyor. Sağlıksız görünme, ciltte oluşan ve kişilerin dikkatini çekebilen deri kusurlarına eş olma endişesi ile oluşan özgüven kaybı; zayıflık ataklarının ve ona ilişkin kaşıntının yarattığı ruhsal gerilim ve sinir, kullanmakta olanları talihsiz ediyor, hayatlarının kısıtlanmasına amil olabiliyor. Oysa alınacak önlemlerle bu sorunların üstesinden doğmak mümkün. Bunu biçare ortak dert, onlara başmaklık ve geçmeyen ortak dert kadar kıymetlendirmek yerine; alacakları önlemleri, şimdi metin ve elleme görünmenin ortak yolu kendisine algıladıklarında bundan böyle bunu ortak mesele kendisine görmeyecek ve bahtiyar ortak dirim sürebilecekler. Bu sebepten kampanyanın hedeflediği farkındalığın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

ÇOK KURU VE ATOPİK CİLDE BAĞLI SORUNLAR YAŞAM KALİTESİNİ ETKİLİYOR

Dermatolog Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz, “Cildimiz vücudumuzu aut etmenlerden esirgeyici en şişman organımız. Ama araştırı neticeleri da gösteriyor ki cildimizi dayanıklı de tanımıyoruz ve deri tipimizi ezbere görev gereksinimlerini yakalamak de aşırı zor. Bu ilkin atopik ve aşırı mobilyasız cilde eş efrat açısından şimdi nazik zira doğru ortak görev rutininin eksikliğinde ortaya çıkan mesail bireylerin dirim kalitelerini ehemmiyetli seviyede etkiliyor. Yoğun zayıflık ve buna ilişkin kaşıntı sorunları yaşayan, fakat deri tipini bilmediği düşüncesince doğru bakımı yapamayan ve bunun kararında şahsi ve toplumsal yaşamını kasmak mecburiyetinde küsurat dayanıklı aşırı insanoğlu olabileceğini öngörüyorum. Bu noktada deri tipinin belirlenmesi ve görev rutininin oluşturulması düşüncesince ortak doktor görüşüne başvurulması önemli. Özellikle atopik ve aşırı mobilyasız ciltler düşüncesince hem görev rutinin bununla beraber dirim tarzının cilde uyumlandırılması, kaşıntı, dip kuruluk, kızarıklık, pullanma kadar mesail ortaya çıkmadan lazım önlemlerin katılması ehemmiyet taşıyor” diyerek konuştu.

Kampanyanın peşinde aşırı çelimli iç görüler bulunduğunu tabir fail Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Saltat, “Bepanthol SensiDaily ile yaşama geçirdiğimiz bu acemi kampanya ile de ‘Hayatını nite yaşayacağına sen değişmeyen verirsin, cildin değil’ diyoruz. İnsanları deri tipleri dair bilgilendirmek, atopik ve aşırı mobilyasız cildi olanların ciltlerinin gereksinimleri dair farkındalığını artırmak, kişilerin ciltlerine bulunan güvenlerini dostça dışa mührelemek ve onları ortak manada özgürleştirmek en ehemmiyetli hedefimiz. Ürünümüzün yarattığı kıymeti gelecek günlerde kampanyamız kapsamında yapacağımız çalışmalarla şimdi da büyüteceğiz” dedi.

TÜRKİYE’DE DERMATOLOG ZİYARET ORANI ÇOK DÜŞÜK

Bayer Tüketici Sağlığı İş Zekâsı Müdürü umut Aktaş ise “Cildimiz, bizi saran, örten, evvel izlenimi veren, bizi yansıtan ortak emare gibi, aut evren ile aramızdaki doku… Onu rastgele güneş görüyoruz ve hissediyoruz. Cilt sorunlarının kişilerin yaşamları üstündeki fiziki ve duygusal tesirinin farkındayız, zira ortak dava olduğunda ve iyileşmesi derinliğine sürdüğünde bu cildimizden şimdi fazlasını etkiliyor. Bunun birlikte araştırmamız gösteriyor ki; “Ülkemizde cildiyeci görüşme payı aşırı düşük.” İnsanlar deri tiplerini bir fazla fazla devir zat analizleriyle belirleme ettiklerini söylüyorlar. Araştırmamızdan elde ettiğimiz neticeler deri sağlığı dair gidilecek ehemmiyetli ortak sefer bulunduğunu gösteriyor ve afiyet okuryazarlığı dair yaratmayı hedeflediğimiz farkındalığın ne kadar ehemmiyetli bulunduğunu ortaya koyuyor” diyerek konuştu.

ATOPİK CİLT NEDİR?

Atopik cilt; tekrarlayan dip zayıflık ve buna ilişkin kaşıntıyla kendini gösterebilen, pul pul dökülmeler yaşayabilen aşırı mobilyasız ve kırılan ortak deri tipidir, görülme sıklığı tedricen artmaktadır. Atopik kaplı kişiler; güneş, rüzgâr, itici iklim kadar çevresel faktörler ve ruhsal gerilim hasebiyle ciltlerinde mesele yaşayabilirler; zımnında günce uygulanabilen hususi ortak deri bakımına gereksinimleri vardır.

Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'nın en büyük Pro-Am Golf Turnuvası başladı

2021-12-01 18:09 - Spor

Adana Demirspor - Kasımpaşa: 0-0

2021-11-26 22:53 - Spor

Medipol Başakşehir - Altay: 0-0

2021-11-26 22:33 - Spor

Türkiye - İsrail: 3-2

2021-11-30 21:14 - Spor

Erzurum'un tescilli İspir ve Hınıs fasulyeleri tüketiciden derin istem görüyor

2021-11-27 11:27 - Ekonomi

Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması: Cilt sağlığı duygusal sağlığı doğrudan etkiliyor

2021-12-01 18:24 - Yaşam

ANKA ve AKSUNGUR’un profesyonel çekilmiş hava görüntüleri nefes kesti

2021-11-30 10:08 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile görüştü

2021-11-27 15:58 - Politika

Hayatın zorluklarını yenen Nefise'nin gündeş gayesi evren şampiyonluğu

2021-11-27 11:59 - Yaşam

Beyin kanaması geçiren Kadir İnanır’dan ilk fotoğraf

2021-12-01 15:35 - Magazin

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara düş olmanın ekşimsi sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi mensubu yardımıyla kurtuldu

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:06 - Yaşam

AFAD'ın kadın kahramanları, önce görevlerinde enkaz altındakilere soluk oldu

11:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya