İsmail Kartal: "Burada her şeyi tam tersine çevirebilecek bir oyuncu grubumuz var"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımın başlangıcında çıkmış olduğu evvel idman önceleri oyuncularla tanışıklık toplantısı yaparak, “Şu anki vaziyeti tek Fenerbahçeli benimseme etmiyor. Ama burada her şeyi tam tersine çevirebilecek bir oyuncu grubumuz var. Ben b

Spor - 2 yıl önce

Teknik Direktör İsmail Kartal, idman evveliyat oyuncularla bir araya gelmiş şekilde bir derinti gerçekleştirdi. Öncelikle kişi kariyerinden bahseden Kartal, “11-12 yıl bu takımda kesintisiz ayak topu oynadım. Türk ayak topu tarihinin en şişman şampiyonluklarını kazandık. Dünyanın en şişman beceri direktörlerinden beş altı tanesiyle idman bana kader oldu. Son 7-8 yıldır de beceri müdürlük yapıyorum. 2014-15 senesinde da bu takımın beceri direktörü bendim. Takım otobüsünün kurşunladığı sene. Ben şişman bir Fenerbahçe taraftarıyım. Hayatım bu şehirde, bu kulübün içre geçti” dedi.

"Şu anki vaziyeti tek Fenerbahçeli benimseme etmiyor"

Takımımızın içre bulunmuş olduğu hale yer veren ve neler yapmaları icap ettiğini özetleyen görmüş geçirmiş çalıştırıcı, “Şu anki vaziyeti tek Fenerbahçeli benimseme etmiyor. Ama burada her şeyi tam tersine çevirebilecek bir oyuncu grubumuz var. Ben bunu biliyorum ve görebiliyorum. Şunu söyleyebilirim ki ego futbolun dümdüz oynanması taraftarı bulunan bir beceri adamım. Basit ayak topu mantalitesini oynamaya, oynattırmaya etkin bir beceri direktörüm. Bunu da antrenmanlarda göreceksiniz, bunu hissedeceksiniz. Bu benim işim. Sonuçta izlediğim maçlarda fire bulunan birtakım şeyler var. Ben futbolcularıyla güzel diyalog kuran, emniyet ilişkisine ait adımlar atan bir beceri adamım. Beni tanıdıkça ne bir insanoğlu olduğumu da anlayacaksınız. Kapımız her insana açık. Oynayan oynamayan, hepsi benimle istediği devir görüşebilir. Arkadaş gibi, bir şişman gibi, çalıştırıcı ve beceri yönetmen şekilde da. Bir şeyleri akıllıca gerçekleştirmek için, muvaffak olmak düşüncesince ilkin birbirinize hürmetkâr olacaksınız, sonradan birbirimize hürmetkâr olacağız. Ve devamında birbirimiz inanarak, güvenerek, istekle baş döndürücü çalışmalıyız. Fenerbahçe ruhunu, birlikteliğini ve gücümüzü, kendimize bulunan faziletkâr özgüvenimizi her karşılaşma rakibe hissettirmeliyiz. Bu coşkuyu, bu enerjiyi ve birlikteliğimizi, karşılaşma edinim açlığımızı rakibe hissettirmeliyiz. Bunu sağladığımızda istediğimiz neticeler kendinden gelecektir” niteleyerek konuştu.

Mesut Özil: "Biz her mesuliyeti almaya hazırız"

Ardından kol namına uydurma düzlük kol kaptanlarından Mesut Özil, “Sizin de dediğiniz kabilinden her birimiz muhabbet ve nazikâne baştan sona bu arada fiilen bu süreci atlatabiliriz. Biz her mesuliyeti almaya hazırız” ifadelerini kullanırken, Luiz Gustavo da, “Hiç şek bulunmayan ki bu halden büyümek ve sizin ne istediğinizi idrak etmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız ve kol şekilde bizler en iyimizi vereceğiz” dedi.

İsmail Kartal, Fenerbahçe ile önceki antrenmanına çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında cumartesi haset deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak bulunan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarını gece ezanı saatlerinde icra ettiği antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör İsmail Kartal da takımla önceki idmanına çıktı.

Can Bartu Tesisleri'nde meydana gelen idman, salonda meydana getirilen istinas çalışmalarıyla başladı. Ardından sahaya sabık futbolcular, atiklik çalışmalarının arkası sıra eş güdüm ve küf emek harcamaları gerçekleştirdi. Çift kermen maçla bitmeme fail idman; taktiksel ve ferdî çalışmalarla sona erdi.Öte taraftan kaleci Altay Bayındır, haset ferdî çalışmayla tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Ülkemizin ciharıyek yanı hızlı veya yüksek hızlı trenle ulaşılabilir hale gelecek

2022-01-08 16:37 - Politika

Ahmet Çalık ile trafikte karşılaşan aileden duygusal paylaşım

2022-01-12 19:16 - Spor

Adana Demirspor, Lille'den Mustafa Kapı'yı transfer etti

2022-01-08 15:23 - Spor

Ürdünlü akademisyenin anadan görme yöntemlerle meydana getirdiği ev meraklıların yol uğrağı noktayı oldu

2022-01-06 15:13 - Yaşam

İsmail Kartal: "Burada her şeyi tam tersine çevirebilecek bir oyuncu grubumuz var"

2022-01-12 21:58 - Spor

Yerli otomobil TOGG Las Vegas’ta görücüye çıktı

2022-01-06 15:43 - Teknoloji

New York ve New Jersey alanına mevsimin ilk eş yağdı

2022-01-07 18:34 - Dünya

Murat Sancak: Atak oynadık hatta farkı kaçırdık

2022-01-11 00:34 - Spor

Türkiye'nin 2021'deki otomotiv ihracatını taraf endüstri ürünleri sırtladı

2022-01-09 11:16 - Ekonomi

Trabzonsporlu taraftarlar için stadyum dışına aşı çadırı

2022-01-07 18:44 - Spor

İlgili Haberler

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

05:06 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:07 - Spor

Aboubakar, Beşiktaş’taki üçüncü döneminde ilk golünü kaydetti

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya