Güvenli güçlü yolu ulaşımı düşüncesince TCDD görevlileri buz mesaisinde

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, TCDD görevlileri, Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri ile Bakü-Tiflis-Kars sert alternatifini kullanan ağırlık trenlerinin problemsiz halde seyretmesi düşüncesince kar ve buzla mücadele ediyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde işyar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) görevlileri, Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi trenleri ile Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan en ehemmiyetli hatlardan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) güçlü alternatifini kullanan ağırlık trenlerinin problemsiz biçimde seyretmesi düşüncesince kar ve buzla mücadele ediyor.

Erzurum-Kars güçlü yolundaki 217 kilometrelik mesafede senenin 5 kocaoğlan kar ve buzla mücadele fail 20 şahsiyet TCDD ekibi, ağırlık trenleri ile Doğu ve Turistik Doğu Ekspresi'ni kullanan yolcuların gidecekleri yere şimdi şen ve vaktiyle kavuşması düşüncesince raylarda koyu düzentileme yürütüyor.

Hattaki tünellerde antipatik havanın sıfırın altında 27 dereceye denli düşmesi dolayısıyla kısaca 5-6 metreye vasıl buz kütlelerini incitmek düşüncesince iş makineleri ve kazmaları kullanan işçiler, trenlerin tünelden problemsiz geçmesini sağlıyor.

Hattın Sarıkamış-Top Dağı istasyonları ortada mevcut ve rakımı 2 bin 270, uzunluğu ise 2 bin 70 mt. bulunan Aşıt Tüneli'ndeki buz nakız çalışmalarını güç koşullarda ve antipatik havada önleyen ekip, kırdıkları buzları şimdi sonradan tünel dışına taşıyor.

TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş da Kars'ın Sarıkamış ilçesinde TCDD görevlilerinin tren hattındaki kar ve buzla mücadelesini durumunda inceledi. Akbaş, eline almış olduğu kazmayla tren hattındaki tünelde toprak meydan buzları kırdı, çalışanlarla geveze etti.

Akbaş, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Sarıkamış Aşıt Tüneli'nde araştırmalarda bulunduklarını tabir ederek, "Burası TCDD'nin en faziletkâr rakımdaki noktası, burada hem kar hem de buzla mücadele yapıyoruz. Arkadaşlarımızla ayrımsız sürede tünelin içinde buz nakız işlemi gerçekleştiriyoruz. Doğa koşulları burada baş döndürücü çetin, başta kışla mücadele fail hepsi arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum, burada çalışanlar karşı teriyle, emekleriyle çalışıyor, himmet harcama ediyor." dedi.

"Medeniyetin ön koşulu ulaşım"

Trenlerin okunabilen biçimde gidip gelmesi düşüncesince TCDD görevlilerinin fedakarca çalıştığına aksan önleyen Akbaş, "Arkadaşlarımız, yurttaşlarımızın 24 sayaç emin biçimde konforlu seyahat yapmalarını sağlıyor. Medeniyetin ön koşulu ulaşım, müşterek bölgelere ulaşıyorsanız uygarlığı götürüyorsunuz, mevcud medeniyetlerden müşterek şeyler alıyorsunuz demektir. Hayat erişince başlar, bu manada güçlü yolu ailesi yerine yaşamın erişince başlayabilmesi düşüncesince mücadelemize bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Kar küreme uzlaştırıcı operatörü Birol Akdağ da dayanıklı koşullarda çalışmış oldukları dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz 11'inci aydan 4'üncü taban denli trenlerin tehlikesiz biçimde tempo etmeleri düşüncesince 5 ay süresince burada dayanıklı mücadele gerçekleştiriyoruz. TCDD'nin sağlamış olduğu imkanlarla bu dayanıklı koşulları az buçuk hafife indiriyoruz. Bu tünelde de 5 ay süresince buz nakız savaşı veriyoruz. Trenlerin emin ve konforlu biçimde buradan geçmesi düşüncesince hepsi çalışmaları harcama ediyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Ahmet Çalık ile trafikte karşılaşan aileden duygusal paylaşım

2022-01-12 19:16 - Spor

İbrahim Üzülmez: Ayrılık, Sergen hoca ve camia için hayırlı oldu

2022-01-17 14:53 - Spor

İsmail Kartal: "Burada her şeyi tam tersine çevirebilecek bir oyuncu grubumuz var"

2022-01-12 21:58 - Spor

Lübnan'da doğup büyüyen Ermenilerin bir fazla aşırı Türkçeyi aşırı güzel konuşuyor

2022-01-14 14:32 - Dünya

AB ile Polonya ortada nakdî ceza anlaşmazlığı

2022-01-14 16:44 - Ekonomi

Murat Sancak: Atak oynadık hatta farkı kaçırdık

2022-01-11 00:34 - Spor

Okyanuslarda canlı 'kül rengi yelkovan kuşu' Türkiye'de önceki kere Hatay'da gözle

2022-01-14 13:16 - Yaşam

İstanbul'da Forex işlemlerinden haksız kazanç elde fail zeval örgütüne dava

2022-01-14 14:22 - Gündem

ELDER'den elektrik faturalarındaki aşamalı tarifeye bağlı açıklama

2022-01-12 16:02 - Ekonomi

Teknik Direktör Mustafa Kaplan, öğrencisi Ahmet Çalık’ı anlattı

2022-01-12 17:58 - Spor

İlgili Haberler

Fitch: Küresel firmaların yüzdelik 20'sinin notu hava değişikliği zımnında düşürülebilir

18:05 - Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen: İklim değişikliği servet değerlerinde düşüşe sefer açabilir

01:05 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ faziletli olabilir

19:06 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:06 - Ekonomi

Kuraklık yaşanmış olan İzmir'de çiftçi hububat rekoltesinden endişeli

13:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya