Bayraktar Kızılelma evvel uçuşunu gerçekleştirdi

Baykar'ın öz sermayesiyle ulusal ve ibdai kendisine geliştirdiği Türkiye'nin geçmiş insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma, geçmiş uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Teknoloji - 1 yıl önce

İstanbul

Baykar'dan meydana getirilen açıklamaya göre, Tekirdağ Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde evvela pervaz evveliyat mukteza testlerin tamamlanmasıyla beraberce vakit 14.59'da havalanan Bayraktar Kızılelma, 15.17'de evvela uçuşunu başarıyla tamamlayarak gerileyiş yaptı. Bayraktar Kızılelma'nın 18 dakika idame eden evvela uçuşu Türk havacılık tarihinde toy müşterek zamanın perdesini açtı.

Baykar'ın yüzdelik 100 öz sermayesi ile yola çıkmış bulunduğu Bayraktar Kızılelma projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de istihsal hattından çıkan TC-ÖZB pöçük numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne geçiş etti. Burada müşterek aydır bitmeme fail testlerin arkası sıra projenin başlangıcından bugüne kestirmece müşterek sene denli üstün dereceli müddette evvela pervaz gerçekleştirildi.

???? 35.000 feet operasyonel irtifa⏱️ 5 vakit havada kalış süresi???? 1.500 kilo yarayışlı ağırlık kapasitesi???? İlk uçuşunu gerçekleştiren, Türkiye’nin evvela insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma'nın uran nitelikleri pic.twitter.com/9PDXUv1g6H

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) December 14, 2022

"Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesi"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, evvela uçuşun arkası sıra Baykar kadrosuna icra ettiği konuşmada, "Mücadeleye 20 sene evvela başladığımız günden itibaren hayalimiz buydu. 2004'te Bayraktar MİNİ İHA ile çıktığımız minval Bayraktar Kızılelma'ya derece geldi. 2019'da bire müşterek tarihlerde Bayraktar Akıncı'yı evvela kat uçurduk. Akıncı'dan 3 sene sonraları bugün Bayraktar Kızılelma, havacılıkta akamete uğratılan serüvenimizi bütünlemek ve 20 salname hayalimizi yapmak kıl payı evvela uçuşunu başarıyla tamamladı. Kızılelma, havacılıkta dünyanın geleceğini ve bundan sonraları bizim takipçi değil tarihe taraf vererek düzen müessis olacağımızı tabir ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kızılelma'nın yaklaştıkça uzaklaşan müşterek amaç bulunduğunu aktaran Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Biz de on paralık fasılasız hâlâ ötedeki hedefler düşüncesince çalışacağız. Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesidir. Burada kazandığımız özgüven ile sivil polis polis teknolojilerde de türkiye şişman başarılara imza atacaktır. Takoz olma çabaları olsa bile katiyen yolumuzdan dönmeyeceğiz ve semalarımızda dört dörtlük özgür olana derece fasılasız çalışacağız. Tüm düzentileme arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkürname ediyorum. Başta merhum babamız Özdemir Bayraktar'ı ve bu yolda kaybettiğimiz hepsi arkadaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.

Babam da bugünü görseydi inanırım baş döndürücü mutlu olacaktı. Annem Canan Bayraktar'ı da burada hayırla adlandırmak istiyorum. Ayrıca, bizi rastgele devir destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve mutluluk büyüklerimize teşekkürü müşterek namus borcu biliyorum. Bu yolda yanımızda bulunan Milli Savunma Bakanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına ve beraberce çalıştığımız hepsi kurumlara teşekkürname ediyorum. Bizden dualarını kalık etmeyen milletimize de şükranlarımı sunuyorum."

Selçuk Bayraktar, mevzuya bağlı Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda ise "Daha müşterek tomar yerde tutamadık uçtu. Rabbimize şükürler olsun. Milli İHA serüvenimizdeki 20 salname hayalimiz bugün asıl oldu. Türkiye'nin evvela insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma, evvela uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize, hepsi arkadaş ve karındaş coğrafyalara iyi kademli olsun." ifadelerini kullandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da "Ülkemiz havacılık zamanı düşüncesince müşterek milat. Yüzde 100 Baykar özsermayesi ile 2021 senesinde başlamış bulunan Kızılelma projesinde evvela uçuşumuzu müşterek sene denli üstün dereceli müşterek müddette tamamladık. Vatanımıza ve milletimize, kalbi Türkiye ile beraberce atan hepsi coğrafyalara iyi olsun." dedi.

Harp alanında dengeleri değiştirecek

Bayraktar Kızılelma, ilkin çelimsiz pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle savaşma alanında çevrilme gerçekleştirecek müşterek ortam olacak. Türkiye'nin nesir etmiş bulunduğu ve halihazırda tempo testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi denli çelimsiz pistli gemilere gerileyiş ve kalkış yeteneğine ehil olacak halde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu kabiliyeti sebebiyle denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında izlemsel müşterek gösteriş üstlenecek.

Bayraktar Kızılelma, tasarımından elde edeceği ceninisakıt içgüdü izi sebebiyle en güçlü görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 titrem kalkış ağırlığına ehil olması hedeflenen Türkiye'nin evvela insansız kıtal uçağı ulusal yerine geliştirilen hepsi cephaneleri kullanacak ve planlanan 1500 kilo yarayışlı ağırlık transfer kapasitesiyle şişman müşterek çelim çarpanı olacak. İnsansız kıtal uçağı, ulusal AESA içgüdü ile faziletli durumsal farkındalığa da ehil olacak.

İnsansız iklim araçlarından değişik yerine saldırgan manevralarla insanlı kıtal uçakları denli hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar Kızılelma, evcil hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine dirlik da aktiflik sağlayacak. Bu yetenekleriyle kıtal alanında dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan tesiri yapacak.

Baykar, kestirmece 20 sene evvela insansız iklim araçları geliştirmeye başladığı evvela andan bugüne derece bütün gelirinin yüzdelik 75'ini ihracattan elde etti. 2021 senesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi çeşidinden defans ve havacılık sektörlerinde dış satım önderi bulunduğu açıklayan Baykar, 2022 senesinde ise 18 değişik ülkeye müşterek bilyon dolardan müşterek tomar dış satım gerçekleştirdi. Ayrıca, Baykar'ın 2022'de imzaladığı sözleşmelerin yüzdelik 98'ini dış satım anlaşmaları oluşturdu. Baykar, 2022 yılı bakımından Bayraktar TB2 SİHA'lar düşüncesince 26 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA düşüncesince ise 5 ülkeyle dış satım sözleşmesi imzaladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da festival ateşi Sertab Erener ile yandı

2022-12-10 09:05 - Magazin

Bayraktar Kızılelma evvel uçuşunu gerçekleştirdi

2022-12-14 20:08 - Teknoloji

Japon "ispace"in gök ara bulucu Ay'a yollandı

2022-12-11 16:13 - Teknoloji

Fas'ın tarihinde önce defa Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesi ülkede coşkuyla kutlanıyo

2022-12-10 21:08 - Spor

NASA'nın Ay'a devir programının sınav uzlaştırıcı Orion, Ay'ın yörüngesinden Dünya'ya d

2022-12-12 02:05 - Teknoloji

Kahramanmaraş'ta engelli oğlu olan anne, hem üniversite bitirdi bununla beraber kitap çıkardı

2022-12-10 11:05 - Gündem

SpaceX, rakibi OneWeb düşüncesince uzaya 40 genel ağ uydusu fırlattı

2022-12-09 13:05 - Teknoloji

Anne ve babasının izinden revan böke tekvandocu acemi başarılar peşinde

2022-12-13 12:08 - Spor

Akıma kapılıp kollarını ve bir tane bacağını kaybeden Furkan, hayallerine kulaç atıyor

2022-12-12 12:11 - Spor

İran’da iklim kirliliği zımnında tahsile maruz aralık uzatıldı

2022-12-12 09:08 - Dünya

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin teklik mal cezası

11:05 - Teknoloji

Baykar'ın deprem sahasına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:05 - Teknoloji

Togg, baştan "Great Place to Work" sertifikası kazandı

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya