Gündem

Zonguldak'ta sağanak zımnında Ilıksu Deresi taştı

Zonguldak'ta sağanak dolayısıyla Ilıksu Deresi'nin taşması kararı araçlarında ve büro ve ofislerde kuşatılmış kalanların yardımına takımlar yetişti.

Zonguldak'ta sağanak zımnında Ilıksu Deresi taştı
23-09-2022 23:59
Zonguldak

Kentte dü gündür çarpıcı bulunan sağanak dolayısıyla Kozlu ilçesi Ilıksu Esenköy Mahallesi mevkisindeki Ilıksu Deresi'nin su düzeyinin yükselmesi kararı bereket meydana geldi.

Derenin taşması kararı kimi iş bölgeleri sular altında kaldı. Araçlarında ve ofislerde çevrili artan tahminî 20 kişi, AFAD, itfaiye aracı aracı ve şehremaneti ekipleri ile yurttaşlar çeşidinden kurtarıldı.

Vali Tutulmaz, bölgede araştırmalarda bulundu

Bu arada alana gelmiş olarak araştırmalarda mevcut Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ekiplerden bilim aldı.

Bölgede düzenlilik önlemi meydan jandarma ekipleri, taşıt geçmiş olmasına müsaade vermiyor.

Derenin bulunmuş olduğu bölgede müşterek restoranın işletmeciliğini fail Kadir Çetin, gazetecilere, suyun geleceğini anladıkları an araçları kaldırarak ilaç aldıklarını söyledi.

Çetin, vakası kazasız belasız atlattıklarını dile getirerek, "Kimsenin burnu kanamadı. Müşterileri yukarı kata çıkardık. Bıraksak yolda kalma ihtimalleri vardı. Araçlarını ve çıkarlarını sakıncasız yere aldık. Jandarma da sağ olsun tahliyelerine asistan oldu. Yıllardır yaşadığımız düşüncesince ne üzere önlemler almamız icap ettiğini biliyoruz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?