Gündem

Zeytinlik yangınına karadan ve havadan müdahale edildi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde zeytinlik bölgede süregelen yangın Kazdağı Milli Parkı'na bulaşma etmeden karadan ve havadan meydana getirilen müdahale ile söndürüldü.

Zeytinlik yangınına karadan ve havadan müdahale edildi
04-07-2022 02:03

Edinilen bilgiye göre, Edremit'in Mehmetalan Mahallesi civarlarındaki birlikte zeytinlikten dumanlar çıktığını ayırt fail Edremit Orman İşletme Müdürlüğü Karadağ Yangın Gözetleme Kulesi kabilinden yangın ekiplerine bilgi verildi. İhbarın katılması hakkında aceleci birlikte biçimde havadan ve karadan takımlar yangın alanına irsal edildi. Yerden 3 arazöz, 1 su tankeri ile müdahale edilen itfa çalışmalarına havadan ise Balıkesir'den 1, Edremit'ten 1 helikopter ve 2 yangın uçağı ile emek vermek yapıldı.

Bölgede alevlenmiş salim rüzgara karşın 4 hava ve 4 kara uzlaştırıcı ile arazi işçilerinin derin emek vermesi kararı alevler Kazdağı Milli Parkı'na sıçramadan arama dibine alındı. Ekiplerin kısaca 2 saatlik müdahalesinin peşi sıra söndürülerek soğutma emek harcamaları başlatılan yangında 2 dönümlük bölgede mevcut zeytin ağaçları dokunca görmüş olduğu belirleme edildi.

Emrah Elmas

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?