Dünya

Zelenskiy: 'Çok yakında yurttaşlarımıza ülkenize dönün diyeceğiz'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy meydana getirdiği açıklamada, “Çok yakında yurttaşlarımıza ülkenize dönün diyeceğiz” dedi.

Zelenskiy: 'Çok yakında yurttaşlarımıza ülkenize dönün diyeceğiz'
05-03-2022 15:08

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın Rusya saldırıları kendisince dünkü birlikte izah yaptı. Saldırıların 10'uncu gününde ‘milli savaş'ın bitmeme ettiğini vurgulayan Zelenskiy, “Vatanımızı 7-24 savunuyoruz. Her çağ ve tün tükenmez kabil gözüküyor. Bugün cumartesi fakat bu bizlere birlikte obje anlatım etmiyor. Savaşta cumartesi, pazartesi veya perşembe kabil aynı. Bütün bu eyyam bizim düşüncesince denktaş zira rastgele çağ bire birlikte biçimde vatanımızı savunmaya çalışıyoruz. Vatanımız bu mevzuda hafta sonu, müsaade bilmiyor ve takvime baş döndürücü bakmıyoruz hemen zafere akilane ilerliyoruz. Dün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüştüm. Bunun düşüncesince onlara minnettarım” dedi.

“İnsani krizi nakız dair kararlıyız”

Ukrayna'da yaşanmış bulunan insanca krizi halletmek düşüncesince azimli olduklarını tamlayan Zelenskiy, “Çok yakında yurttaşlarımıza ülkenize dönün diyebileceğiz. Polonya'dan Romanya'dan ve herkes ülkelerden art dönün diyebileceğiz zira ziyan baş döndürücü yakında kalmayacak. Biz bundan hakeza geleceğimizi düşünüyoruz. Dünyanın etraflı mali kurumları ile konuşuyoruz. Hepimiz onlarca milyon doların Ukrayna'yı baştan ihdas etmek düşüncesince verileceği dair anlaştık. Avrupa Birliği'ne duhul dair konuşmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. Dün gine milyonlarca isim Ukrayna'yı müzaheret etmek düşüncesince sokaklara döküldü. ABD'de kişilerin yüzdelik 74'ü ülke iklim alanının kapanmasını ve Rusya'ya erinç yaptırımların hâlâ yoğun düzen olmasını istem ediyor. Eminiz ki buna benzeri ahval bambaşka demokratik devletlerde de vardır. Şu anne derece 10 bine yakın Rus askeri öldürüldü. Bu baş döndürücü biçimsiz birlikte dekor onlar 18-20 yaşlarında çocuklar. Neden öldüklerini caba anlamadılar, ne düşüncesince muharebeye gittiklerini ve sebep ecnebi topraklara gittiklerini anlamadılar. Rusya bu insanlara ölümden bambaşka birlikte obje verebilirdi. Ukrayna halkı çağ işgalcilerle erinç karşıyadır. Ben rastgele Ukraynalı ile alım çalım duruyorum” ifadelerini kullandı.

“Ruslar kaybedecek”

Kuşatma altındaki kentlerdeki müşterilerini örtbas etmek düşüncesince çalıştıklarını kail Zelenskiy, “Ruslar elbette ki kaybedecek. Vatanın hakeza birlikte çelimli ve silahsız birlikte biçimde korumak için gayret sarfeden şahıslara erinç kimesne duramaz. Biz çağ abluka altında bulunan kentler düşüncesince baş döndürücü endişeleniyoruz. Özellikle oradaki hanımları ve yaşlıları örtbas etmek düşüncesince efor gösteriyoruz. Herkes zat şehrini savunmalı. Bizim tarafımızdan ne gerekiyorsa hepsini yapıyoruz. Müzakerelerde ilerlerler miyiz bilmiyoruz” dedi.

 

İLGİLİ HABER
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Bugünden itibaren ölenlerin bütünü sizin yüzünüzden ölecek!" Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Bugünden itibaren ölenlerin bütünü sizin yüzünüzden ölecek!"
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?