Yaşam

Üçüz çocuk sahibi sağlıkçı çift çiğin omuza çalışıyor

Kırıkkale'de iş durumunda tanışıp evlenmiş ve üçüz çocuk sahibi bulunan sağlık çalışanı çift, yaşamın ve mesleğin zorluklarına baş başa döş geriyor.

Üçüz çocuk sahibi sağlıkçı çift çiğin omuza çalışıyor
06-12-2021 14:18
Kırıkkale

İl Sağlık Müdürlüğünde 6 senedir paramedik yerine fariza işleyen Atilla (32) ve Esra Sunca (28) çifti, 3 yaşındaki evlatları Mehmet Miraç, Miray ve Azra ile bahtiyar dirim sürüyor.

Mesaileri haricinde çocuklarıyla sayaç nâkil çift, nöbetleri ayrımsız güne denktaş ulaştığında kreşten yararlanıyor ve ya familya bireylerinden dayanak noktası alıyor.

06.12.2021 Kırıkkale'de iş durumunda tanışıp evlenmiş ve üçüz çocuk sahibi bulunan sağlık çalışanı çift, yaşamın ve mesleğin zorluklarına beraberce döş geriyor.

Atilla Sunca, AA muhabirine, 2009'da GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulundan izinli olduğunu, 2015'te Kırıkkale'de göreve başladığını söyledi.

Eşiyle 2016 senesinde evlendiklerini ve üçüz evlatları bulunduğunu özetleyen Sunca, şöyleki konuştu:

"2019 senesinde Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden izinli oldum. Birkaç ay süresince Sağlık Bakanlığında avukat yerine fariza hazırlamaya bitmeme edeceğim. Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulundan izinli olduktan sonraları müşterek müddet Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalıştım. Daha sonraları istifa ederek Kırıkkale'de göreve başladım. Bu müddet bünyesinde ahbaplık fakültesini kazandım. 2019 senesinde lisans eğitimimi de tamamladım ve parasız müsaade alarak müşterek sene avukatlık stajı yaptım."

Sunca, Kırıkkale'ye atandıklarında eğitme eğitiminde eşiyle tanıştığını ve sürecin aceleci ilerlemesi ile evlenmeye değişmeyen verdiklerini dile getirdi.

Eşiyle ayrımsız yerde çalışmanın hem pozitif yanları bununla beraber dezavantajının bulunduğunu aktaran Sunca, şöyleki bitmeme etti:

"Aynı yerde olmanın avantajı, birbirimizin çekmiş bulunduğu sıkıntıları ve yorgunlukları biliyoruz. Dezavantajı ise nöbetlerimiz ayrımsız günlere ulaştığında ara sıra başağrısı yaşadığımız oluyor. Genelde amirlerimiz müsaade veriyor ve nöbetlerimiz ayrımsız güne denktaş geliyor zorla illa gelmediği vakitler da oluyor. Eşim şu anda alışılagelen emek çalışıyor. Üçüz çocuklarımız var. Eşimle ayrımsız yerde idman ayrımlı müşterek duygu. Onunla vakaya görmek farklı, arkadaşınla görmek farklı. İşe gittiğiniz devir biriniz amir, biriniz işyar oluyorsunuz. Biraz henüz özen etmeniz gerekiyor."

Paramedik Esra Sunca ise üçüz çocuklarıyla sıkıca müşterek proses geçirdiklerini fakat onlara dobra müşterek dirim sağlamaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları anlatım etti:

"Onların müşterek gülümsemesiyle hakkıyla hayatınız değişiyor. Bazen baş döndürücü biilaç kaldığımız vakitler oluyor. Yetişemiyorsunuz, bütünü ayrı noktalarda ağlıyor zorla üçü 'anne' deyip de koşunca herhangi müşterek obje değişiyor. Eşimle ayrımsız yerde idman dobra müşterek duygu. Aynı meslekte çalıştığımız düşüncesince birbirimizi baş döndürücü elleme anlıyoruz. Mesleğimiz öbürlerinden henüz ayrımlı aslında. İkimiz de işin bünyesinde olduğumuz düşüncesince birbirimize hoşgörülü davranıyoruz. Nöbet çıkışlarında birbirimize dayanak noktası olabiliyoruz."

Kovid-19 salgını zamanında yaşadıkları zorluklara yer veren Esra Sunca, "Ambulansın içerisindesiniz ve önemsiz müşterek meydan burası. Araç akım halindeyken hastaya dahil buyurmak zorundasınız. Kendimizi ağız ağıza unutup, hastaya dahil etmemiz gerektiği baş döndürücü anlamış olur oldu. O anda insanoğlu aileyi, evini, çocuklarını ve rahatsızlığı ağız ağıza unutuyor. Bizim düşüncesince salgının en güç noktaları bunlardı. Bu müddette üçüz çocuklarımız bulunduğu düşüncesince evden ırak kalamadık. Bir çocuk olsaydı ailemizin yanına gönderip kendimizi izole edebilir miydik bilmem zorla hakeza müşterek imkanım tek olmadı." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?