Ekonomi

Türkiye’den 3 kıtaya otobüs ihracatı

Türkiye'den ihraç edilen gelişigüzel 4 otobüsten 3'ünü üreten Mercedes-Benz Türk, dünyanın ciharıyek yanına otobüs ihraç ederek bu alandaki başarısını sürdürüyor. Ekim ayında en aşkın ihracat meydana getirilen 3 dünya Fransa, İtalya ve Avusturya oldu.

Türkiye’den 3 kıtaya otobüs ihracatı
16-11-2021 18:17
Türkiye'deki faaliyetlerine 1967 senesinde başlamış bulunan Mercedes-Benz Türk, Ocak - Ekim 2021 zamanında Türkiye iç pazarına 178 nüsha metropoller arası, 40 nüsha de site içi otobüs kazanmak az daha toplamda 218 nüsha otobüs satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda ürettiği otobüslerin ihracatına da gayret kesmeden bitmeme etti.

En iri ihracat pazarı Avrupa

Mercedes-Benz Türk'ün Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda imal edilen otobüsler, ağırlıklı adına aralarında Fransa, İtalya ve İngiltere bulunan Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Mercedes-Benz Türk ürettiği otobüsleri bire bir sürede Suudi Arabistan, Katar, Reunion az daha değişik kıtalardaki yerlere de ihraç ediyor.

Hoşdere otobüs fabrikasında imal edilen otobüslerin ihracatı Ekim 2021'de de gece gündüz adına bitmeme etti. Fransa ay bazında 105 adetle en aşkın otobüs ihraç edilen iklim oldu. Fransa'yı 26 adetle İtalya izleme ederken, Avusturya'ya da 6 nüsha otobüs ihracatı gerçekleştirildi.

Sadece Türkiye'de imal edilen acemi Mercedes-Benz Tourrider da Kuzey Amerika'ya ihraç edilecek

Kuzey ABD pazarına hususi adına geliştirilen acemi Mercedes-Benz Tourrider, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda üretilip, ihraç edilecek. Yeni Tourrider, Mercedes-Benz markasıyla ABD pazarı düşüncesince Hoşdere'de imal edilen önceki otobüs olmasının yanı sıra, fabrikanın paslanmaz çelikten ürettiği önceki otobüs unvanını da kazanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?