Yaşam

Turistlerin Takoran Vadisi'ne merakı tur teknelerinin sayısını artırdı

Fırat Nehri'nin Şanlıurfa ile Adıyaman ortada oluşturduğu ve katıksız güzelliğiyle öne çıkan Takoran Vadisi'nde gezgin yoğunluğu, tur teknesi sayısının da artmasını sağladı.

Turistlerin Takoran Vadisi'ne merakı tur teknelerinin sayısını artırdı
07-10-2021 13:39
Şanlıurfa

Türkiye'nin en birlikte tomar su haiz ve akın hızı en faziletkâr nehirlerinden Fırat'ın seneler zarfında meydana getirmiş olduğu Takoran, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi'nden başlayıp Adıyaman'ın Gerger ilçesine derece kısaca 20 kilometrelik mesafeyi kapsıyor.

Fırat'ın ateşin sularının sakinleştiği bölgede, menderesleri anımsatan dönemeç büküm vadinin etrafında nehrin serinliği hissediliyor.

Zengin nebat örtüsünün yanında katı aşırı in ve önemsiz koyları da barındıran, semt halkının "saklı cennet" kendisine da isimlendirdiği vadide devir batımında suya yansıyan kırmızılık ve kayaç gölgeleriyle elleme görünüş oluşuyor.

Özellikle müstevli sürecinde doğayla iç içe sayaç buyurmak düşüncesince Takoran'ı dolanmak talip evcil ve ecnebi gezgin sayısının artması, Şanlıurfalı girişimcileri tekne yatırımına isteklendirme etti.

Yıllarca belediyeye ilgili tek tur teknesinin gezdiği vadide, semt sakinleri de aldıkları 4 tekneyle görev vermeye başladı.

"Fransa'dan kampa gelenler var"

Tekne sahiplerinden Zübeyir Kanlıpıçak, AA muhabirine, alana mevrut ziyaretçi sayısının artmasıyla toy tekne ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.

Yöre sakinleri kendisine gördükleri nazarıitibar zımnında ziyaretçilere tekne turu hizmeti vermeye başladıklarını özetleyen Kanlıpıçak, "Özellikle dünya dışından mevrut ecnebi turistler, Takoran Vadisi'ni gördükten sonradan fanatik kalıyor, Türkiye'nin aynısı benzer sıfır birlikte coğrafyaya erbap bulunduğunu söylüyor. Mesela Fransa Paris'ten değme sene derneşik kendisine Takoran Vadisi'ne gelmiş şekilde birlikte hafta dinlenme kampı yapanları görüyoruz. Biz semt sakini kendisine potansiyeli görür görmez tekne sayısını arttırdık. Hem ilçemizi tanıtıyoruz hem ekonomimize yardım sunuyoruz." diyerek konuştu.

Tekne sahiplerinden Harun Azot da piknik ve tabiat gezisi düşüncesince en elleme mekanların başlangıcında Takoran'ın geldiğini anlatım etti.

Herkesi tabiat ve suyun birlikte tane görk oluşturduğu vadiyi görmeye çağırma fail Azot, ilgiye koşut kendisine tekne sayılarının da artırılabileceğini belirtti.

Bölgeye dolanmak düşüncesince mevrut hoca Selim Balık ise vadideki atmosfere fanatik kaldığını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?