Yaşam

'TOGG ve Türk Kızılay'a dayanaklık etmek düşüncesince Kösedağ'a tırmandılar

Suşehri'nde dağcı iki arkadaş, domestik makine TOGG ve Türk Kızılay'a dayanaklık etmek şartıyla 3 bin 50 rakımlı Kösedağ'ın zirvesine tırmandı.

'TOGG ve Türk Kızılay'a dayanaklık etmek düşüncesince Kösedağ'a tırmandılar
22-01-2022 16:41
Sivas

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dağcılık Kulübü (CUDAK) Başkanı Ramazan Kaya ile arkadaşı Yunus Emre Kutlu, anadan görme duruma dönüştürdükleri Kösedağ tırmanışını bu sene evcil makine TOGG ve Türk Kızılay düşüncesince gerçekleştirdi.

İki dağcı, 16 kilometrelik Aksu köyü-Kösedağ rotasını seyrederek ağır şita şartlarına karşın zirveye ulaşmayı başardı.

Zirvede TOGG ve Türk Kızılay'ın afişini açan dağcılar, Selçuklu ile Moğollar ortada meydana mevrut Kösedağ Savaşı'nda martir sakıt Köse Süleyman'ın türbesinde de afsun etti.

Kaya, AA muhabirine, tırmanış esnasında zirveye yaklaştıkça koşulların zorlaştığını, tipi dolayısıyla devir kurnaz başağrısı çektiklerini dile getirerek, “Sıfırın altında 25 dereceye denli ısı kaybı yaşadığımız vakitler oldu. Zaman devir kaba rüzgar, sis ve tipiye verilen kaldık. Zirveye ulaşmamız emeksiz olmadı. Arkadaşımızın fut parmakları ve ellerinde soğuktan etkilenmeler yaşandı. Zirveye ulaştığımızda türbede duamızı yaptık." niteleyerek konuştu.

Tırmanışı başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını özetleyen Kaya, "Bu yılki tırmanışı, TOGG'umuzun adını zirvede takdim etmek ve nice mağdurun yanı sıra bulunan Kızılayımızın da adını aksettirmek üzere gerçekleştirmiş olduk." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?