Ekonomi

Ticari bankacılık müşterilerinden alınabilecek ücretler düşüncesince düzenleme

Ticari bankacılık müşterilerinden alınabilecek ücretler düşüncesince düzenleme
29-01-2022 15:13
Istanbul

Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de başkalık yapıldı.

Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Daha geçmiş 10 Şubat 2020'de Resmi Gazete'de piyasaya çıkan ilgilendiren tebliğin 4. maddesinin bir numara fıkrasının "ı" bendinin şöyleki değiştirilmiş olduğu bildirildi:

"Referans oran: 32-45 devir vadeli adına oluşturulan TL cinsi tamamı yatırım türlerine bankaların uyguladıkları ağırlıklı averaj hareket nema payı üstünden hesaplanan kemiyet ile Merkez Bankasınca belirlenen siyasa faizinin yüzdelik 10 artırılmasıyla hesaplanan kemiyet arasından az bulunan dikkate alınarak hesaplanan ve en sonuç anons edilen orandan dun veya üst yönde yüzdelik 5'ten aşkın değişmesi şeklinde güncellenerek TCMB kabilinden gelişigüzel ayın sondan 5. çalışma haset anons edilen oranı."

Tebliğe eklenmiş bulunan eğreti maddede ise "Referans oran, 1 Şubat'tan 28 Şubat'a derece yüzdelik 1,25 adına uygulanır. Bu oran, bire bir tarihler ortada 31 Ekim 2020 günlü ve 31290 önemli Resmi Gazete'de piyasaya çıkan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'in 4. maddesinin bir numara fıkrası itibarıyla da esasi alınır." ifadesi arazi aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?