Ekonomi

TARSİM modelinin Türkiye'nin anahtar coğrafyasında gösteriş manken olması hedefleniyor

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Üstün, ekincilik sigortaları alanındaki tecrübelerini Azerbaycan'la paylaştıklarını, TARSİM modeli kabilinden uygulamaları Türkiye'nin anahtar coğrafyasına gösteriş manken olacak biçimde genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

TARSİM modelinin Türkiye'nin anahtar coğrafyasında gösteriş manken olması hedefleniyor
16-02-2022 10:54
Bakü

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Üstün'ün başkanlığındaki TARSİM heyeti, dü yurt arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, ekincilik sigortası alanındaki iş birliğinin artarak bitmeme etmesi ve Azerbaycan'da kurulan sistemin geleceğinin değerlendirilmesi neredeyse geldikleri Azerbaycan'da, müşterek saf temaslarda bulundu.

Agrar Sigortaları Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Fuad Sadigov ile müşterek araya mevrut heyet, Azerbaycan Merkez Bankası yetkilileri ve sigorta şirketlerinin temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Üstün, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, 2016'da kurulan Azerbaycan Agrar Sigortaları Fonunun yapı ve gelişime Türkiye kendisine ulama sağladıklarını belirtti.

Üstün, Azerbaycan Agrar Sigortaları Fonunun evvel poliçesini 2020'de Terter ilinde kestiğini hatırlatan Üstün, "Biz Türkiye kendisine birikim ve tecrübelerimizi ahi yurt ile paylaştık. Azerbaycan Agrar Sigortaları Fonunun gösterimi ve geldiği bekçi bizim adımıza alım çalım verici. Tarihten mevrut esaslı bağlarımızı iktisadi gelişmeyle, bu cins modellerle ilk önce lisan coğrafyamızda sonradan tamamı dünyaya gösteriş manken olacak halde duyurmayı ve genişletmeyi hedefliyoruz." dedi.

Azerbaycan'da elden ekincilik sigortası ile ilgili görüşmeler yapmadıklarını, Bakanlık ve Genel Müdürlüklerinin faaliyetleriyle ilişik de temaslarda bulunduklarını bildiren Üstün, "Genel Müdürlüğümüzün muhtelif görevleri var. Kırsal kalkınma, sulama yatırımlarının desteklenmesi, mekanizasyon kabilinden mevzularda Azerbaycanlı yetkililerle görüşmeler yaptık. Bilgi birikimimizi, tecrübemizi en konkre ve en aceleci halde Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşmış ve yaşama geçirmiş olacağız." niteleyerek konuştu.

Üstün'ün yanında Sigortacılık ve hususi Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Güler, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Engürülü, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinden Tarım Müşaviri Hakan Kalender'in de arazi almış olduğu heyet, Gence'de ve Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan'da da temaslarda bulunacak.

Agrar Sigortaları Fonu, Türkiye'deki ekincilik sigortaları modeli kalıp alınarak kuruldu ve fonun yapı ve gelişimine TARSİM dayanak noktası sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?