Yaşam

Takoran Vadisi Yeşilköy Projesi ile Şanlıurfa turizmini canlandıracak

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesince Takoran Vadisi düşüncesince yaşama geçirilecek "Yeşilköy Projesi" ile alanda turizmin canlandırılması hedefleniyor.

Takoran Vadisi Yeşilköy Projesi ile Şanlıurfa turizmini canlandıracak
31-12-2021 15:52
Şanlıurfa

Zengin nebat örtüsünün beraberinde kanyonu, şelalesi, kayaç mezarları ve yegâne görüntüsüyle semt halkının "saklı cennet"i bulunan vadiye talebin arttırılması neredeyse Yeşilköy Projesi hazırlandı.

Üç aşamadan oluşan projede, kafeler, piknik ve dinlenme kampı alanları, uzvi ürünleri arazi alacağı köy pazarı bulunurken zipline aşamasında ise tempo tepeleri, gastronomi kısmı ve kapari bitkisi yetiştiriciliği arazi alıyor.

Baki Mahallesi'ndeki evlerin onarımı ve tasfiye tesisi çalışmalarını da içeren projenin sonuç aşamasında ise bölgenin ağaçlandırılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, makamında gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, degaje ve şümullü bulunan projenin koyak süresince uygulanacağını söyledi.

Bir müddet geçmiş Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u Takoran Vadisi üzerine bilgilendirdiğini tamlayan Çakmak, "Kısmet olursa önümüzdeki zamanlarda Takoran Vadisi'ni görüşme etmeyi düşünüyor. Takoran Vadisi hars ve huy turizmi açısından ehemmiyetli ortak pozisyona ehil ortak bölgedir. Bakanımızdan başta Go Turkey videoteyp lansman rehberine eklenmesi dair ricamız evet ve bu talebimiz benimseme gördü." dedi.

Takoran Vadisi'nin Türkiye turizminin lansman videosunda arazi alacağını dile getiren Çakmak, şunları kaydetti:

"Tanıtım noktasında hem Takoran Vadisi bununla beraber semt insanımız bunu adalet ediyor. İnşallah huy ve hars turizminde ivme kazanacağımızı ve kazandıracağımızı düşünüyorum. Bu mevzuda bizden desteğini esirgemeyen kalburüstü Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve milletvekilimiz Kasım Gülpınar'a teşekkürname ediyorum."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?