Spor

Süper Lig'de ilk yarının ardından

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk ½ si cemaziyelevvel oynanan dü maç ile sona erdi. 19 hafta böylelikle Trabzonspor, sezonun ilk yarısını zirvede tamamlarken, üç kostak gösterdiği performansla beklentinin baş döndürücü altında kaldı.

Süper Lig'de ilk yarının ardından
28-12-2021 10:52

Süper Lig'de 19'uncu haftada oynanan 10 maç ile ilk devir geride kaldı. Ligin ilk yarısında 14 galibiyet, 4 el birliği ve 1 yenilgi düzlük Trabzonspor, toplamış olduğu 46 puanla sezonun ilk devresini şef kapatmayı başardı. İttifak Holding Konyaspor, 39 puanla 2'nci, Medipol Başakşehir 33 puanla 3'üncü, Fenerbahçe 32 puanla 4'üncü mükemmel toprak aldı. Sezonun ilk yarısını Çaykur Rizespor 17 puanla 17'nci mükemmel tamamlarken, 15 puanla 3 takımdan Kasımpaşa 18'inci, Göztepe 19'uncu, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ise akıbet mükemmel namına toprak buldu. Lider Trabzonspor, toplamış olduğu 46 puanla Süper Lig tarihinde ilk yarılarda en ortak tomar nokta toplamayı başaran kol oldu. Bordo-mavili ekipten eski üstün dereceli ise, 2005-2006 sezonunda toplamış olduğu 45 puanla Fenerbahçe'ye aitti.

KONYASPOR'DAN BEKLENTİLERİN ÇOK ÜZERİNDE PERFORMANS

Süper Lig'in ilk yarısında sergilediği performansla adından en aşırı gır ettiren ekipman İttifak Holding Konyaspor oldu. İlhan Palut yönetiminde sezonun ilk yarısını 11 galibiyet, 6 el birliği ve 2 yenilgi ile 39 nokta biriktirerek 2'nci mükemmel mütemmim Konya ekibi, şef Trabzonspor'un en DOĞRU takip edeni durumunda. Oynadığı 19 maçın 8'inde kalesinde gol görmeyen yeşil-beyazlı ekip, sezonun ilk yarısında kalesini en aşırı maçta gole kapatmayı başaran ekipman konumunda toprak alıyor. Sezonun ilk yarısında 4 büyüklerle oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 el birliği ve 1 hezimet düzlük Konyaspor, toplamda yediği 15 gol ile sezonun ilk yarısında minimum gol yiyici 2'nci ekipman durumunda. Oynadığı 19 maçta 32 gol atma başarısı yayınlayan Konya ekibi, bu bölgede da 2'nci mükemmel toprak alıyor.

ÜÇ BÜYÜKLER HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Sezona şampiyona parolasıyla başlamış bulunan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, ilk yarıda sergiledikleri başarım ile beklentilerin aşırı uzağında kaldı. Geçtiğimiz sezonu dü kupayla mütemmim Beşiktaş, meydana getirdiği iddialı transferlerle bu sezona da şampiyona hedefiyle girerken ligin ilk yarısını 8 yengi 4 el birliği 7 mağlubiyetle 28 nokta biriktirerek 7'nci mükemmel tamamladı. Lider Trabzonspor'un 18 nokta arkasında toprak düzlük siyah-beyazlı ekipte başkaca beceri yönetmen Sergen Yalçın ile metodlar ayrılırken ilk yarının akıbet 4 maçında önder Karaveli takımın başlangıcında toprak aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde gösterdiği başarım ile grubunu ilk mükemmel mütemmim Galatasaray ise Süper Lig'de şişman ortak hayalet kırıklığı yaşattı. Sezonun ilk yarısını 7 galibiyet, 6 el birliği ve 6 yenilgi ile 27 puanla 10'uncu mükemmel kapatan sarı-kırmızılı ekip, liderin birlik 19 nokta arkasında kaldı. Galatasaray, sezonun ilk yarısında oynadığı 3 derbi maçında da yengi çıkaramazken Fenerbahçe ve Beşiktaş'a aşınmış oldu, Trabzonspor ile berabere kaldı.

Ali Koç başkanlığında senelerdir süregelen şampiyona hasretini bu mevsim sona erdirmeyi hedefleyerek sezona giren Fenerbahçe ise hayalet kırıklığı yaratıcı ortak bambaşka ekipman oldu. Sezonun ilk 8 haftasında 6 galibiyet, 1 el birliği düzlük sarı-lacivertli ekip, akıbet 11 haftada ise hemen 3 yengi edinmeyi başarınca zirvenin 14 nokta gerisine düştü. Ligin ilk yarısını 9 galibiyet, 5 el birliği ve 5 yenilgi ile 32 nokta biriktirerek 4'üncü mükemmel mütemmim Fenerbahçe'de tahsil edilen biçimsiz sonuçların ardından 17'nci haftada oynanan Beşiktaş derbisinden sonradan beceri yönetmen Vitor Pereira'nın görevine de akıbet verildi.

İÇ SAHADA YENİLMEYEN 3 TAKIM VAR

Süper Lig'in ilk ½ si geride kalırken iç sahada hezimet yüzü görmeyen hemen 3 ekipman var. Ligin ilk dü esnasında toprak düzlük Trabzonspor ve İttifak Holding Konyaspor'un yanında devreyi 9'uncu mükemmel mütemmim Gaziantep FK'nın da iç sahada bileği bükülmedi. Gaziantep ekibi, iç sahada oynadığı 9 maçta almış olduğu 7 yengi 2 el birliği ile 23 nokta biriktirerek iç sahada en ortak tomar nokta toplayan kol olmayı başardı.

DEPLASMAN FATİHİ TRABZONSPOR

Sezonun ilk yarısını şef kapatan Trabzonspor, deplasmanlarda gösterdiği başarım ile uyanıklık çekti. Sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı 10 maçta 8 galibiyet, 1 el birliği düzlük Trabzonspor, hemen Fraport TAV Antalyaspor'a kaybetti. Topladığı 25 puanla deplasmanda en aşırı nokta toplayan ekipman bulunan bordo-mavili ekip, bu bölgede en DOĞRU rakibi bulunan Hatayspor'a 9 nokta ayırt atmış durumda. Karadeniz ekibi, başkaca deplasmanlarda oynadığı maçlarda en aşırı gol atan ve minimum gol yiyici ekipman şekilde da uyanıklık çekiyor. Trabzonspor'un 2020-2021 sezonundan buyana müddet mevrut 25 maçlık deplasmanda aşınmış olmama serisi de ligin 16'ncı haftasında oynadığı Antalyaspor maçıyla akıbet buldu.

GOL KRALLIĞINDA ZİRVE PESIC'İN

Süper Lig'in ilk ½ si geride kalırken gol krallığı yarışındaki rakiplik de uyanıklık çekiyor. Gol krallığı yarışında ilk mükemmel VavaCars Fatih Karagümrük'ün Sırp forveti Aleksandar Pesic toprak alıyor. Çıktığı 18 maçta 11 gol atmayı başaran 29 yaşındaki oyuncuyu, 9'ar golle Yukatel Kayserispor'dan Mame Thiam, Trabzonspor'dan Andreas Cornelius ve Medipol Başakşehir'den Stefano Okaka izlem ediyor. Ligin ilk yarısında en aşırı gol atan Türk aktör attığı 8 golle Kasımpaşa forması giyen Umut Bozok.

14 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ

Süper Lig'in ilk yarısında beceri yönetmen değişimindeki aynı da uyanıklık çekti. Oynanan 19 haftada 14 beceri yönetmen değişikliği yaşanırken Kasımpaşa, 3 beceri yönetmen değiştirerek bu bölgede ilk mükemmel toprak aldı. Süper Lig'in ilk yarısında yaşanmış bulunan beceri yönetmen değişimleri şu şekilde;

Şenol Can (Kasımpaşa)

Yalçın Koşukavak (Yukatel Kayserispor)

Samet Aybaba (Adana Demirspor)

Ünal Karaman (Göztepe)

Çağdaş Atan (Aytemiz Alanyaspor)

Bülent Uygun (Çaykur Rizespor)

Aykut Kocaman (Medipol Başakşehir)

İrfan Buz (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor)

Ersun Yanal (Fraport TAV Antalyaspor)

Cihat Arslan (Kasımpaşa)

Sergen Yalçın (Beşiktaş)

Francesco Farioli (VavaCars Fatih Karagümrük)

Hakan Kutlu (Kasımpaşa)

Vitor Pereira (Fenerbahçe)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?