Ekonomi

Şirketlerde uzaktan çalışma kalıcı hale geliyor

Pandemiyle beraberce uzaktan çalışma modelini uygulayıcı firmalar bu çalışma metodunu kalıcı hale getiriyor. Yeni çalışma şekilleri geliştiren firmalar çabucak şube çalışanlarına değil, meydan pozisyonları müdahale olacak halde çalışanlarına uzaktan çalışma imkânı su

Şirketlerde uzaktan çalışma kalıcı hale geliyor
14-10-2021 22:48

Tüm dünyanın huzur karşıya bulunduğu pandemi sürecinde şahısların günce rutinleri ve trendleri değişti. Bununla baş başa şirketler personellerinin sağlığı ve motivasyonu düşüncesince tedbirler almaya başladı. Hem arsıulusal şirketler hem Türk şirketler dünkü çalışma düzenlerine bağlı yenilikçi yaklaşımlar ortaya koydu. Türkiye'nin en şişman adanmış teşkilatlarından birine eş bulunan Philsa, Smart Work anlı şanlı dünkü çalışma modeli ile çabucak büro çalışanlarına değil, alan pozisyonları müdahale olacak halde çalışanlarına uzaktan çalışma imkânı sundu.
Philsa İnsan ve Kültür Direktörü Iryna Vladimirova, insanoğlu odaklı yaklaşımlarını şöyleki anlattı: “İş modellerimizin mütebeddil gereksinimleri karşılayacak esneklikte olması icap ettiğini biliyoruz. Pandemiden evvel de elastiki çalışma programımız ile, ekiplerimize gereksinimlerine mucibince ayrımlı çalışma modelleri sunuyorduk. Pandemi bizlere bu mevzuda yenilikçi analizör ihya ve esnekliğimizi sınav ika yönünde ehemmiyetli müşterek punt oldu. Bu çağda çalışanlarımızın gereksinimlerini derneşik kendisine izlem ettik ve prosedürlerimizi bu ihtiyaçlara mucibince aktüel tuttuk. Pandemi müşterek çağ bitecek. O çağ ulaştığında de elastiki çalışma modelimize bitmeme ederek çalışanlarımıza ayrımlı tercihler sunacağız.”

“Ofis çalışanlarımızın yüzdelik 90'i istediği yerden çalışabilir”

Vladimirova, icra ettikleri anketlerin çalışanların ehemmiyetli müşterek bölümünün ofise gelmeden, uzaktan emek vermeyi yeğleme ettiklerini gösterdiğini belirterek, “Çalışanlarımıza güveniyor, ‘ofiste bulunma saatlerini yönetme' yaklaşımındansa, ‘sonuçları yönetme' yaklaşımını benimsiyoruz; bu doğrultuda çalışanlarımızın nereden çalışacaklarına kendilerinin değişmeyen vermesini destekliyoruz. Ekiplerimizin ofise fakat gerekseme duyduklarında atölyeler/grup çalışmaları, grup günleri üzere belli müşterek hedefe müteveccih gereksinimler halinde, birbirlerini görmek, toplumsallaşmak ve sonunda eğleşmek düşüncesince gelmelerinin ehliyetli bulunduğunu düşünüyoruz. Tabii ki önümüzdeki çağda de işin doğası gereği istihsal tesisleri, hazne ve dağıtımda etkin arkadaşlarımızın fiziksel mevcudiyetini müstelzim rollerimiz ve başkaca iş gereksinimleri zımnında ofise gelmeye bitmeme edecek rollerimiz olacak. Şunu ferah ferah söyleyebilirim, Smart Work çerçevesinde, büro çalışanlarımızın yüzdelik 90'ı istediği yerden çalışabilecek. Geri artan büro çalışanlarımızın da şişman müşterek bölümü melez çalışabilecek. Bu kapsamda mütebeddil ihtiyaçlara karşılık verebilmek düşüncesince halihazırdaki ergonomi, genel ağ ve aşındırmak desteklerimizi güncelledik ve çalışanlarımıza bu aydan itibaren sunmaya başladık. Bunların yanı esna etkin bağlılığını, ekipman ruhunu ve birliğini farklı, yenilikçi formatlarda sürdürmeye ve mütebeddil düzende çalışanlarımızın refahını, iş-yaşam dengesini desteklemeye müteveccih politikalarımızı ödünleme vermeden uygulamaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Babalara 8 hafta ücretli ebeveynlik izni

Vladimirova, bugünlerde elastiki iş modellerinin ve politikaların etkin deneyimi derece sosyal eşey eşitliği, iş hususi sahn dengesi üzere mevzulara da katkıda bulunması icap ettiğini değerlendirmesini yaptı. Şirketin yaşama geçirdiği toptan anne baba izni politikasıyla ücretli anne baba izinlerini yeniden düzenlediğini özetleyen Vladimirova, etkin annelere 18 hafta, babalara ise 8 hafta ücretli müsaade hakkı tanıdıkları bulunan müşareket politikasıyla eşey eşitliğine katkıda bulunarak, çalışanların iş-özel dirim dengelerini sağlamalarında asistan olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?