Spor

Salih Özcan, derbideki performansıyla Almanya’da manşetleri süsledi

Almanya Bundesliga’nın 13’üncü haftasında Köln’ün kişi bölgesinde Mönchengladbach’ı 4-1 yenik etmiş olduğu Ren derbisinde ev sahibi ekibin formasını giyen Salih Özcan, gösterdiği performansla Almanya’da degaje eko uyandırdı.

Salih Özcan, derbideki performansıyla Almanya’da manşetleri süsledi
29-11-2021 13:13

Almanya Bundesliga’nın 13’üncü haftasında Köln, Mönchengladbach’ı misafir etti. İlk ½ si 0-0 sonlanmış karşılaşmayı 2’nci yarıda bulmuş olduğu gollerle 4-1 elde eden Köln, 5 karşılaşma aranın peşi sıra galip gelirken puanını da 18’e yükseltti. Ev sahibi kadroya galibiyeti getiren golleri, 55’inci dakikada Ljubicic, 77’nci dakikada Uth, 78’inci dakikada Duda ve 90’ıncı dakikada Andersson kaydetti. Deplasman kadrosunun yegâne golü ise 74’üncü dakikada Hofmann’dan geldi.

KÖLN TARAFTARLARINA GÖRE MAÇIN OYUNCUSU SALİH ÖZCAN

Mönchengladbach’a gönül rahatlığı tahsil edilen derbi galibiyetinde 90 dakika sahada kalmış şekilde galibiyette ehemmiyetli hisse sahibi bulunan Salih Özcan, Köln taraftarlarının oylarıyla karşılaşmanın oyuncusu seçildi. Orta sahada meydana getirdiği önderlik ve dü taraflı oyunu ile taraftarların merakını yeniden elde eden 23 yaşındaki oyuncu, istatistikleriyle de uyanıklık çekti. 11 kilometrenin üstünde koşan ve 4 iklim hepsi elde eden Özcan, 1 ferde çaldı ve 2 de anahtar küf attı. Almanya’nın önde mevrut gazetelerinden BILD, Salih’in performansını manşetlere çıkarırken oyuncunun karşılaşma içindeki yerinde paslarına ve ılımlı sahada ortak sürükleyici üzere uğraş etmesine uyanıklık çekti.

KÖLN TEKNİK DİREKTÖRÜ BAUMGART: SALİH OLAĞANÜSTÜYDÜ

Karşılaşmanın peşi sıra açıklamalarda mevcut Köln Teknik Direktörü Steffen Baumgart, Salih Özcan düşüncesince medih komple ifadeler kullandı. Baumgart, 23 yaşındaki oyuncunun performansıyla ilgilendiren olarak, “Bir oyuncuyu öne çıkarmaktan hoşlanmıyorum lakin dakika bunu gerçekleştirmek zorundayım. Salih Özcan, yılgı ortak performans sergiledi. Bir Köln evladı yerine derbide bu performansı sergilemesi uyanıklık çekiciydi” ifadelerini kullandı.

SALİH ÖZCAN: TARAFTARLARIMIZI GURURLANDIRDIK

Maçın oyuncusu seçilen Salih Özcan ise derbide yengi aldıkları düşüncesince bahtiyar olduklarını söyleyerek, “90 dakika süresince yılgı ortak kol çalışmasıydı. İlk yarıda skoru bulamasak da çevrim arasına dobra ortak önsezi ile girdik. İkinci yarıda maçı bitirdik ve taraftarımızı gururlandırdık. Rakibe önde bastığımızda şansımız bulunduğunu hâlâ esbak maçlarda görmüştük. Performansımızdan ötürü alım çalım duyuyoruz. Planımız, Gladbach’ın tebrik etme şansını elinden almaktı. Bunu da başardık. Sonunda DOĞRU yerine 4-1’lik ortak yengi elde ettik" dedi.

Salih Özcan, bu mevsim Köln formasıyla 13 pik çıkarken 1 gol atma başarısı gösterdi. 23 yaşındaki oyuncu, 12'nci haftada oynanan Mainz 05 mücadelesinde takımına beraberliği getiren golü kaydetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?