Dünya

Rusya’nın Ukrayna’nın demiryolu altyapısına düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü

Rusya'nın Ukrayna'nın demiryolu altyapısına düzenlediği saldırılarda 5 ferdin yaşamını kaybettiği, 18 ferdin de yaralandığı aktarıldı.

Rusya’nın Ukrayna’nın demiryolu altyapısına düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü
25-04-2022 19:56

Rusya'nın Ukrayna'da saldırıları bitmeme ederken, Rus ordusu Ukrayna'nın ılımlı ve batısındaki 5 katar istasyonunu amaç almıştı. Ukrayna Başsavcılığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Rus ordusunun Vinnytsia bölgesindeki demiryolu altyapısına düzenlediği iklim saldırısında minimum 5 bireyin yaşamını kaybetmiş olduğu ve 18 bireyin de yaralandığı bildirildi. Başsavcılık, "Ön bilgiler 5 bireyin yaşamını kaybettiğini ve 18 bireyin de yaralandığını gösteriyor. Kurtarma operasyonları sürüyor. Olay durumunda müfettişler, savcılar ve öteki hizmetler çalışıyor" ifadelerini kullanarak, Rus ordusunun Zhmerynka ve Kozyatyn kasabaları civarlarındaki "ulaşım altyapısını" darbelemek düşüncesince füze kullandığını belirtti.

Ukrayna Demir Yolları yetkilisi Alexander Kamyshin saldırının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, "Rus birlikleri, Ukrayna'nın demiryolu alt yapısını dizgesel namına namevcut etmeye bitmeme ediyor. Bu sabah, ortak sayaç ortamında ülkenin ılımlı ve batısındaki 5 katar istasyonu ateşe verildi. Bu bölümden güzeşte katar seferleri bozma edildi” ifadelerini kullanmıştı.

Öte taraftan Rusya'nın bu ayın başlarında doğudaki Kramatorsk kentinde boşaltma düşüncesince geçer not ortak katar istasyonuna düzenlediği iklim saldırısında 59 kişi yaşamını kaybetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?