Dünya

Rusya'da harp karşıtı gösteriler düzenlendi

Rusya'da, Ukrayna ile savaşın durdurulması ve barışın sağlanması isteğiyle müsaadesiz gösteriler gerçekleştirildi.

Rusya'da harp karşıtı gösteriler düzenlendi
06-03-2022 20:46
Moskova

Başta başşehir Moskova ve St. Petersburg edinmek kabilinden muhtelif illerde Rusya ve Ukrayna arasındaki harbe için planlı eylemlere yüzlerce isim katıldı.

Rusya'da "terörle irtibatlı şahıslar" listesine tahsil edilen Rus mukabil Aleksey Navalnıy'ın çağrısıyla meydana getirilen gösteriler öncesi, Moskova'nın merkezindeki ana yol ve meydanlarda manşet çeşidinden yoğun düzen düzenlilik önlemleri makbuz ve barikatlar kuruldu.

Girişi mülga Kızıl Meydan civarlarındaki Manej Meydanı'nda birleşen kalabalık, Rus yönetiminden Ukrayna'daki mücadelesi durdurması ve barışı sağlamasını istedi.

St. Petersburg'daki "Gostinıy Dvor" adlı merkezin çevresinde yüzlerce isim harp karşıtı motto atarak pankartlarla yürüdü.

Çoğu güre bulunan göstericilere müdahalede mevcut polis, etiket kontrolü yapmış oldu ve eylemcilerden kimilerini gözaltına aldı.

Moskova ve St. Petersburg'un yanında Rusya'nın kestirmece 50 kentinde planlı gösterilerde, mukabil kaynaklara gereğince 2 bin 500'den aşkın isim gözaltına alındı.

Ülke genelinde 24 Şubat'tan buyana planlı harp karşıtı eylemlerde 10 binin üstünde bireyin gözaltına alındığı anlatım ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?