Dünya

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerde 3’üncü tur başladı

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasındaki sulh ve mütareke görüşmelerinin 3'ncü turu başladı.

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerde 3’üncü tur başladı
07-03-2022 18:05

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonra Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakereler bitmeme ediyor. İlk dü toplantıda müspet meyve alamayan Ukrayna ve Rusya heyetleri arasındaki müzakere görüşmelerinin 3'üncü turu TSİ 17.00 Belarus'un Belovezhskaya Pushcha alanında başladı. Rusya tarafı güruh adına tahminî 1 sayaç önce, Ukrayna tarafı ise toplantıya 20 ahit kaldığında ulaştı.

Rusya ve Ukrayna heyetleri birlikte araya gelmeden evvel değişik açıklamalarda bulundu. Rusya heyetine reislik fail Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, “Daha evvel gır verdiğimiz Donbass ve öteki kentlerdeki insancasına koridorlar açıkça tutuluyor. Bugün Ukrayna tarafıyla bu koridorların halini ele alacağız” dedi.
Ateşkese karşın insancasına koridorlarda devam eden çatışmalar zımnında sivillerin boşaltma edilememesinden ötürü sıkıntı duyduklarını tabir fail Medinskiy, “Rusya'nın Ukrayna ile akıbet tur müzakerelerde varılan anlaşmalara karşın sivillerin tahliyesi düşüncesince vilayetlerde oluşturulan insancasına koridorların etkin adına kullanılamaması zımnında sıkıntı duyuyoruz” dedi.

Sivillerin tahliyesinin Ukraynalı milliyetçiler kabilinden önlendiğini korumak için çaba sarfeden Medinskiy, "Şehirlerde mevzileri ele nâkil milliyetçiler, endirekt ve aracısız deli dolu koruyucu adına kullanarak sivilleri orada tutmaya bitmeme ediyor” dedi.
Ukrayna heyetine reislik fail Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak ise güruh önceleri icra ettiği açıklamada, “Birkaç ahit içre sivillere müteveccih enli kabiliyetli saldırıların birlikte sav olduğuna ağırbaşlı biçimde mümin birlikte ülkenin temsilcileriyle konuşmaya başlayacağız” dedi.

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki 2'inci tur görüşmelerde atılım altındaki vilayetlerde mevcut sivillerin tahliyesi düşüncesince insancasına aralık oluşturulması dair uzlaşma sağlanmıştı.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?