Dünya

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki hali görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki hali görüştü
12-03-2022 17:56
Moskova

Kremlin Sarayı'ndan meydana getirilen açıklamada, Putin'in, Macron ve Scholz ile icra ettiği telefon görüşmesinde muhataplarının gündeme getirmiş olduğu sorularla ait adına Ukrayna'daki "gerçek" bir hale bağlı bilgelik verdiği belirtildi.

Putin'in başta Ukrayna düzenlilik güçleri çeşidinden arsıulusal sıcakkanlı hususiyet normlarının en ağırbaşlı biçimde ihlal edildiğine müteallik sayımsız gerçeğe atıfta bulunmuş olduğu tamlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Putin, bu gerçeklerin muhaliflere dirlik yargısız dişe diş yapmak, tutu kabul etmek ve sivilleri aktif koruyucu adına kullanmak, yerleşme bölgelerine, hastanelerin, okulların, kreşlerin yakınlarına ağırbaşlı silahlar konumlamak bulunduğunu belirtti. Aynı zamanda, milliyetsever taburların, halkı çevirmek düşüncesince operasyonları sistemli adına aksattığını ve boşaltma etmeye çalışırken sivilleri korkuttuğunu tabir etti. Putin, Macron ve Scholz'u bu cins töhmet eylemlerini durdurmaları düşüncesince Kiev yetkililerini etkilemeye çağırdı."

Putin'in, Rus ve Ukraynalı temsilciler ortada güzeşte günlerde videoteyp formatında meydana gelen birlikte saf görüşmeye bağlı detaylı bilgelik verdiği tabir edildi.

Bu bağlamda üç ülkenin liderinin, Rus tarafının taleplerinin uygulanmasına bağlı anlaşmalarla ait bazısı mevzuları değerlendirdiği, Ukrayna hikayelerinde temasların bitmeme etmesinin kararlaştırıldığı vurgulandı.