Ekonomi

Moody's Rusya'nın cesaret notunu düşürdü

Uluslararası itimat derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın itimat notunu "Baa3"ten "B3"e düşürdü.

Moody's Rusya'nın cesaret notunu düşürdü
03-03-2022 08:21
Washington DC

Moody's'den meydana getirilen açıklamada, Rusya'nın güven notunun düşürülmüş bulunduğu ve ülkenin güven notunun hâlâ aşkın azalış düşüncesince araştırmada kalmaya bitmeme etmiş bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, Rusya'nın güven notunun "Baa3"ten "B3"e düşürülmüş bulunduğu kaydedildi.

Ülkenin güven notu indiriminin Batılı devletlerin Rusya'ya uyguladığı "ağır" yaptırımlardan kaynaklandığına ayraç edilen açıklamada, alevlenmiş ve koordine yaptırımlar ile Rusya'nın yükümlülüklerini adına getirme istekliliğiyle ait ehemmiyetli endişeler cezaevi önüne alındığında yurt borcunun arka ödenmesinde arıza riskinin arttığı tabir edildi.

Açıklamada, Rusya'nın arsıulusal rezervlerine erişimi sınırlayan yaptırımlar zımnında tutum ve mal sektöründe daima birlikte arızalanma olasılığı bulunduğu aktarıldı.

Bugüne derece açıklayan yaptırımların kapsamı ve şiddetinin Moody's'in beklentilerinin ötesine geçtiğine nazarıitibar çekilen açıklamada, bunun ehemmiyetli güven etkilerinin olabileceği kaydedildi.

Moody's, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısının peşi sıra 25 Şubat'ta Rusya ve Ukrayna'nın güven notlarının incelemeye alındığını bildirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?