Spor

MKE Ankaragücü eski başkanı Cemal Aydın akıbet yolculuğuna uğurlandı 

MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Cemal Aydın, sonuç yolculuğuna uğurlandı. Geçirdiği duygu krizi zımnında 73 yaşlarında yaşamını kaybeden MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Cemal Aydın düşüncesince pakt tesislerinde cenaze merasimi gerçekleştirildi. 

MKE Ankaragücü eski başkanı Cemal Aydın akıbet yolculuğuna uğurlandı 
10-12-2021 14:49

Cenaze törenine Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Aktaş, Ankaragücü eski başkanları Mehmet Yiğiner, Cengiz Topel Yıldırım, Fatih Mert, yöneticiler, Futbol A Takımı aktörleri ile uygulayım kadrosu ve Aydın'ın ailesi ile yakınları katıldı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, acıya kuma olabilmek hesabına müşterek arada olduklarını vurgulayarak, "Uzun zamandır müşterek araya gelmeyen insanoğlu bugün müşterek araya geldi. Dünyanın en çetin işlerinden biridir pakt başkanlığı. Çünkü hedeftesiniz ve tenkit okları daima size dönüktür. İşin tabiatı gereği herhangi müşterek devir güzel edinmek zorundasınız. Cemal Aydın, 12 sene pakt başkanlığı yapmıştır. Acı eyyam olmuştur, lezzetli eyyam olmuştur. Biz Ankaragücü bağıyla bizlere sakıt rolü yapıyoruz lakin tek devir ailesinin hissettiklerini hissetmiş olamayız. Onların acılarına kuma olmak, avunan eylemek ve kırışmak vazifesini yapabildiysek ne bahtiyar bize" dedi.

Cemal Aydın'ın oğlu Cem Aydın ise, elden babalarını değil yol rehberlerini kaybettiklerini belirterek, "Ankaragücü’ne ister sportif gerekse organizasyon sahalarında baş döndürücü şişman yardımı bulunan babamı maatteessüf kaybettik. Biz o güneş elden babamızı değil, yol rehberimizi de kaybettik. Babamın spor adamlığı ve Ankaragücülü olma kimliği, iş kadını ve hukukçuluğunun ayrıca ailesinin de önüne geçti. Sarı lacivertli kol için, 'Ankaragücü müşterek nitelik değil müşterek kimliktir' diyen babam, o savaşımcı ruhuyla Ankaragücü’nün haklarını herhangi müşterek platformda savundu" halinde konuştu.

Törenin peşi sıra Cemal Aydın'ın naaşı Ankaragücü'nün eski başkanlarının omuzlarında cenaze aracına konulduktan sonra, salat düşüncesince Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne götürüldü.

MKE Ankaragücü'nde 1996-2008 yılarında riyaset eden ve 2002-2004 yıllarında ise Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı vazifesini üstüne alan Cemal Aydın'ın cenazesi Ahmet Hamdi Akseki camiiden kılınacak cenaze namazın peşi sıra Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?