Ekonomi

Mısır, 5 gıda ürününün ihracatını eğreti kendisine tevkif sonucu aldı

Rusya-Ukrayna mücadelesi dolayısıyla birtakım gıda ürünlerinde yaşanmış olan gıda artışlarının önüne devrolmak düşüncesince buğday, un, makarna, yasmık ve fasulyenin ihracatı 3 aylığına durduruldu.

Mısır, 5 gıda ürününün ihracatını eğreti kendisine tevkif sonucu aldı
10-03-2022 19:00
Kahire

Mısır, Rusya’nın Ukrayna’ya harp açmasının peşi sıra ülkede birtakım gıda ürünlerinde meydana mevrut paha artışının önüne devredilmek düşüncesince aralarında buğday, yasmık ve fasulyenin de bulunmuş yer aldığı ilkokul gıda ürününün ihracatını eğreti kendisine durdurdu.

Mısır evcil medyasının Ticaret Bakanlığı'na dayandırdığı haberlerde, ülkede buğday, un, makarna, yasmık ve fasulye ihracatının 3 ay süresince eğreti kendisine durdurulduğu belirtildi.

Haberde, bahis konusu kararın 11 Mart’tan itibaren yürürlüğe gireceği bilgisine arazi verildi.

Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Tarım Ürünleri Daire Başkanı Ahmed İdris’in de sonucu kıvançla karşıladığı tabir edilen haberde, bu kararın, ülkedeki gıda ürünleri fiyatlarına müspet yönde yansımasının beklendiği kaydedildi.

Öte taraftan Mısır Ticaret Bakanı Nevin Cami, cemaziyelevvel basına meydana getirdiği açıklamada, ülkede ihracat oranında 2022’nin Şubat ve Mart aylarında yüzdelik 15’lik birlikte artma bulunduğunu ve jeopolitik gerilimlerin 2022'de Mısır'ın ihracat hacmini etkileyebileceğini aktarmıştı.

Söz konusu etkinin Mısır düşüncesince müspet olabileceğini kail Cami, ülkesinin gıda ürünlerinde ehliyetli stoku yer aldığı düşüncesince daha Rusya-Ukrayna savaşından etkilenmediğini tabir etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?