Spor

Milli voleybolcu Hande Baladin’in hedefi ligde ve Avrupa’da şampiyonluk

Eczacıbaşı'nda şekil giyen ulusal voleyobolcu Hande Baladin, "Eğer ayrımlı kültürleri kullanmak istiyorsam veya ayrımlı voleybolu kullanmak istiyorsam Avrupa'da oynamayı düşünebilirim. Ama şimdilik ülkemdeyim" dedi.

Milli voleybolcu Hande Baladin’in hedefi ligde ve Avrupa’da şampiyonluk
22-12-2021 13:38

Türkiye'nin en değerli voleybolcularından biri şekilde ikrar edilen Eczacıbaşı Dynavit'n ulusal sporcusu Hande Baladın, ligin evvel ½ si ve kariyeriyle ait düşünceleri kendince açıklamalarda bulundu. 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ulusal kadro formasıyla Avrupa üçüncülüğü canlı Baladin, art arda mevrut başarıların arkası sıra voleybola bulunan izleyici ilgisinin gelişigüzel sabık gündüz arttığını belirterek, "Bizim gelişigüzel devir istediğimiz futbol, sepet topu derece izlenebilmekti. Onları devredilmek kabil ortak düşüncemiz tek yoktu. Ama sonuç zamanlarda baş döndürücü ortak tomar izleyici desteği var. Voleybol baş döndürücü izleniyor. Bundan ilkin ligin sonuç sıralarındaki takımlarla oynadığımızda tribünleri gereksiz görebiliyorduk fakat şu anda topu topu maçları birlik kapasiteyle oynuyoruz" halinde konuştu.

"İlk nısıf elleme geçti"

Ligin evvel yarısını liderle ayrımsız puanda ikinci şekilde bitirdiklerini ve zat ekibi hesabına elleme ortak evvel nısıf geçirdiklerini kail Baladin, "İlk nısıf zat takımım hesabına elleme geçti. Hocamız değişti. Yeni mevrut oyuncular oldu. Yeni ortak sistemimiz mevcut fakat bu müddet zarfı ortamında tığ de en elleme halde fiilen elimizden gelenin en iyisini göstermeye çalıştık ve ikinci tamamladık. Hedeflerimiz elan farklı. Ligde şampiyon iktisap geçirmek ve Avrupa'da, Türkiye kupasında şampiyonluk kabil hedeflerimiz var. Onlar düşüncesince baş döndürücü elan ortak tomar çalışmamız gerekiyor. Şu anda ortak araya girdik. Daha sonradan gene çalışmalara bitmeme edeceğiz. Bu arada maçlar yokken baş döndürücü faziletkâr ölçüde başarım göstermemiz müstelzim antrenmanlarımız var. Orada kendimizi elan da geliştirerek ligin ikinci yarısında hedeflerimize iktiran kılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yabancı oyuncular burada korkmak istiyor"

Türkiye liginin en elleme liglerden bir tanesi bulunduğunu fakat ayrımlı kültürleri bakmak isterse Avrupa'yı düşünebileceğini anlatım fail Baladın, "Avrupa'yı bundan ilkin tek düşünmüyordum. Çünkü Türkiye ligi elhak Dünya'nın ve Avrupa'nın en elleme liglerinden biri. Tüm ecnebi oyuncular burada korkmak istiyor. Türk sportmen olarak, zat ligimde hem zat ülkemi bununla birlikte zat takımlarımızı özümleme geçirmek iri ortak gurur. Ama şayet ayrımlı kültürleri bakmak istiyorsam ve ya ayrımlı voleybolu bakmak istiyorsam 'neden olmasın?' diyebilirim. Ama hala Eczacıbaşı ile bulunan anlaşmam var. Eğer hakeza ortak sonucu açık ortak halde verirsem editör ki ortak gündüz kıymetlendirmek isterim. Ama şimdilik Türkiye'de ülkemdeyim" niteleyerek konuştu.

Aynı sürede Red Bull sporcusu da bulunan Hande Baladın, "Red Bull'la geçim yapacağımı duyduğum devir baş döndürücü heyecanlandım. Böyle iri markaların sporcusu iktisap geçirmek bizim düşüncesince de baş döndürücü önemli. Bu janr sponsorluklar bizi elan baş döndürücü motive ediyor" ifadelerini kullandı.

Faruk Çidem
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?